MP-Rata

MP-RATA => Kehitysideat, esittelyt, mainonta, tuotteet, yms. => Aiheen aloitti: jarska - 30.01.12 - klo:15:39

Otsikko: Ratahistoriaa
Kirjoitti: jarska - 30.01.12 - klo:15:39
Morjensta kaikille. shakehands_1
Ikää 47v ja kuulun varmaan lähinnä niihin kaljamahaisiin "ratasetiin". :D

Kuten tuolla jossain jo kirjottelinkin niin mun ratahistoria alkoi vasta vuonna 2010, pyöränä silloin BMW S1000RR.
Ensimmäinen kerta oli ORG:n ratapäivät, mut silloin en vielä saanut kipinää, oli alkukankeutta ja pelkoo.
Toisella kertaa koulutusryhmässä oli jo ihan toinen meininki ja pääsi hieman jyvälle touhusta.

Bemaristien ratapäivillä sitten sai kunnolla otetta hommaan ja Pennan Samin perässä ajellessa tuli tunne et hei...täähän alkaa pikkuhiljaa sujua ja sen jälkeen onkin tullut käytyä monen eri järjestäjän päivillä+vapaat harjoitukset päälle. airrev_1

2011 tuli melkeen asuttua radoilla ja tais olla jotain 25 ratapäivää/kausi. :-[
Pari päivää tuli kokeiltua myös ORG:n nopeessa ryhmässä, kyl mä siellä mukana roikuin, mut ehkä vielä kuitenki keskiryhmään ens kesänä... ;D

Pyörien osalta menee meikäläisellä vähän "nurinkurin"...Bemulla aloiteltiin, sitten ZX-10R -11 ja nyt ratapyöränä ZX-10R -10.

Kautta 2012 odotellen...
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: carbon - 30.01.12 - klo:22:49

         Vähän menee samoihin kuin Jarska. Vanha ukko ja mullakin vähän nurinperin nuo ajot. 10v sitten luulin jo olevani niin vanha että matkapyörällä ajelin.
Ne vain ei antanut niitä kiksejä joita kaipasin. Lujaa suoraankin pääsi mutta kun kurvit kiinnosti. Siitä sitten kevyempään ja kiukkusempaan ja radalle.
Koukkuunhan siihen jäi. Vaimo tuli vielä perässä, tosi kiva kun on vähän yhteinen harrastus.
Mukaan tuli vielä kiihdytys- ja nopeusajot. Yli 300 on virallisesti menty. Kyllähän sitä baarissa monetkin vetää lujaa mutta mutta...
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: tonibergholm - 31.01.12 - klo:08:25
Keskiikäinen (35v) motoristinyybie. Moottoripyöräkortin ajoin 2011 keväällä ja ekaa kertaa radalla (appara) kävin kaksi viikkoa vanha kortti taskussa ja koukkuunhan siihen jäi heti. Viisi ratakeikkaa taisi mahtua viime kesän kalenteriin ja lisää tänä vuonna. Kaksi ekaa ratakeikkaa on jo maksettu tälle vuodelle ja mp-tuen rataajoteoriakurssillekin on paikka ostettu. Hitaassa ryhmässä ainakin vielä alkukaudesta, mutta eiköhän sitä sinne nopeeseenkin jossain vaiheessa päästä.

http://www.superbikeschool.com/ (http://www.superbikeschool.com/) tuolla on tarkoitus käydä itseään kouluttamassa tämän vuoden aikana, ajankohtaa ei vielä ole tarkemmin lyöty lukkoon.

Rata-ajokkina on f800r buimuri viime vuodelta ja sitä on hieman tuunattu radalle paremmin sopivaksi. Esim alusta on öhlins(taka) ja keula matris jousilla, esijännityksen säädöllä. Ohajusiskarikin tulee matris:in mallistosta ja PCV, autotunella on konetta ohjaamassa, pakokaasujen poistuessa katittoman leo vincen putken kautta.

Espoon Heinolla oleva (oli ainakin vielä joku aika sitten) räärää vehniäisen säätämällä alustalla polttelee kovasti, mutta niin polttelee toisaalta rc8r ja panigalekin...
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: Turder - 31.01.12 - klo:23:30
Rata-ajosta kiinnostuin jo nuorempana, mutta aloitin sen joskus 4-5 vuotta sitten K5:lla tonnigixerillä, hyvä aloittelupeli :-X Pyörähistoria on mennyt enskoista nakujen kautta kyykkyihin. Motopark suosikkiratana Suomessa. Yleisesti kiinnostaa koko ratatouhu ja se ajanvietto siellä. Jos ei itse aja (kun kunto loppuu) niin katselee ja kuuntelee muita. Lipun varressakin on tullut oltua...

Penkkiurheiluna RR-hommat kiinnostaa vähintään yhtä paljon. Joskus 90-luvun jälkipuoliskolla tuli talouteen satelliitti-tv ja voi hitsinpimpulat kun jäin rippikouluikäisenä koukkuun WSB- ja GP-kisoihin. Superbikeissa elettiin minusta kohti huippuvuosia Foggyn dominoidessa, mutta siinä milleniumin kieppeillä oltiin asian ytimessä kun oli litrasia twinejä ja seiskapuokki rivi4:sia, monta eri pyörää voitti tiukkoja kisoja mutta lopulta Edwards ja VTR SPW korjasi hedelmät parina vuonna ??? GP-puolella tietysti oltiin vielä 2t-vuosissa ja sielläkin parhaat kaudet osui vuosituhanteen vaihteen tiimoille. Garry McCoyn savusladit, Rossi vs. Biaggi... Myös MotoGP:n alku oli hienoa huolimatta Rossin dominoinnista. Oh the memories beer_2 Vaikka kilpailut ovat kokeneet pientä taantumaa viime kausina, niin silti tulee aktiivisesti seurattua molempia sarjoja kaikkine luokkineen.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: BANDIT-R - 01.02.12 - klo:09:18
Moro,

3 kesää kieerellyt satunnaisesti rataa, ensi RF900 Suzuki ja kun kipinä isi pahemmin tuli GSX-R 750 -99. Näillä kilpipeleillä harjoitellut ja nyt on oston alla kilvetön         GSX-R 1000.

Budjetin kasailua tässä vaiheessa mutta tarkoitus oppia ajamaan siellä nopeessa ryhmässä ja kokeilla joskus ajaa YCC-kisa. Ensi kesänä tarkoitus ajaa muissakin tapahtumissa kuin .ORG

Kumipuoli alspäin ja tasaisesti vauhtia kiihdyttäen kohti ääretöntä
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: app - 01.02.12 - klo:14:21
2009 lokakuussa, 32 vuoden mopottoman kauden jälkeen ostin Hayabusan. Ajoin sillä kuukauden aikana 1500 km, ja vaihdoin ylivuotiseen gixeriin. Sillä kaverin houkuttelemana Ahvenistolle rata-ajoa kokeilemaan kesäkuussa 2010. Gixeri vaihtui nykyiseen s1000RR:n kesäkuun lopussa, ja olen nyt saanut kasaan kahtena kesänä yhteensä 30-35 ratapäivää.
Alastarossa nopeassa ryhmässä olen ollut pujottelukeppinä nyt kesän puolivälistä, ja ohitteltavia siellä kaiketi yhtä paljon kun ohittajia.
Nyt tulen kokeilemaan jokkisstarttia, mutta kuitenkin vasta tuolla loppukesästä. Koitan saada vielä (ja saankin) vauhtia lisää, ja rutiinia tietty.

Ai niin: olen 52 v läntisellä uudellamaalla asustava kaksinhuoltaja-isä. Huollettavana mopon ja yhden tyttären lisäksi 5 koiraa.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: Bobo - 01.02.12 - klo:17:16
Ai niin: olen 52 v läntisellä uudellamaalla asustava kaksinhuoltaja-isä. Huollettavana mopon ja yhden tyttären lisäksi 5 koiraa.

Ikää melkein sama eli 51 v. mutta huollettavia enemmän: kolme mopoo ja seitsemän koiraa  :)

Mutta siis joo, Orgin päivillä pääasiasssa vaimon kanssa käydään. Vaimo ohjastaa tonnista  -09 gixxeriä ja minä kuussatasta -99 jammua. Viime kesänä oikeastaan innostuttiin ja oli oikein kausikortit orgille. Tavoitteena päästä ensi kesänä mahdollisimman alkukaudesta ohitettavaksi sinne nopeaan ryhmään  :-[
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: pienisopoapina - 01.02.12 - klo:17:33
Minä lienen semmoinen uusiomotoristi. Parikymppisenä laitoin -87 GSX-R1100:sen jolla kävin Kemorassakin. Eräällä Anderstorpin keikalla pyörä pöllittiin ja harrastukseen tuli 20 vuotinen tauko.
Toissa syksynä työttömyyskassa viivytteli korvauksen maksua ja kun sitä tuli lopulta könttänä enempi, niin laitoin FZR:n. Kemorassa kävin syksyllä avoimissa pari kertaa ja keväällä Motorgin päivillä. Toiset Motorgin päivät menikin sitten huonommin. Pikkusen kaaduin ja puoli vuotta sairaslomaa. Haittakorvauksilla ostelin vanhan tonnisen GSX-R:n ja ens kesänä ois tarkoitus sillä keretä Motorgin nopeeseen.

Tämä uusi palsta hiukan hämmentää. Toisaalta keskitetty keskustelu-/tiedonjakopalsta "ei niin kokeneille" ratailijoille on hyvä ajatus, toisaalta taas mietityttää jaksaako sitä motorgin keskustelun lisäksi hämmentää muualla.
Mutta, koska motorgin uusi ulkoasu on väsyttävä ja tämä uusi voi palvella ratailijoita paremmin, niin kokeillaan. Onnea yritykselle!

Ai niin, ikää 46v, koiria 1.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: jarska - 01.02.12 - klo:17:56
Tämä uusi palsta hiukan hämmentää. Toisaalta keskitetty keskustelu-/tiedonjakopalsta "ei niin kokeneille" ratailijoille on hyvä ajatus, toisaalta taas mietityttää jaksaako sitä motorgin keskustelun lisäksi hämmentää muualla.
Mutta, koska motorgin uusi ulkoasu on väsyttävä ja tämä uusi voi palvella ratailijoita paremmin, niin kokeillaan. Onnea yritykselle!

Ai niin, ikää 46v, koiria 1.

Ei pidä ollenkaan hämmentyä, tiedän kyllä et ORG:ssa on näitä(kin) juttuja käsitelty vuosia ja väkisinkin tulee toistoa.
Mut niin sitä tulee monen muunkin foorumin kanssa kun ORG on ollut kuvioissa pitkään, akvititeetistä ja mieltymyksistä se on loppupeleissä kiinni missä kukin kirjoittelee, toivon et tääkin saitti kuitenkin saadaan vauhtiin ja hyötykäyttöön.

Tällä sivustolla halutaan keskittää tämä meille rakas harrastus vähän laajemmin/tarkemmin kuin yleisillä foorumeilla, sekä luoda tiiviimpää yhteishenkee.
Perusajatus on tosiaan suunnata tämä harrastelijoille ja aloittelijoille, mut tosi kiva jos mukaan tulis myös kokeneempia kuskeja, sekä koulutusten muodossa, et muutenkin...mistäs me muuten niitä vinkkejä opitaan.

Kiitos onnitteluista,paranemisia sulle  ja tervetuloa kaikille tähän saakka saapuneille, en olis uskonut että näinkin hyvin lähtee käyntiin. bowdown_1 bowdown_1
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: mako - 01.02.12 - klo:21:32
2008 hommasin ensimmäisen pyöräni . vuoden päästä
tajusin että joku ei selviä hengissä tästä touhusta .
joten siirryin radalle eikä ole sen jälkeen kiinnostanu
ajaa kadulla joten ostin kilvettömän . ikää on 40 v
ja noin 30 v sitten kun artukaisissa ensimmäisiä
auto ja mopo kisoja olen  kattellut niin sieltä saakka
on ajatus itänyt että joskus minäkin vielä .
vaimo ,2 tyttöö ,koira ja yks mopo (toiveena olis perheen
lisäyksenä joku enska tai crossimopo pitkien talvien varalle)
no onneksi kohta on taas kesä ja pääsee irrottelemaan kunnolla.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: spedor - 01.02.12 - klo:23:43
Tervehdys!
Keväällä 2010 tuli hankittua eka moottoripyörä gsx-r 600 k3, kesä tuli huruiltua kadulla ja saman vuoden syksyllä rohkaistuin kertaalleen Motorgin ratapäiville alastaroon.
Kaudelle 2011 hommasinkin kausikortin motorgin päiville ja ratapäiviä kertyi jotain +20. Talven aikana kalusto on vaihtunut kilvettömään yammun r6r ään.

Ensi kaudella olisi sitten tarkoitus ainakin tuplata ratapäivien määrä, siirtyä nopeeseen ryhmään ja käydä koittamassa tuota kilvanajoa mp-tuen kerhokilpailuisa ja ehkä myös YCC:ssä

Ja niin ikä 26v.. koiria ei ole
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: Nitrous - 02.02.12 - klo:10:58
2-pyöräisiä on ollut n. 10 vuotiaasta saakka ja jonkin sortin katumopo 16-vuotiaasta alkaen. Radalle eksyin ekaa kertaa  2008 loppukesästä orgin koulutusryhmään. 2009 tuli kierrettyä muutama päivä lisää ja 2010 huomasin härvääväni radalla melkeinpä enemmän EAK-kouluttajana kuin ajamassa omaa ajoa. 2008-2010 alkukesä tuli pörrättyä Super Dukella, mutta lyhyt kokeilu räärää mopolla aiheutti mopokuumeen ja k7 gixerin hankkimisen. 2011 oli ensimmäinen kesä kun pääsi keskittymään ratailuun tosissaan, mikä näkyikin vauhdissa ihan kivasti. Ensi kesänä olisi tarkoitus jatkaa tuolla lähes vakiolla tonnisella k7:lla ja tiputtaa kierrosennätykset lähelle jokkiksen kärkipään vauhteja. Jos budjetti antaa periksi, pitäisi myös kisaneitsyys käydä menettämässä.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: Raaseri - 02.02.12 - klo:11:39
2-pyörähistoria alkaa 70-luvun lopusta ja sedän Tunturi Sportilla. Crossi- ja mikroautoradat kiinnostivat pienenä, mutta vasta Viragon vaihduttua 1993 GSX-R1100seen alkoi oma laji löytymään. Silloin tai 1994 portin välistä iltaisin Botniaringille.

Liityin Waasa MC:n 1995 ja samanhenkisiä ajokavereita löytyi, ilman mitään opetusta kierrosajat paranivat nopsaan tasolle joka oli lähellä sen aikaisia kisa-aikoja. 1998 eka kilpuri ja kautta myöhemmin nousu A-luokkaan. Siinä kovan kolmikon takana Korpiaho, Tuuli ja Lehtovirta sitten kärkyttiin muutama vuosi.

Työjutut pakotti lopettamaan kisailun radalla, crossia, enskaa, jäärataa ja supermotoa tuli kisailtua hupimielessä. Ja muutama endurance hyvällä menestyksellä. 2006 kävin ajamassa taas kilpaa kauden radalla ja sain vihdoin oman luokan mestaruuden. Oma firma esti jatkon ja ekaa kertaa muutama vuosi ilman mopoja.

2008 Saksasta löytyi vaimo ja Ducati jolla ei ollut tarkoitus ajaa rataa. Pari isoa sakkoa 2009 ja totesin että rata-ajo on sittenkin halvempaa kuin katuajo. Siitä se sitten taas alkoi...

Ikää kohta 39, rata-ajo pelkkää hauskuttelua. Varmuus ajamiseen pitkän historian vuoksi hyvä, vauhti vain sen mitä perheenisi luulee että kaatamatta pystyy ajamaan. Lisäksi opetushommia ratapuolella muutama per kausi, pääpainon ollessa kuitenkin nykyään perheen ja työn puolella.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: Wper - 02.02.12 - klo:13:49
tervehdys kaikille! mä kuulun vähän nuorempiin ratailijoihin. elikkä ikää 23v

ensimmäisen kerran kävin radalla 2009 yhden kerran silloisella gsx-r 600 k2 pyörällä. eikä homma sytyttänyt kyllä yhtään.

nyt sitten uudestaan kesällä 2011 uudestaan. pyöränä gsx-r 750 k4. ja hommaan jäi sen verran poltetta, että jo 5-6ratapäivän ja yhden kaadon jälkeen päätin myydä kilvellisen pyörän pois. ja hommasin tilalle kilvettömän ratapelin. yllättäen suzukin. eli nyt pyöränä on gsx-r 600 -06. pyörällä on pari edellistä kautta ajettu b600 luokkaa. joten on meikäläiselle vielä pitkän aikaa hyvä pyörä oppia ajamaan kovempaa, nopeammin ja paremmin. ens kesälle olis tarkoitus päästä kemoralle 1-2 kertaa viikossa, pääsis paremmin jyvälle tästä mahtavasta harrastukseta.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: JMH - 02.02.12 - klo:15:45
Ratailu on mulle elähdyttävää oheistoimintaa muun mopoilun ohella. Varmaan ensi kesänä pitäis saada taas kymmenkunta päivää jälleen kasaan. Vaan hel***in turhauttavaa, kun ei vauhdissa juuri mitään tapahtunut ennen aivan viime kesän loppua. Tavoite siirtyä tuonne Orgin keskiryhmään jos vaikka Gotlannin jälkeen. Kaikki neuvot ovat tarpeen.

Mopon hankin 09 ja alkukesästä 10 kävin radalla vapailla päivillä ekaa kertaa. Tosin tokalla kerralla jarrutin etusen alta Alastaron pääsuoran päässä (vielä suoralla  hesse_yahoo) vauhtia +100. Tourinkikumi, pikkuinen kosteus + amatööri puikoissa johti katastrofiin. No kävin kuitenkin sinä kesänä vielä loppukesästä muutaman kerran kurvailemassa, ja viime kesänä sitten enemmän.

Tää on hienoo, kun on niin paljon opittavaa...
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: Turder - 02.02.12 - klo:19:19
Tää on hienoo, kun on niin paljon opittavaa...

Sanos muuta. "Tieto lisää tuskaa" -fraasi toimii tähän harrastukseen paremmin kuin mihinkään muuhun. Lisäksi yksi parhaista maanpinnalle palauttavista teoista on mennä ekaa kertaa radalle. Aika moni luuli osaavansa ajaa ennen sitä.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: 1198S - 02.02.12 - klo:20:04
Yx vanhus lisää  Oon kokeilut montaa pyörää Mut sit iski Ducati :P. Vuodesta 2003 alko toi rata maistumaan tosi hyvälle ja kun nuo Kallion veljekset vähän opasti. Sitä ennen enskaa 10v mut rupes olee paikat kipeet :-[ joka päivä oon kyl kontannut radallakin mut eihän se vauhti muuten kasva
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: PetsuZX - 03.02.12 - klo:09:51
Raikasta pakkaspäivää.

35-vuotias miehenalku, tiedän, näytän ikäistäni nuoremmalta  ???.
Mutta jotta ei oikein lähtisi sivuraiteille, niin itselläni harrastus alkoi vuonna 2008, kun ostin uuden zx6r:n. Kaveri sai houkuteltua Kemoralle kokeilemaan, ja se oli oikeastaan sen jälkeen siinä. Kipinä iski välittömästi.

Muistan esimmäisen ajokerran radalla. Kun kaveri näytti ajolinjoja toinen käsi vyötäröllä ajaen ja minä yritin pysyä perässä.  :'( Mutta, kun tarpeeksi noita kertoja alkoi tulla, nousi vauhtikin vähän. Ja varikolta sai aina vetomiehitä neuvoja ja vastauksia kysymyksiin.  Ja tulee niitä kysysmyksiä esitettyä vieläkin. Huomasin, aika nopeasti aloitettuani, että ensiasennusrenkaat ei tuolla pelaa, ainakaan, kun vauhdit nousee. Ja alustaakin joutuu säädellä, ei ihan mene noilla tehdassäädöillä :)

2010 pyörä vaihtui zx10r -09 malliin. Sillä on tullut käytyä muutaman kerran tuolla Kemoralla. Osaa on tullut siihen vähän vaihdettua, tuota rata-ajoakin ajatellen.
Muutama kaato on ollut lähellä, ja pari kertaa käyty vähän hiekallakin. Mutta omista virheistä, liikaa vauhtia, väärä linja yms. Mukava harrastus ja uusia kavereita löytynyt tuolta varikon puolelta. Radalla niitä ei enää muista :). Kohti ensi kautta...

Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: boy007 - 03.02.12 - klo:11:10

Ikää 43. Ostin MTS-620 alunperin hyötykäyttöön. MTS-620:sellä pääsee monee paikkaan minne autolla ei menisi ja sen saa parakattua. Ajotaito oli NOLLA vuonna 2007 ja sen takia menin Ducati Clubin rataharjooitteluun. Kiitos klubin ajo kurssien ehkäpä siksi ei ole liikenteessä tapahtunut mitään.
Radalle olisin halunut säännöllisesti ekasta kerrasta lähtien. Yksinkertasesti duuni tilanne on ollut niin huono ettei renkaisiin, ketjuihin, matkakuluihin,... tai pyörän menetykseen ole ollut varaa. Toivottavasti tää asia muuttuu tänä keväänä.
3v olen haaveillut tehokkaamasta pyörästä. Uutena en pyörää enään usakalla ostaa
mutta joku vanha Ducati 999 voisi olla se oikea. Merkki ei vaihdu lähinnä siitä syystä
että merkkin on tullut tutuksi, hankittua työkalut ja saa itse huollettua. Uutena hankkisin varmaan Yamahan tai Honda.
Säännöllisesti käydään paikallisilla pikkuteillä mutta parempi olisi jos pääsis radalle. Valitettavasti matkaa on kaikille radoille se 3-5h yhteen suuntaan.

Kilvetön ois kiva lelu!

Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: Jukka_R - 03.02.12 - klo:11:37
Tunturi Tiger 1986
Honda NS 125R 1987-1989
Honda CBR 600F 1989-1997
Honda CBR 900RR 1997-2000
Yamaha YZF R1 2000-2004
Kawasaki ZX 10R 2004
Yamaha YZF R1 2004-2008
Yamaha YZF R6R kilvetön 2006-2008
Yamaha YZF R1 2008 ->

Lainapyörinä kisahommissa vm. 1998 R1, Suzuki GSX-R 750 vm. 2001 ja Honda CBR 600RR  vm. 2005

Radalla ensimmäistä kertaa 2001 Hämpyn ajoissa, 2001 perustimme rata-ajoihin painottuvan yhdistyksen Moottoripyöräilyn tuki ry:n ja siitä asti rataa on kierretty enemmän tai vieläkin enemmän. Ensimmäinen ratakaato tuli 2009 sadekelin kisassa Motoparkissa (517 ratapäivä) ja nyt ratapäiviä on siinä 700 pinnassa, karvan alle.

Ensimmäiset kisat 2005 ja sen jälkeen kilpailulähtöjä on tullut muistaakseni 42. Kisat olen viimeiset kolme kautta ajellut katupyörälläni jota nyt tulevalle kaudelle fiksaillaan vähän Wehnän toimesta. Ei suuria muutoksia, mutta pientä alustan huoltoa ja uudet katteet vanhojen ja kuluneiden tilalle.

Olen ainakin toistaiseksi jättäytynyt elämäntapaintiaaniksi ja talvet väännän yrittäjänä ihmisten ongelmien kanssa, joskus niitä ennalta ehkäisten ja kesät sitten pääpaino on mopoilulla.

Ratapuolella tavoitteet ovat lähinnä kehittyminen niin kuskina kuin kouluttajana. Intoa muihin luokkiin kuin Yamaha Center cupiin ei ole. Jos vauhtia tulisi syystä tai toisesta liikaa, niin sitten päivitetään kalustoa vähempitehoiseen ja jatketaan sillä vääntämistä. Toistaiseksi A-lähdön kärki ei ole kokenut minua suureksikaan uhaksi, joten hyvillä mielin voi köröttelyjä kaikessa rauhassa siellä jatkaa.

Kausi alkaa huhtikuun alkupuolella ratapuolen teorian perusteilla (näistä infoa omilla sivuillamme myöhemmin) ja puolivälissä kuuta on sitten Vehniäisen Karin vetämä rata-ajon teoriakurssi, joka menee sitten astetta syvemmälle kilpa-ajon perusteisiin teorian vinkkelistä (nämä päivät jo myynnissä yhdistyksen sivuilla). Kausi loppuu sitten ratailun osalta taas syyskuun lopun kerhokisoihin jos siihen asti elossa ollaan pysytty ja päällisin puolin terveenä.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: Teemu Tanila - 03.02.12 - klo:20:02
Kirjataan nyt omakin pyörä/ratahistoria tänne niin ei pääse unohtumaan kun tuota ikääkin salakavalasti tulee joka vuosi lisää, nyt mennään 38v kohdalla.

Eka pyörä oli Kawasakin 125RD muistaakseni vuonna 88 tms. Sen korvasi aika nopeasti Yamahan TZR 125 joka olikin astetta kovempi peli :) Sitten oli pyörähommissa muistaakseni parin vuoden tauko jonka jälkeen hommasin Hondan NSF 500 raadon jolla ajelin pari kesää. Tämän jälkeen homma meni reilun 10v pituiselle tauolle.

2005 keväällä innostuin taas ja ostin tuliterän Honda 600 CBR-F:n. Sillä kurvailin maantiellä pari kuukautta ja pyörän ollessa ekassa huollossa tein virheen ja koeajoin siinä odotellessa 2005 vuoden Yamaha R1:n. No sehän piti tietenkin sitten saada kun kerran oli tonnisen makuun päässyt ja sillä tiellä ollaan edelleen.

Kävin goret lepattaen ekan kerran radalla MP-Tuen ratapäivillä 2005 kesällä Ahvenistolla ja meinasin romuttaa rykkösen siinä samantien. Kävi aika nopeasti siinä ilmi, että omat ajotaidot/pyöränhallinta on aivan surkeita. Ahveniston reissusta ei tullut suurempaa kipinää mutta mulla harrasti pari kaveria ratailua ja tuli lähdettyä samana syksynä vielä kerran motoparkkiin. Olin hommannut 2-osaisen Dainesen nahkapuvun joka oli liian pieni ja hel***in epämukava. Tästä reissusta ei myöskään vielä isompi innostus lähtenyt.

Romutin rykkösen sitten vielä lunariin syksyn viimeisellä ajoreissulla yhdellä mutkapätkällä ihan omaa huolimattomuuttani, onneks ei käynyt ittelle pahemmin. Uusi pyörä piti tietty saada ja se oli Suzukin 2005 1000 GSX-R. Hommasin talven aikana myös kunnollisen 1-osaisen nahkapuvun joka oli tällä kertaa sopiva ja mukava päälläkin. 2006 vuoden aikana hinkkasin tällä katurissalla muistaakseni 19 ratapäivää sekalaisesti kaikkia ratoja. Koukkuun jäin heti ekalla Ahveniston reissulla kun sain ekan kerran polven maahan :) Tämän kesän aikana tuli kehitystä yllättävän hyvin ja pystyssäkin tuli pysyttyä.

2007 oli hieman välivuosi kun olin ulkomailla töissä. Hommasin silti kilvettömän 2006 tonnisen gixxerin jolla kerkesin ajamaan vain 6 kertaa radalla sinä vuonna.

2008 sai yksi kavereistani houkuteltua  mukaan kisahommaan ja kävin ajamassa tuolla samalla pyörällä kolme Superbike-B kisaa olemattomalla menestyksellä. En kuitenkaan ollu ihan viimeinen muistaakseni missään kisassa :)

No intohan kasvaa syödessä ja 2009 aloitettiin Lauslehdon Tatulta ostetulla 2008 tonnisella Suzukilla. Aivan helmi pyörä, ajettavuus todella hieno. Ekassa kisassa Botniaringillä olin aika-ajoissa toinen ja kisassa neljäs joka on edelleen paras kisaviikonloppuni tulosten valossa. Ajoin tänä kesänä muistaakseni 4 tai 5 kisaa ja taisin pyöriä siinä kympin sakissa.

2010 jatkettiin samalla pyörällä mutta homma meni aika lailla perseelleen heti alusta. Kaaduin kolme kertaa kevään aikana ja kolmas kaato Alastarossa hieman ennen Juhannusta romutti pyörän aika huonoon kuntoon ja oma koipi otti ruhjetta siihen malliin että se kesä oli siinä. Laitoin pyörän takas kuntoon aika isolla rahalla ja myin syksyllä pois.

2011 keväällä mietin että vieläkö jaksaa jatkaa ja tulihan se sitten hommattua tuo nykyinen pyörä eli 2011 Kawasaki ZX-10R. Kesä meni pyörää laittaessa/säätäessä ja Pirellin renkaita ihmetellessä (aikasemmin ajanut aina Dunlopeilla). Ajoin vain Kemoran kisan joka meni ihan perseelleen, ei vaan ollu vauhtia ja olin kai 15 tai 16 sijalla.

Tulevana kesänä olisi tarkoitus fiiliksen mukaan katsoa miten kisaaminen jaksaisi innostaa, varmaan 1-3 kisaa tulee ajettua jos ei ihmeempiä esteitä ilmaannu. Parempaa vauhtia pitäisi olla tiedossa kun alkaa olla pyörä säädöissä ja renkaana taas Dunlop.

Monta kertaa meinannu jo jättää koko homman sikseen, eihän tässä mitään järkeä ole, rahat menee kaikki mitä vaan voi laittaa ja sitten vielä pyörä ja mies toisinaan romuna. Sen verran hauskaa ja jännää puuhaa kuitenkin ja paljon kavereita tämän harrastuksen myötä tullut niin hankala tosta vaan irtautua. Eli siis jatketaan kauas näkymättömään tulevaisuuteen mukana pyörimistä mutta koitan ottaa homman rennosti ja nauttia hienosta harrastuksesta :)

Omat parhaat kierrosajat on kaikki vuoden 2009 kisojen aika-ajoista (en jaksa tarkistaa mutta 98% varmuudella näin):

- Botniaring 1.09.9
- Alastaro 1.23.1
- Kemora 1.11.4
- Motopark 1.28.5

Vappuna homma käyntiin taas Alastarossa!

Teemu
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: Grandi67 - 04.02.12 - klo:07:42
44 vuotias pohjalaisäijä ,joka asuu Lahdessa.Oma ratailu alkoi oikeastaan aivan vahingossa pari kesää sitten,kun kaveri sai painostettua ORG:npossujunaan harjoittelemaan.Oli muuten pohjalaiselle kova paikka mennä hitaaseen ryhmään ja vielä kurssille,ja huomata kaiken kukkuraksi olevansa hitaimpia ja taidottomampia koko porukassa Taidot mutka ajamiseen oli kyllä alle nollan>:(. (Kouluttajan paska kun ajo Ahveniston varikon mutkassa ulkokautta ohi taakseppäin katsoen mun ajaessa eniten täysiä :)). No pari kertaa ehti sit käymään vielä Ahvenistolla sinä kesänä ja ajeltua ympyrää siinä 1.55 kantturoissa.
Viime kesänä,tai oikeemmin keväällä ennen lumien lähtöä,iski jostain ratakuume ja hommasin hitaaseen porukkaan ORG:n kausarin.Homma alko aika nihkeesti keväällä.Pelotti kalliin pyörän kaataminen niin pirusti,että ajo oli todella kankeaa ja tikkuista,aattelin jo,et nyt meni kyllä kausikortin hinta aivan hukkaan hedari_1.Kaverit sai sit puhuttuu kokeilemaan keskiporukassa ajamista,ja sehän autto kummasti.Jostain syystä se armoton kaatopelko väisty pois ja ajat asettu siihen keskiporukan hitaammalle puoliskolle.
Sitten tulikin heinäkuun lopulla hommattua edullinen ratakusiainen ja ajaminen alko oikeesti tuntua  hyvältä.Ajat alko olla keskiporukan nopeemmalla puoliskolla ja luotto pyörän pitoon parani koko ajan,kunnes omista virheistä johtuen etunen alta Lemminkäisessä.Tavallaan kaato oli hyväksi,koska kaatopelko häipy pois sen jälkeen(ei sitä näköjään kuole tai vammaudukkaan pahasti,jos kaataa grin_1). Loppukausi menikin sitten opetellessa pikkuhiljaa  ajamaan kovempaa.
Ensikaudella tavoite on oppia ajamaan ja siirtyä nopeeseen,ja yrittää suhteessa samaa kehitystä,kun viime kesänä.
Viime kesän kehitys (Kesän eka ratapäivä>Viimeinen päivä)

Alastarolla 1.55>1.37,5

Kemora 1.47 > 1.24,5

Ja kun halvalla sai,oli pakko panna Kawa myyntiin ja ostaa tilalle K4 Gixxeri,jossa on Öhlinsin alusta ja muut hilppeet. Nyt ei voi syyttää pyörää,jos ei kulje ???
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: JiiPee66 - 04.02.12 - klo:13:26
No niin....
45-vuotias äijän käppänä joka menetti rataneitsyytensä vasta viime vuonna.
Mopojen kanssa olettu touhuumaan vasta vanhemmalla iällä, aluksi pystypyörien kanssa, sitten kokoajan spottisempaan suuntaan.
Nyt ollaan sitten kyykyssä, fyysisesti ja henkisesti.
Kävi nimittäin niin että ensimmäiset kerrat radalla osoittivat että luulo ei ole tiedon värtti.
Luulin osaavani edes jotain mutta....katinkontit....hirrrveetä kohellusta.
Onneksi bemariporukoista löytyi muutama kaveri jotka jakso vähän opastaa (potkia persiille) eteenpäin.
Tulevana kesänä olisi sitten tarkoitus sitten mennä eteenpäin.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: carbon - 04.02.12 - klo:15:33
No niin....
45-vuotias äijän käppänä joka menetti rataneitsyytensä vasta viime vuonna.
Mopojen kanssa olettu touhuumaan vasta vanhemmalla iällä, aluksi pystypyörien kanssa, sitten kokoajan spottisempaan suuntaan.
Nyt ollaan sitten kyykyssä, fyysisesti ja henkisesti.
Kävi nimittäin niin että ensimmäiset kerrat radalla osoittivat että luulo ei ole tiedon värtti.
Luulin osaavani edes jotain mutta....katinkontit....hirrrveetä kohellusta.
Onneksi bemariporukoista löytyi muutama kaveri jotka jakso vähän opastaa (potkia persiille) eteenpäin.
Tulevana kesänä olisi sitten tarkoitus sitten mennä eteenpäin.

Tervetuloa JiiPee66 vain kovasti tännekin puolelle ! Oli kiva tutustua sinuun ja ajellakin muutaman kerran yhdessä. Eikös sulla ole videomatskua Motoparkista ?
Melkein tiedän kun itse kuvasin peukku_1 Alastarolla Äijä meni jo syksymmällä aika kyytiä !
JiiPee66 on suomen top 3 mukavampia miehiä ! Olis lainannut mulle omaa pyöräänsäkin, kun mun oma huilaamassa !
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: Ari - 05.02.12 - klo:20:53
Moro kaikille Tampereelta beer_2 !
Olen 53 v., ei koiria, kolme aikuista lasta ja vaimo :-X . Moottoroiduilla kakspyöräisillä liikkumisen aloitin 1973. Sitten yhdessä välissä oli perheen kasvatus etusijalla, eikä taloudessa ollut viiteentoista vuoteen yhtään konepyörää :'( . Nyt niitä on kolme: Yamahat FJR -06, R1 -09 ja WR 450F -05. Jokaiselle on ollut hyvinkin käyttöä, viime vuonna 23.000 km:n edestä. Ratapäiviä on vielä muihin verraten alkeellisesti, mutta ensi kausi tuo kokemusta kovinkin lisää: MP-Tuen kausikortti on hankittuna, Moottoriliiton lisenssi on lompakossa ja kalenteri näyttää koko ajokaudelle olevan jo nyt täynnä. Osallistun myös YCC:hen tulevana kesänä. Pyörää on hieman fiksattu talven mittaan ja se alkaa näyttää ja tuntua siltä, että alkaa jo hieman odottaa kevättä. Sateisetkin hain perjantaina  reps_1 !
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: Fasu - 07.02.12 - klo:13:39
Morjens täältä Oulun seudulta.
Pannaan nyt toi ikä paremmaksi,57v. Oulua korostan,koska on kotikaupunki asuinpaikasta riippumatta.Vaimo ja kolme tyttöä sekä Belgian jättikani asunnossa irrallaan.Aloitus 10-vuotiaana,ensimmäinen kunnollinen kilvellinen, Yamaha Trail master,jolla ajoin vuoden kortitta. Crossia CZ 250,Suzuki 250 ja 500 RM. Niillä kroppaan pysyvät muistot. Enduroa sen jälkeen Yamaha,Suzuki. Kevyttä ratailua erikokoisilla japseilla. Yamaha kuitenkin aina ykkösmerkki.Kemoralla heti kun se avattiin. Ratailussa nyt pitkä tauko,mutta pyörättä ei vuottakaan.Kiitos kavereille luottamuksesta kun välillä ei ole ollut omaa. Pyörien entisöintiä ja muutama museokampe,edelleenkin aina jotain viilailtavaa ja lähitulevaisuudessa classic-luokkaan. Imatralla 2010 YCRT:n vieraana. Nyt jäähdyttely kierroksia mielessä,
vaikka kaikenlaista osaa kyllä tilauksessa....Pyörä on vaihtunut 2-3 vuoden välein,kuutiot 100-1300 cc. Homma on täyttänyt kaikki hyvän harrastuksen kriteerit.
Se on vienyt kaiken ajan,rahat ja terveyden. :) Vastapainoksi se on kantanut huonojen päivien yli ja tuonut ystäviä ympäri Suomen.Homma jatkukoon.
Miten pysynyt kunnossa? Lenkkeilemällä ja fysioterapeutin luona välillä.Kuulo on mennyt jo aikaa sitten,mutta okuloita en tarvitse.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: M1uQ - 07.02.12 - klo:20:45
22v pärähtää keväällä tauluun. Kausi 2011 oli ensimmäinen. Alkukausi meni PetsuZX:n opastuksessa, joka tuottikin toivottua tulosta. Pyöränä toimi tällöin Suzuki Gsx-R 1000 k8. Nytpä se on hävitetty ja tilalle katseltu kilpapyörää. Joko Bmw s1000rr taikka Suzuki Gsx-r 1000 2010->
Koirakin löytyy.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: Mazze - 08.02.12 - klo:20:52
Hyvää iltaa.

24v ratailua aloitteleva tientukko pattijoelta ilmoittautuu forumille.
Pyörä jolla kokeilin ekan kerran radalla oli vm.2002 600 CBR.
Ensimmäisen ratapäiväni kävin vuonna 2009 joka jäi myös ainoaksi sinä vuonna. 2010 hidastelin radalla 3 kertaa ja 2011 kalustonvaihdon venähtäessä hondasta apriliaan, jota sain odottaa n.5kk ehdin radalle vain kerran.

Ensi kesän tavoitteena olisi vakiinnuttaa vauhti keskiryhmän tasolle.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: carbon - 08.02.12 - klo:22:16
Hyvää iltaa.

24v ratailua aloitteleva tientukko pattijoelta ilmoittautuu forumille.
Pyörä jolla kokeilin ekan kerran radalla oli vm.2002 600 CBR.
Ensimmäisen ratapäiväni kävin vuonna 2009 joka jäi myös ainoaksi sinä vuonna. 2010 hidastelin radalla 3 kertaa ja 2011 kalustonvaihdon venähtäessä hondasta apriliaan, jota sain odottaa n.5kk ehdin radalle vain kerran.

Ensi kesän tavoitteena olisi vakiinnuttaa vauhti keskiryhmän tasolle.

Pyörä on sairaan hieno ! Kävin sellaista RSVeetä katsomassa. Siinähän on kaikki aprcpswzq lisälaitteetkin...
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: Mazze - 08.02.12 - klo:23:01
Hyvää iltaa.

24v ratailua aloitteleva tientukko pattijoelta ilmoittautuu forumille.
Pyörä jolla kokeilin ekan kerran radalla oli vm.2002 600 CBR.
Ensimmäisen ratapäiväni kävin vuonna 2009 joka jäi myös ainoaksi sinä vuonna. 2010 hidastelin radalla 3 kertaa ja 2011 kalustonvaihdon venähtäessä hondasta apriliaan, jota sain odottaa n.5kk ehdin radalle vain kerran.

Ensi kesän tavoitteena olisi vakiinnuttaa vauhti keskiryhmän tasolle.

Pyörä on sairaan hieno ! Kävin sellaista RSVeetä katsomassa. Siinähän on kaikki aprcpswzq lisälaitteetkin...

Vielä kun oppis ajamaan kunnolla niin pääsis kaikki elektroniikka härvelit hyötykäyttöön...
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: Turder - 09.02.12 - klo:10:49
Oletko Mazze päivityttänyt ECU:n? Marraskuussa 2011 tuli uusimmat ohjelmistot ja kuulemma parani kaasutuntuma ja bensankulutus... Kannattaa viimeistään keväällä viedä pyörä pistokkeen päähän. RSV4 APRC on kyllä hieman poltellut seuraavana hankintana. Ajoin Factory mallia pari vuotta sitten ja kevyesti paras ajettavuus mitä olen kokenut. Jousituskin sopivan jäykkä satakiloiselle, ehkä osin tuon takia tuo ajettavuuskommentti ??? Tuo oli vielä sen ekan vuoden malli, sittenhän tuli vasta APRC:t ja muut pikkupäivitykset mm. moottorin luotettavuuteen eli tuskin on ainakaan huonompaan suuntaan mennyt face_drool
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: Mazze - 09.02.12 - klo:11:57
Oletko Mazze päivityttänyt ECU:n? Marraskuussa 2011 tuli uusimmat ohjelmistot ja kuulemma parani kaasutuntuma ja bensankulutus... Kannattaa viimeistään keväällä viedä pyörä pistokkeen päähän. RSV4 APRC on kyllä hieman poltellut seuraavana hankintana. Ajoin Factory mallia pari vuotta sitten ja kevyesti paras ajettavuus mitä olen kokenut. Jousituskin sopivan jäykkä satakiloiselle, ehkä osin tuon takia tuo ajettavuuskommentti ??? Tuo oli vielä sen ekan vuoden malli, sittenhän tuli vasta APRC:t ja muut pikkupäivitykset mm. moottorin luotettavuuteen eli tuskin on ainakaan huonompaan suuntaan mennyt face_drool

En ole käynyt päivittämässä, mutta kiitti vinkistä. Tulee varmaan tässä keväällä laitettua joku uus slipari tohon pärrään eli viimeistään silloin kävis säätään ja päivittään. Osta ihmeessä RSV4 seuraavaksi pyöräksi ainakin on hinta laatu suhde kohdillaan.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: murmela - 12.02.12 - klo:13:31
2007: 2005 ZX-6R 10 ratapäivää
2008: 30
2009: 30
2010: 30
2011: 30
Vauhti nopeen hitaassa.

Täällä uudella nikillä.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: T1mppa - 15.02.12 - klo:17:47
Ikää 25v. A-kortti hommattu 25.6.-09 ja 21.8.-09 ekaa kertaa radalla  airrev_1
Kaveri sai sinne houkuteltua ja sille tielle jäin. Pyöränä on toiminut vanha Yamaha YZF600R Thundercat ja sillä ollaan menty kohtuullisia aikoja. Pyörän alusta on vakio tehdasasetuksilla, eli en ole edes vaimennuksiin koskenut, enkä keula- tai peräöljyjä vaihtanut. Mutta kyllä sillä ehtii.

Muutama kuukausi sitten ostin Grandi67:n vanhan Kawan ja sillä pitäisi opetella ajamaan. Pyörää testasin viime kesänä yhden 20 minuuttisen ja on aivan eri planeetalta kaikilta osa-alueilta. mm. 3x Öhlins.

Toivottavasti pyörän kanssa saa lisää vauhtia, että pääsee uhkaamaan sitä kaveria, joka minut tähän harrastukseen -09 houkutteli  airrev_1
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: Nitrous - 15.02.12 - klo:18:42
Muutama kuukausi sitten ostin Grandi67:n vanhan Kawan ja sillä pitäisi opetella ajamaan. Pyörää testasin viime kesänä yhden 20 minuuttisen ja on aivan eri planeetalta kaikilta osa-alueilta. mm. 3x Öhlins.

Se on muuten nopeeks opetettu laite. Muistelen, että sillä on menty Kemoralla ja Botnialla matalaa 13-alkusta ja Alastarossakin 26-puolelle vielä viime kesänä. Eli kyllä vanhallakin ehtii kun on vaan osaava kaveri puikoissa.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: T1mppa - 15.02.12 - klo:18:56
Muutama kuukausi sitten ostin Grandi67:n vanhan Kawan ja sillä pitäisi opetella ajamaan. Pyörää testasin viime kesänä yhden 20 minuuttisen ja on aivan eri planeetalta kaikilta osa-alueilta. mm. 3x Öhlins.

Se on muuten nopeeks opetettu laite. Muistelen, että sillä on menty Kemoralla ja Botnialla matalaa 13-alkusta ja Alastarossakin 26-puolelle vielä viime kesänä. Eli kyllä vanhallakin ehtii kun on vaan osaava kaveri puikoissa.

Kemorassa tai Botniassa en ole vielä ajanut, mutta uskon tuon Alastaron 1.26 olevan ihan tehtävissä. Ei siihen niin paljoa matkaa ole. Yamaha meni melko limitillä. Piti ajaa pyöreitä ajolinjoja, kun jalkatappi-kenkä-polvi -yhdistelmä määräsi kallistuskulman. Viime kesänä 1:33 Yamahalla. Muistaakseni ajoin tolla Kawalla 1:37 tuon 20 minuuttisen aikana. Kawa oli outo lainapyörä ja käännetty vaihteisto, mutta ihan mukiin menevä aika :)
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: murmela - 15.02.12 - klo:20:21
mm. 3x Öhlins.
Paitsi että keulassa ei taida olla kuin jouset ölinssiä, ja muutoin vakio keula; joka on sen "heikoin" kohta. Ett osta vaikka k-techin ( http://www.k-tech.uk.com/ (http://www.k-tech.uk.com/) ) keulakitti ja vaihdata se siihen.
Tai pistä mailia motovillelle ( http://www.motoville.fi/ (http://www.motoville.fi/) ) ja kysy jos josko sillä ois jotain hyvää vinkkiä asiaan.
Eihän siinä keulassa sinänsä mitään vikaa ole, mutta pienellä rahalla (yhen pikku kaadon kanssa saman hintanen...) siit saa huomattavasti paramman.

Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: T1mppa - 15.02.12 - klo:21:05
mm. 3x Öhlins.
Paitsi että keulassa ei taida olla kuin jouset ölinssiä, ja muutoin vakio keula; joka on sen "heikoin" kohta. Ett osta vaikka k-techin ( http://www.k-tech.uk.com/ (http://www.k-tech.uk.com/) ) keulakitti ja vaihdata se siihen.
Tai pistä mailia motovillelle ( http://www.motoville.fi/ (http://www.motoville.fi/) ) ja kysy jos josko sillä ois jotain hyvää vinkkiä asiaan.
Eihän siinä keulassa sinänsä mitään vikaa ole, mutta pienellä rahalla (yhen pikku kaadon kanssa saman hintanen...) siit saa huomattavasti paramman.

No pirkule. Laitetaan selvityksen alle. Kiitoksia. (On kiva, kun muut tietää pyörästäni enemmän kuin minä)
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: JTK - 17.02.12 - klo:23:20
Kiinnostuin radalla ajamisesta vuonna 2008 , kun keväällä ekan kerran radalla kävin. Eka kertakin oli EAK-koulutustyyppinen. Kiinnostus heräsi ja homma tuntui mukavalta ja varsin hyödylliseltäkin oman ajotaidon parantamisen kannalta. Sen jälkeen olen käynyt säännöllisen epäsäännöllisesti radalla 6-10 krt / kesä. Välillä ohjatuissa ajoissa ja välillä vapailla päivillä. Useimmiten Motoparkissa, joka on lähin rata.

Kilpailuvietin puuttuminenko lie mutta varsinainen kilvanajo tai sen treenaaminen ei ole mun juttu. Ikääkin on 48 vuotta joten nopeiden kierrosaikojen tavoittelu ei ole tärkein radalle houkutteleva. Radalle vie lähinnä oman ajotekniikan, asento jne. parantaminen. Noissa asioissa mulla riittää treenattavaa. Radalla ajamisessa on sekin hyvä puoli että sieltä puuttuu normiliikenteen vaarat, kolmion takaa tulevat autot, kurveissa leikkaavat vastaantulijat ...

Ja niin, pyörä on pemarin  R 1200 S eli ei mikään ”oikea ratapyörä”, mutta toimii mun rata- ja maantieajossa oikein mukavasti.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: jarska - 17.02.12 - klo:23:57
Kilpailuvietin puuttuminenko lie mutta varsinainen kilvanajo tai sen treenaaminen ei ole mun juttu. Ikääkin on 48 vuotta joten nopeiden kierrosaikojen tavoittelu ei ole tärkein radalle houkutteleva.

Melkeen väittäsin et olen nähnyt joissain kohtaa radan varrella...pienen "kisakipinän" kytevän siellä sielun sopukoissa, mut en tietenkään väitä. :P
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: timppa - 18.02.12 - klo:01:20
No esittäydytäänpä sitten itsekin! Ikää kohta 30v ja mp-taustaa 25v. Työkseni opetan ajamista mp:llä ja henkilöautolla. Pyöriä on ollut elämän varrella vaikka millaisia. Crossipyörää, customia, matkasporttia ja nyt Yamaha R6r. Tuon R-kutosen hommasin -09 ja siitä alkoi kipinä enemmänkin rata-ajoon. Nyt olis tulevalla kaudella tarkoitus osallistua jokkikseen ainakin yhteen kilpailuun. Saa nyt nähdä kuin käy, kun on tässä talven aikana molemmat lonkkanivelet leikattu... Pyörään on tehty muutoksia: "racing" -käyrästö LeoVincen vaimentimella, K&N-ilmanputsari mallia aika vapaasti hengittävä, ratastus muokattu, Rapid Bike 3 ohjausyksikkö ruiskun ja sytkän säätöön kahdella kartalla ja kartanvaihtikytkimellä, ais-tulpattu ja poistettu, alusta huollettu ja simmattu omalle painolle / ajotyylille, luistokytkintä muokattu sääntöjen puitteissa. Ja tottakai joka suunnalla kaatumasuojia... ;) Se olis enää vaan ohjausiskaria ja shifteriä vajaa valmis.
Ja kilvellinen / rekisterissä on. Omaan ajatusmaailmaani ei mahdu kilvettömien kisapyörien tuominen jokkikseen...

Vielä lisätään oikeat yhteystiedot, niin ei pelkän nimimerkin varjolla kirjoitella.

Timo Ronkainen
Liikenneopettaja
timppa.ronkainen@gmail.com
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: JTK - 18.02.12 - klo:21:59
Kilpailuvietin puuttuminenko lie mutta varsinainen kilvanajo tai sen treenaaminen ei ole mun juttu. Ikääkin on 48 vuotta joten nopeiden kierrosaikojen tavoittelu ei ole tärkein radalle houkutteleva.

Melkeen väittäsin et olen nähnyt joissain kohtaa radan varrella...pienen "kisakipinän" kytevän siellä sielun sopukoissa, mut en tietenkään väitä. :P

Joo, en väitä minäkään, kaverille tai tutulle ei ole kiva jäädä. Tärkeä asia radalla käymiseen on vauhti, mutta kiistän jyrkästi että olisin kilpailuhenkinen.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: mako - 19.02.12 - klo:00:34
No esittäydytäänpä sitten itsekin! Ikää kohta 30v ja mp-taustaa 25v. Työkseni opetan ajamista mp:llä ja henkilöautolla. Pyöriä on ollut elämän varrella vaikka millaisia. Crossipyörää, customia, matkasporttia ja nyt Yamaha R6r. Tuon R-kutosen hommasin -09 ja siitä alkoiPyörään on tehty muutoksia: "racing" -käyrästö LeoVincen vaimentimella, K&N-ilmanputsari mallia aika vapaasti hengittävä, ratastus muokattu, Rapid Bike 3 ohjausyksikkö ruiskun ja sytkän säätöön kahdella kartalla ja kartanvaihtikytkimellä, ais-tulpattu ja poistettu, alusta huollettu ja simmattu omalle painolle / ajotyylille, luistokytkintä muokattu sääntöjen puitteissa. Ja tottakai joka suunnalla kaatumasuojia... ;) Se olis enää vaan ohjausiskaria ja shifteriä vajaa valmis.
Ja kilvellinen / rekisterissä on. Omaan ajatusmaailmaani ei mahdu kilvettömien kisapyörien tuominen jokkikseen...
tällaiselta aloittelija pohjalta uskoisin et siinä on sellainen paketti kasassa et ei tarvi murehtia
onko siellä kilvettömiä mukana vai ei. eiköhän se kisailufiilis ole parasta jokkiksen antia
ja sen jälkeen voi siirtyä eteenpäin jos paukkuja ja intoa riittää. näin olen kuullut
mitään en asiasta tiedä kun en yhtään ole kisannut mutta ratapäivillä olen usein katsellut
kuinka kauniisti ne kilvellisten takavalot loistaa kun ne on ohittanut mut  ajelu_1
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: rranta - 19.02.12 - klo:11:01
Rata-asfalttiin tuli tutustuttua olikohan se 2004 vai 2005 ku ei nyt oikein muistu mieleen. Motoparkin viikonloppu kaverin aprilia RSVn perässä yritin ajella. Se oli kyllä hauskaa vaan kaverin rsv meni sillä reissulla mutkasta ulos ei toivotulla tavalla... No ite jatkoin zx6r kawalla  tie ajelua ku ei tuntunu kaveripiirissä kellää olevan kiinnostusta ratahommeleihin. Vuonna 2007 mopo vaihtu nykyseen ja rata-ajo kyti koko ajan edellisen kaukasen, mutta erittäin positiivisen kokemuksen vuoksi. Se motopark oli SRRAn järjestämä. Kemora on itelle lähin rata ja vuonnna 2009 tuli sopiva mahdollisuus käydä kokeilemassa oliko se rata-ajo niin mukavaa. NO OLI! Siitä reissusta kai se sitten lähti. Kesällä 2009 ja 2010 tuli käytyä pari kertaa ihan yksinki ja pari kertaa oli kaveriki mukana pitämässä kädestä kiinni. Viime kesänä ajot olikin pääasiallisesti rata-ajoa. 500km tie ja yli 1500km Kemoraa. Talven aikana pyörää on muutettu paljon ja hommasin lasikuitu katteet. Lähinnä sen takia jos tulee vekkejä noita on halvempi helpompi korjata... Irrottelin vakiomuovit varastoon ja vaihdellaan niitä sitten sen mukaan miten tarvii. Jotenki huvittava ajatus ajaa hitaasti kilpapyörän näkösellä... No jos sitä vauhtia pikku hiljaa. Palo radalle on kova samaten oppimisen halu. Lähinnähän se itellä on sitä hitaasti kiiruhtamista nopeuden kasvattamiseen. Oispa jotenki tosi mukava saaha neuvoja, oppeja lisää, kun tuntuu, että noita rata-ajo painotteisia ajokursseja järjestetään jossain muualla ku täällä pohjosessa. Aika laiskasti tulee kierrosaikoja mittailtua enemmän se menee siihen ajamiseen, opetteluun ja miettimiseen. Pari kertaa viime kesänä mittasin race chronolla ja ulkosella gps mokkulalla ja tiukimmillaan mittaukerralla oli vauhti ollu 1.20 itteä lohdutti eniten kuitenki se ettei kierrosajoissa ollu kovin kovia heittoja. Pirelli rosso corsilla ajelin ja katurenkailla vielä tämäkin kesä ainaki alotetaan, kun en vielä ainakaan lämppäreitä omista. Uskosin että omassa ajossa on vielä niin paljon pielessä, että Pirelleillä päästään turvallisesti kovempaa. Tälle kesää vaihdoin supercorsa SP 't. Joskus Koivuniemen Mika sano ajaneensa 1.15 vakio pyörällä katu renkailla... Nykysissä katteissa ei kyllä oo edes mitään paikkaa mihin tuota mokkula käkkylää kiinnittää niin voi mittailut olla vielä harvemmassa. Laitan kyllä myöhemmin kuvan omasta ja tiimiin kuuluvan kaverin pyörästä tämän kesän väreillä tänne (kunhan valmistuu) sillä ajatuksella, että käykäähän moikkaamassa jos satutte yhtaikaa.  beer_2
Ai niin ja kuski vm 1973 jos se nyt kettään kiinnostaa...
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: Nitrous - 19.02.12 - klo:12:04
Nykysissä katteissa ei kyllä oo edes mitään paikkaa mihin tuota mokkula käkkylää kiinnittää niin voi mittailut olla vielä harvemmassa. Laitan kyllä myöhemmin kuvan omasta ja tiimiin kuuluvan kaverin pyörästä tämän kesän väreillä tänne (kunhan valmistuu) sillä ajatuksella, että käykäähän moikkaamassa jos satutte yhtaikaa.  beer_2
Ai niin ja kuski vm 1973 jos se nyt kettään kiinnostaa...

Ite oon teipannu GPS-mokkulan jesseteipillä takakatteen päälle ja puhelin on nykysellään nahkapuvun povitaskussa. Aiempi luuri oli pelkästään kierrosajan mittaukseen, joten pidin sitä tankin päälle teipattuna. Takakatteon tuolle GPS mokkulalla hyvä paikka, kun siinä ei mikään varjosta näkyvyyttä taivaalle.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: rranta - 19.02.12 - klo:16:53
Kiitokset Nitrous. Takakatteen päällä oon pitäny itekki ennen tai siis kyytiläisen penkin remmin alla, joka taitaa mun kuvassa näkyäki ainaki tuola albumin puolella. Kun noissa lasikuitusissa ei oo takapenkkiä niin tuo jesari vois olla ihan hyvä vaihtoehto. Tiiä sitten miten tuon 1 osasen soivan nahkapuvun taskuun puhelimen sais, mutta jos teippais puhelimen sitten vaikka tankkiin eli yhdistäis sun ohjeet... Pitää tuumailla, suunnitella.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: murmela - 19.02.12 - klo:17:03
Yks vaihtis on teipata mokkula jesarilla pleksiin. Ja puhelin etukolmioon tai vaikka mittarin päälle, nii voi kattella niit kierrosaikoja myös Live-näytöstä.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: Nitrous - 19.02.12 - klo:19:06
Yks vaihtis on teipata mokkula jesarilla pleksiin. Ja puhelin etukolmioon tai vaikka mittarin päälle, nii voi kattella niit kierrosaikoja myös Live-näytöstä.

Itsekin harkinnut tuota, mutta todennut, että reaaliaikaisesti nähty kierrosaika kasvattaa liikaa riskiä.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: murmela - 19.02.12 - klo:20:28
Yks vaihtis on teipata mokkula jesarilla pleksiin. Ja puhelin etukolmioon tai vaikka mittarin päälle, nii voi kattella niit kierrosaikoja myös Live-näytöstä.
Itsekin harkinnut tuota, mutta todennut, että reaaliaikaisesti nähty kierrosaika kasvattaa liikaa riskiä.
...ja isot pojat on sanonu ett siit on juurikin hyötyä kun pystyy joka kierroksen jälkeen kattomaan pitikö se oma persfiilis "kierros meni hyvin/huonosti" paikkansa.

Ei voi voittaa.  :)
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: slowrider - 19.02.12 - klo:23:15
2002 tai 2003 ostin ekan mopon ja siitä se alamäki sit lähti. 2003 syksyllä eksyin serkkupojan kanssa mp-tuen ratapäiville alastaroon. v**un lujaa mentiin ja oltiin niin rosseja, mut puhutteluun jouduttiin. pystyssä pysyttiin mut tuurilla ilmeisesti :D

siitä se idea sit lähti ja 2004 olikin sitten se ratailuvuosi :) S tellu kulki kärryssä ympäri suomen ja ratoja opiskeltiin ja hauskaa oli.

2005 kalusto päivittyi parempaan mutta myös ilmestyi jälkikasvua, talonrakennusta jne mikä pakotti jättämään homman sikseen. pyörä vaihtui autoon ja lähiratoja tuli vuosien saatossa kokeiltua autolla, mutta se joku siitä vain puuttui. nyt talvella sitten evo mitsua/sti subbea etsiessä tuli mielenhäiriö ja ostin kohta 10v vanhan gixun rataleluksi :D
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: Nitrous - 19.02.12 - klo:23:22
Yks vaihtis on teipata mokkula jesarilla pleksiin. Ja puhelin etukolmioon tai vaikka mittarin päälle, nii voi kattella niit kierrosaikoja myös Live-näytöstä.
Itsekin harkinnut tuota, mutta todennut, että reaaliaikaisesti nähty kierrosaika kasvattaa liikaa riskiä.
...ja isot pojat on sanonu ett siit on juurikin hyötyä kun pystyy joka kierroksen jälkeen kattomaan pitikö se oma persfiilis "kierros meni hyvin/huonosti" paikkansa.

Ei voi voittaa.  :)

Niin pitkään kun oma vauhti paranee 1-2 sekkaa per päivä, en aio muuttaa tyyliä. Sitten kun kehitys stoppaa nykyisellä aja ja analysoi mitä teit -tyylillä, on ehkä aika ottaa käppyrät ja reaaliaikaset kierrosnäytöt mukaan. Vielä kuitenkin on niin paljon tehtävissä ihan pelkällä perusajamisen hiomisella, että tarvetta muistia tarkempaan dataan ei ole.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: Streethawk - 06.03.12 - klo:23:27
Ikää tulee tänä vuonna pyöreät 40v. Teininä oli piikki Honda NSR125 pari kesää ja sen jälkeen olikin monta vuotta ilman mopoa. 2007 hankin ekan ison mopon Honda CBR 600F, jolla kävin parilla ratapäivällä. Kipinä radalle syttyi ja talvella mopo vaihtui Honda CBR 1000RR -07 malliin. Sillä mentiin puolitoista kautta ja sitten mopo vaihtui Honda CBR 1000RR -09 malliin ja sillä mennään edelleen. Pyörää tuunattu paremmin rata-ajoon sopivaksi mm. Bazzaz, Öhlins, putkisto, pikakaasu yms.

Radalla ajettu nuo pari päivää 2007. Sitten 2008 n. 13 päivää, 2009 n. 15 päivää ja 2010 n. 18 päivää. 2011 menin mukaan jokkikseen ja kaikki rata- ja kisapäivät laskettuna kaudessa oli ehkä n. 30 ratapäivää. Pääosin Org:in ratapäiviä tulee kierrettyä.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: reba74 - 10.03.12 - klo:21:49
Terve kaikille!Täällä on uus ratakuski nurmosta pirusti rataa takana kävin viime syksynä ekan kerran botniaringillä ja ajoin melkein 10 kiekkaa.Nyt tehty talvi töitä ukon ja pyörän kans että kovaa mennään. 03Biker
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: APRR - 05.04.12 - klo:10:08
Ikää löytyy 23 vuotta ja 2-pyöräisillä on päristelty siitä asti kun käyntihäiriöisen -86 Honda Monkeyn sain noin seittemän vanhana. Mutkapätkiä on tullut sahattua niin kovaa kuin taidot antoi myöten, ensin 636 kawalla ja myöhemmiin Aprillipila RSV 1000 R:llä.

Viime keväänä kaveri sitten houkutteli lähtemään radalle, ja sen jälkeen ei ole tullutkaan kadulla ajettua. Kerkesin ajamaan vain 8 ratapäivää ja Alastarosta jäi käteen 1:30,20 aika. Loppusyksystä katupyörä sai sitten tehdä tilaa ratapyörälle jolla olisi tarkotus käydä ajelemassa Alastarossa jo reilun viikon päästä. Saa nähdä ajetaanko nahkapuvussa vai pilkkihaalarissa.

Ainiin, Mikkelistä olen kotoisin ja nykyisin vaikutan Helsingissä. Mopona toimii kilvetön RSV4.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: Vuorela - 24.04.12 - klo:18:53
Tuolta löytyy omat taustat lajin parissa: http://mikavuorelaracing.blogspot.com/p/historiaa.html (http://mikavuorelaracing.blogspot.com/p/historiaa.html)
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: Lauri - 21.05.12 - klo:10:06
100. ratapäivä tuli korkattua viikko sitten. Luulisi sen näkyvän vauhdissakin, mutta ilmeisesti valitsin väärän lajin ;)
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: Andy - 30.05.12 - klo:21:36
Aloitetaanpa tämän foorumin valloitus napakalla oman ratahistorian esittelyllä.

1991: Ekan kerran Kemorassa TZR:n piikillä, kyseessä jotkin Allrightin tms. päivät tyyliin kaikki sekaisin radalle ja nupit kaakkoon. Reissusta jäi mieleen erään ZXR:n ohitus ulkokautta karusellin vasurissa.
2004: GSX-R 750 vm. 1998 alle pitkästä aikaa, ei muistaakseni vielä radalle
2005: parit satunnaiset ratapäivät Alastarossa ja Ahvenistolla
2006: kymmenkunta ratapäivää hitaassa ryhmässä. Liputtelua Orgin päivillä.
2007: kymmenkunta ratapäivää, vauhti hitaasta keskiryhmään. Järkkäilyapua Orgin päivillä.
2008: Suzuki vaihtui R6R:ään. Ratavastaavana Orgin päivillä, noin 20 ratapäivää.
2009: Noin 20 ratapäivää. Ratavastaavana Orgin päivillä.
2010: Samat 20 ratapäivää. Ratavastaavaa Orgin päivillä. Ekat kisat kauden lopulla, B600 Kemorassa ja YCC Alastarossa. Sade sotki kumpaakin kokemusta.
2011: 3 YCC-kisaviikonloppua

Tällä kaudella pari satunnaista päivää mahdollisesti. Vanhempainvapaa vetää vyön kireällä tätä harrastusta silmällä pitäen.

//Andy
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: pr7 - 12.06.12 - klo:20:52
Tervehdys.

Ensimmäistä kertaa radalla Ahvenistolla 2011 syksyllä RSV Millellä. Kipinä iski ja oli hommattava ratapyörä Yamaha FZR 1000 1987 airrev_1. Tarkoitus ajaa Classic-kisoja kesän aikana.
Nyt Jammulla kolme kertaa Ahvenistolla ja 9.6.12 Motorgin päivillä Motoparkissa.
Pyydän anteeksi jos roikuin edessä keskiryhmässä punavalkoisella FZR:llä.

ps.Törkeä hinku päästä radalle.

t:Petri 45vuotta
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: Grandi67 - 13.06.12 - klo:09:16
Tervehdys.

Ensimmäistä kertaa radalla Ahvenistolla 2011 syksyllä RSV Millellä. Kipinä iski ja oli hommattava ratapyörä Yamaha FZR 1000 1987 airrev_1. Tarkoitus ajaa Classic-kisoja kesän aikana.
Nyt Jammulla kolme kertaa Ahvenistolla ja 9.6.12 Motorgin päivillä Motoparkissa.
Pyydän anteeksi jos roikuin edessä keskiryhmässä punavalkoisella FZR:llä.

ps.Törkeä hinku päästä radalle.

t:Petri 45vuotta

Se perän liike katsottuna takaapäin oli aika hurjan näköista :o Odotin koko ajan koska lähtee perä alta.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: ylkkä - 13.06.12 - klo:20:21
Moikka!
Ikää just 40v, eli tälläinen myöhäisherännyt ratailija :)

Ratailu alkoi 2011 syssyllä Ahvenistolla Tuonon sarvissa. Siitä se sit lähti. Ratakokemusta tälle kesälle jokunen kerta Ahvenistoa, ja org:n ratapäivä matopurkissa. Pyöränä Yamaha FZR 1000 -88.
Tarkoituksena olisi kierrellä ratoja kesän aikana sen mitä työt antaa myöden.

-Mika-

ps. ei muuten kiinosta kadulla ajelu enää yhtään !
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: Peksi - 14.06.12 - klo:14:25
Terve,

Ikää kohta 36v, kaksipyöräisillä räpättimillä ajellut n.30v, kun ekan kerran nappulana faijan pappatunan sain liikkeelle.
Rata-ajelut alkoi varsinaisesti noin vuonna 2000, silloin zxr750-91 ja motopark. Tosin ensi kosketus motoparkiin oli muistaakseni kesällä -93 suzuki rg125 -88:lla, se oli silloin, kun rata oli tuore ja avaamaton, ja satuin olemaan kesäduunissa siellä.
Aika vaihtelevasti on tullut kierrettyä ratoja tässä vuosien saatossa...
- ZXR:llä 2000-2004 motopark, kemora, ahvenisto
- R1-98 2004-2006  motopark, kemora, ahvenisto
- ZX7RR 2006-2012--> motopark, kemora
- ZX10R-05 2012--> kemora, alastaro, motopark

Vauhtia ei ole tullut kuten toivoisi, mutta treenamisen vähyys ja kaluston vittuilu varmaankin osittain rajoittanut.

Kilpipyörät hävitin v.2006 alkukesästä, kun lappu läksi polliisille. Sit harhauduin ostaa KX500:n ja myöhemmin ton ZX7RR kilpurin, joka edelleen tallissa. Nyt sitten tuli päivitettyä kalustoa tuoreenpaan eli ZX10R -05, jottei olisi mm. varaosien saannissa ongelmia.
Tällä kikottimella ois sitten opittava ajamaan ja tän kesän kerho/YCC kisoihinkin jossain kohtaa vielä ottaa osaa.
Johan tuota tuli Alastaron kerhokisa kokeiltua, ja pirun hauskaa oli.

Ajelen siis toistaiseksi #112 kawa puke-greenillä...
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: Cat - 17.06.12 - klo:22:36
Morjesta pöytää

Syntyny -93 ja armeija kutsuu 3vk päästä. Mopoura alko 15v, siitä kevarin muodossa eteenpäin. 18v tuli mersu alle ja pyörät jäi. Ei ollut oma, mutta omassa käytössä oli vapaasti MK3 Supra, sillä tuli kurvailtua katto auki ja perä sivulla. Luulin olevani automies, kunnes heinäkuu 2011 kaveri meni ja osti 750 gsx-r. Kokeilin sitä ja siitä se taas lähti. Elokuussa tulikin alle 400DR-Z, hauska peli mutta jokin siitä puuttui. Keksin tekosyyksi, että lähtee pää irti mutkapätkällä. Se vaihtui sitten Marraskuussa 600RR Hondaan, ja en ole katunut päivääkään. 2012 alkuvuodesta tuli muutettua omaan kämppään, enkä ole kyllä sitäkään katunut. Ammatti kirvesmies ja amiksen kolmosvuosi meni palkallisella oppisopimuksella kahdessa eri firmassa.

Pyörä katsastettiin 25kw alkuvuonna. Kuitenkin alkanut ajo tökkimään kadulla, se ainainen 50km/h rajoitus ei sitten ikinä muutu. Mutkapätkälläkin aina joku hirvi kuseskelee tien varressa tai pikkupoika juoksee pallon perässä tien yli. Olinkin jo myymässä mopoa, kunnes päätin että käyn koittamassa radalla..

Sieltä se sitten tuli; se kilpailuvietti ja adrenaliini, mikä oli ollut hukassa sen jälkeen kun kevarin myin. Silläkun tuli aina vedettyä Enskaa kaverin Kotaria vastaan. Lätkää tuli pelattua 9vuotta, ja kyllä se fiilis vaan aina oli sanoinkuvaamaton kun voititte pelin, tykkään kilpailla.

Tulevaisuudessa näen itseni joko rakennusalan yrittäjänä tai rakennusmestarina. Jos AMK lähden niin valitsen silti insinööri puolen, koska inssi voi tehdä mestarin hommien lisäksi muutakin. Kuitenkin tarkoitus olla nimenomaan rakennusmestari. Tykkään kyllä tehdä töitä. Harmi kun nykyisessä firmassa ei ole mahdollista tehdä ylitöitä yhtään, alkaisin nyt jo säästään ens kautta ajatellen.

Tarkoitus on korkata tänä vuonna kaikki radat missä ajetaan kilpaa, ja ottaa kierrosaika racechronolla. Alastaro vasta tähän mennessä korkattu. Juhannuksena Kemora. Armeija sotkee kuvioita, mutta varmasti vapaana viikonloppuna teen kaikkeni päästäkseni radalle. Biletys on nähty ja koettu, nykyään korkkia onkin käännetty kiinnipäin.

Mitäs vielä? Enkö muuten olekin erikoinen kirvesmies? En juo kahvia, polta röökiä enkä juurikaan juo alkoholia. Kyllä töissä ihmeteltiin, kun kerroin viettäväni Juhannuksen radalla. Mun tapa nollata on kääntää tuppi nurin, vuosi sitten tuli kontattua aamuneljältä pitkin pitäjiä. Ei enää ikinä.

Vakkari sopimuksen onneksi sain, intin jälkeen marssitaankin ekana hakemaan työmotivaatiota asuntokauppojen muodossa. Sitten _ehkä_ kilvetön.. katotaan jos tähdet on suotuisia..
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: GertMüller - 26.06.12 - klo:02:44
2006 taisi olla ensimmäinen ratapäivä ZXR750 Kawalla. Kellon mukaan ei arvatenkaan kovaa menty, mutta maantiellä alkoi kehitys "kovaksi kuskiksi" :D

Katuajolla siitä jatkettiin pari vuotta, ja meno tietysti selaista, että moni antaisi isän kädestä... Pyörää romuttui, ja myöskin näyttelyssä palkittiin, eli ei ihan ratakelpoisilla vehkeillä menty.

2009 taas pienimuotoisesti vauhtia lisäämään rataharjoittelulla, ja sen jälkeen se pääpaino, tai ainakin rahallisesti on ollut ratavehkeissä...

Katupyöriä ja näyttely-projektejakin löytyy, ja kilometrejakin kertyy kadulla. Ajo tosin edelleen 30 vuotiaana sellaista, ettei takarenkaalla päivää kauempää ikinä pääse...

Kilpailut, ja kenties kohtalaiset sijoitukset tavoitteena. Raha ja aika vaan esteenä. YCC-kuskit nyt ainakin tulee lähiaikoina viivalla näkemään :)

-Jussi-
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: MikkoS - 01.07.12 - klo:23:24
No nää esittäytymisthredithän on aina hauskoja - saa valehdella ihan niin paljon kun ilkee.
Liekö miulla sitten mitään järkevää kirjoiteltavaa tänne muutoin, vaikea sanoa näin alkuun mutta onpahan sitten tiedossa mimmonen mies niitä muiden juttuja lueksii.

Olen jo aikuiseen ikään päässyt, 25-vuotias mies Imatralta ja etsin seuraa tositarkoituksel.... eikun sitähän minulla olikin jo. Hyvinkin myötämielinen avovaimo, joka jostain syystä jaksaa näitä minun paskoja harrasteita katella. Vaikka en oo rengastanut niin en oo kyllä sitä muille antamassa - ihan turha ees yrittää.

Ensimmäisen pyörän hankin kaudelle 2010, kotarin supermotohan tuo oli. Vissiin ihan uhosta, kaveri kun tarinoi prätkän hankkivansa niin päästin suustani "mie kanssa" ja pitihän se sitten puheiden takana seisoa kun em. kaverille srad pihaan ilmestyi. Aiemmin ei ollut tasan mitään paloa moottorivehkeisiin, B-ajokortinkin hankin vasta parinkympin huonommalla puolella. Eka kesä meni ylipäänsa päristellessä, ei siinä oikeen mitään mainittavaa taida olla.

Kaveri sai puhuttua kesällä 2011 orgin päiville motoparkiin, jossa sit älysin etten olekaan vielä "ihan" niin kova kepittäjä kun luulin.
Sytyin senverta pahasti että vaihdoin kotarin 05 rytköseen joka olikin aika peli! Kaveri sen vielä lippasikin siihen heti alkuun, aika röjö se oli kyllä valmiiksikin ja säilyi silti ihan ajettavana. Pari-kolme kertaa taisin yamahalla käydä Virtasalmella vapailla päivillä, alko jo tuntumaan omalta se vehje.

Lumien jo tultua maahan ilmoittivat if:iltä, että haluavat maksaa ton rytkösen kaadosta jokusen tonnin korvauksia - no ei muuten haitannu yhtään! Vakuutusmassit tilille, pyörä myyntiin ja uutta kattelemaan.
Erinäisten hauskojen tapahtumien kautta sain kevättalvella 2012 vastuttamattoman tarjouksen MV agustan f4:stä, vieläpä 2010 mallisesta. Sekin oli muuten melkonen peli!
En vissiin mitään huonompaakaan keksiny.

No sitten se hauska juttu:
Pitihän sillä motoparkiin päästä. Oli aikamoista, pyörä pelas kun unelma ja ajelu sujui hyvin. Polvikin alko ekaa kertaa raapia maata.
Siihen asti kunnes taisin vetäistä aikamoisen piiska-avaamisen kakkosmutkasta ja pyörä poisti kuskin highsiderina selästä. Valmista kamaahan siitä tuli, pohjola tykkäs vielä perään että ei korvata. Oli muuten TC vielä täysillä, ei se ihmeitä tee! (jos josku sattuu haluamaan ratapeliaihioksi f4:n, josta koneenposki revennyt irti, saa ottaa yhteyttä)
Itse selvisin hyvinkin vähällä, aivotärähdys tosta tuli mutta niitä on jo niin monta takana ettei enää lasketa.

Muutaman viikon pohdintojen jälkeen totesin, ettei tässä kuitenkaan ilman pyörää tule elämästä mitään, joten hommasin r6r:n, johon joku oli jo kerennyt työntää niin älyttömästi lisäkilkettä, että tuskin keksin tohon juuri mitään lisättävää palikkaa. Olen vähän taipuvainen tohon speksaamiseen jos eksyn internettiin...
No koneensuojat ostin muuten ihan heti kättelyssä, se on nimittäin aika ankeeta kattoa omaa pyörää kyljellään öljylätäkössä.

Harmi etten aiemmin tajunnut miten kusiainen voi olla noin hauska pyörä jopa kadulla! Ihan suotta on noita superbikejä tullu hommattua.

Tälle kaudelle olisi tarkoituksena saada vielä edes jokunen ratapäivä uudella pyörällä alle; tunnustella vähän mimmosia kammoja on jäänyt ja hommata vähän malttia tohon hommaan. Ja pitää se kumipuoli alaspäin. Alussahan tässä ollaan eikä oo tarkoitus ihan laakista lopettaa.
Ajelen kyllä aika paljon tielläkin, kilvellisiä pelejähän nää on aina miulla olleet ja autoa en oo ikinä omistanut.

Tulipa paljon tekstiä vähästä asiasta. Olenko nyt aivan väärässä paikassa - sitä en osaa sanoa. Kiitos ja anteeksi.

- Mikko
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: jarska - 02.07.12 - klo:08:43
Olenko nyt aivan väärässä paikassa - sitä en osaa sanoa. Kiitos ja anteeksi.

- Mikko

Tasan oikeessa paikassa. peukku_1
Rohkeesti vaan muutkin esittelyjä kehiin, kiva lukea mistä kelläkin alkanut tää "pohjatonkaivoharrastus".
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: aapolas - 05.07.12 - klo:22:48
Tunturi tiger -87 viilattu
KTM gs 125 enduro
Honda CR 250 -98 crossi
Ducati s750 (veljen)
Yamaha r6 -05

Ensinmäisen kerran sain salaa isoveljen Tunturin käyntiin seinää vasten joskus vaahtosammuttimen kokoisena. Voi sitä tunnetta kun seinää vasten käänsi kahvaa eikä ylettänyt tapeille kunnolla saati sitten maahan. Ajamaan ei tohtinut lähteä kun ei saanut mopoa liikkeelle. Ja siitä komeasti nurin lattialle tietysti mopon alle jääden. Tunturin jälkeen gs KTM jolla käytiin kerran ajamassa ja korjattiin aina vähintään kuukausi. Ja jumaliste sitä tehopiikkiä. Kannentiiviste meni n. kertaa ja crossisaappaissa oli vittumaista kävellä kotiin 10 km. Seuraavaksi CR Honda joka tuntui raketilta.

Ja kovaa sillä mentiinkin. Ei voi käsittää miten on tohtinut. Tietysti siis metsäpoluilla ja pururadalla yleisissä metsissä ajatuksella "kyllä mä tällä poliiseja pääsen karkuun". Ulkoilijat ja koirankusettajat tajusivat väistää silloin vielä hyvin. Sitten alkoi huomata että ulkoilijoilla oli korvanappeja yms. eikä ne tajunnu väistää mutkan takaa 100km/h tunnissa tulevaa punaista ohjusta.

Sitten kemoralle tuli "krossirata". hel***in kovapohjainen savirata, jossa ajaminen päättyi siihen että Aapo luuli osaavansa Hondalla lentää. Osasinkin. Laskeutuminen ei ollut vaan mun juttu. Arviolta 7-8m korkeudesta hyppyrin jälkeen tasaiselle maahan täysin keula/pää edellä. Muistan ilmassa miettineeni että nyt sattuu leukaan. Aapoa kerättiin palasina maasta. Yläraajoissa n määrä murtumia.

2001 veli osti Ducatin. Ajamaan piti päästä. Vetämään isoa kovaa. Ei ollu korttia---> Kemoralle radalle. 2 v ajettiin Kemoralla, ei ollu paljoa porukkaa, tielläkään käsi ei väsynyt moikkaamisesta. Jarrut hävis 5 tiukan kierroksen jälkeen, keula pohjas... kierrosajat varmaan lähellä 2 minuuttia. Kipattiin se karusellissa. Opiskelijoiden budjetilla ei paljoa ollut varaa Ducatia korjailla saati sitten jatkaa Kemoralla.

Pitkä tauko tuli kunnes työkaveri houkutteli radalle. Siitä viikko ja ostin pakettiauton ja Yamahan. Sillä tiellä ollaan. Hauskaa on.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: Naakka - 18.07.12 - klo:20:28
Mototäti tässä Moro.

Ikää en kerro, mutta radalla käyty kaatuilemassa jo 80-luvulla.

Silloin ei päässyt radoille kuin kisalisenssillä ajamaan. Kait? Ei ollut nettiä tietoa jakamassa.
Ei kait niihin kisoihinkaan ois ollut pakollista osallistua, pari kaaduin, osasta karsiuduin...lopuissa en ollut ihan viimeinen. Muistiki pätkii.

Ajaa en osannut pätkääkään...kuolemaa halveksuen paskoilla laitteilla ja "traktorin renkailla". Mihkä se vauhti on mennyt  fucking_rain?
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: jupa771 - 01.08.12 - klo:20:57
ikä 36 ja kurvailu aloitettu 2005,ensin ajoin reilu kymmenenvuotta neljäpyöräisillä soralla ja rupes kai ketuttaa ku ne pysyy varikolla pystyssä ilman pukkia.sitten ajamaan mopokorttia eka pyörä blade -92 ja sit menin jollekkin stormin ajokoulutuspäiväl minkä päätteeks pääsi radal vapasti kurvailee ja menihän se lemminkäises kupeelleen vehkeet,siit se sit innostus alko.sit tuli -05 rytkönen ja reeniä lisää,senkin kippasin ja totesin et tulee liian kalliiks kippailla kilpipelei.sitten tuli eka kilvetön,joka oli -05 zx10r,sillä pari kesää ja yllätys yllätys pari pannutusta,innostus ei laantunut ja vauhtikin kasvoi.sit tuli pyörän vaihto joka on nykyisin omistama -08 rytkönen,sillä vedetty nyt toista kesää ja kyytikin hiljalleen löytymässä.kisoja on tullu ajettua muutamia ycc lähtöjä ja endurancea joka kesä 3 viimeistä vuotta.mikäli ei työt haittaa harrastuksia ja sais buidjetin kasaan niin ensvuonna vois ruveta ajaa suomenkupin kisoja kun vauhtikin riittää jopa tällähetkellä taisteleen pistesijoista suurimmassa osasta kisoja.joku kun mainitsi että tää on pohjatonkaivo niin oikeassa on,mutta todella kiva pohjatonkaivo.
p.s nykyiselläkin pelillä kupeellaan käyty,jotenkin on tullu sellanen olo montakertaa et mul menee pää paljon kovempaa kun mun tomumaja osaa sitä päätä viedä ;)
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: app - 01.08.12 - klo:22:33
Oikein hävettää kun ei ole itsellä ollut rohkeutta kokeilla omia rajojaan. Vielä..
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: Hukkapätkä - 01.08.12 - klo:23:29
Ikää kohta 32v. Suzuki Pv:n puikoissa tuli ajotaito hankittua teinivuosina 94-97. Sen jälkeen seuraava kosketus kaksipyöräiseen tapahtui vasta syksyllä 2003 autokoulussa A-korttia ajaessa. 2004 keväällä uusi Z750 hankittiin sitten ekaksi isoksi pyöräksi. Kaverin houkuttelema uskaltauduin 2005 ensimmäisen kerran zetalla radalle, ja se jäi myös viimeiseksi kerraksi kyseisellä pelillä. Korttikin meni sopivasti kuivumaan vielä kyseisenä kesänä. 2006 keväällä zeta tuli myytyä isomman pyörän himoissa, ja melkein koko kesä menikin sitten automiehenä. Loppukesästä tuli sitten uusi 12R hommattua, ja sillä sitä sitten ajeltiinkiin matkaa sun muuta kaupungin kiertoa. 2007 loppukesästä ensikertaa Kemoraan tusinalla, ja komeat highsiderit tuli siinä sitten heitettyä kahvilan mutkassa. Aivotärähdyksen ja sairaalareissun seurauksena loppui sitten ratailut siihen. Pyörä tuli talvella korjattua taas ajokuntoon, ja ajohommat jatkuivat seuraavana keväänä. Kesällä 2010 vasta uskaltauduin vihdoin kaatopeikkoa karistamaan, ja 3 ratapäivää tuli kyseisenä kesänä ajettua. Siitä se ratakipinä jotenkin syttyi kunnolla, ja innostus katuajeluunkin rupesi jo pikkuhiljaa loppumaan. Viime kesän eka ratapäivä sitten lipsahtikin Kemoran ykkösessä etunen alta, ja tusina paaliin avk:lle. Nykyinen kilvetön tuli siinä sitten hommattua. Vammojen parantelua kuukausi, ja loppukesänä sitten vielä 6 päivää tuli Kemoraa kierrettyä pystössä pysyen. Syksyllä siinä sitten tuli vielä enska hommattua toiseksi pyöräksi. Tänä kesänä on 6 ratapäivää takana. Vähäinen on kokemus mullakin vasta lajiin, mutta intoa on ja opittavaa lajin parissa riittää. Toiveissa olisi että ensi kesänä pääsee jo muihinkin ratoihin tutustumaan kuin Kemoraan..
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: menac - 02.08.12 - klo:09:56
Itselläni tuli mittariin just 32, ja mopohistoriaa takana vajaat kolme kesää. Kortin tosin ajoin jo 2005, mutta ekan pyörän sain hankittua (erään herran suosiollisella avustuksella) vasta 2010 alkukesästä. Radalla aloittelin viime kesänä. Alkuun en kovin innostunut ollut, vaan ajatuksena oli vain käydä kohteliaisuuttani kokeilemassa. Parin kerran jälkeen alkoi mielenkiinto kasvaa, ja tänä kesänä olenkin jo aika tiiviisti ratapäivillä mukana kiertänyt.

Viime kesä meni hitaassa ja keskiryhmässä pyöränä Kawan ZX-6R -05. Kauden lopuksi kippasin sen Alastaron ykkösmutkassa, mutta kerhokisan sain kyseisenä viikonloppuna vielä ajettua ja siinä ennätys 1:34. Samalla pyörällä oli tarkoitus tänä vuonna jatkaa, mutta nyt keväällä tarkemman tutkiskelun myötä kaadon vauriot osoittautuivat sen verta suuriksi, että katsottiin parhaaksi se pois vaihtaa. Nyt siis alla -08 R6R, jolla myös työ- ym. matkat kesällä ajelen. Muuten vakio, shifteri laitettu ja välitykset vaihdettu ym. pientä fiksailua. Sillä siis tämä kesä, ja nopeassa ajelen yrittäen ripeämpien perässä roikkua ja oppia ottaa. 1:17.2 tällä hetkellä Kemoralla ja 1:31.0 Alastarolla, joista parempaan pyritään. Muilta radoilta ei juuri kokemusta. Kisaamaan en vielä ole pahemmin innostunut, ehkä kun vauhtia saan vähän lisää. Suurimpana syynä kuitenkin totaalinen hannailu ja nössöys ohittamisen suhteen. Muutenkin ehkä mielenkiinto vielä enempi siinä oman ajon kehittämisessä.

Loistoharrastus, aika vahvasti koukussa olen. Kiitokset mukaanvetäjälle.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: JULLE - 03.08.12 - klo:10:56

Mun innostus heräsi 2003 kun kaveri osti uuden R1:sen jonka kyydissä kuljin koko kesän ja aina piti kokeilla paljon se kulkee kaks päällä(268km/h).
Seuraavana vuonna 2004 ostin uuden mustan ZX6R:n. Kokemusta ei ollut autolla tai mopolla ajosta lainkaan. Vieläkin on olemassa talvella kuvattu video jossa istun oman mopon päällä ja  kaveri opastaa mulle mistä löytyy kytkimet, jarrut, vaihdekiksit yms... samalla kun muu porukka naureskelee ja lyö vetoa milloin vedän ekat lipat. Ikää silloin oli 23-vuotta.
Vauhti on aina kiinnostanut joten ajo oli aika railakasta alusta lähtien. Käytännössä mopolla ajettiin kokoajan täysillä. Iloa riitti noin 3kk kunnes tiestä loppui tila ja mopo lunastukseen.
Seuraavana vuonna 2005 piti tietysti saada uusi mopo ja mielellään tehokkaampi. Mopoksi valikoitui uusi ZX10R (tietysti musta) ja sama meno jatkui eli vauhtia riitti. Sakkoja tuli liukuhihnalla ja läheltäpiti tilanteet piti jännityksen kohdillaan. Joskus kun oikein mietin niin tajusin etten ollut koskaan ajanut edes työmatkaa ilman etten olisi sutinut tai keulinut matkalla. Tätä hupia riitti aina keväälle 2009 kunnes lippasin mopon Helsingin keskustaan. Mopo meni lunastukseen. Tällä mopolla kerkesin käymään jo radallakin jossa meno oli aika samankaltaista kun kadullakin. Hirveellä riskillä jarruihin, mutkat miten nyt kulloinkin meni ja mahollisimman nopeasti kaasulle. Jatkuvasti oli tunne että " jaahas, näinköhän tästä selvitään..."   Kerran yks takana ajanut kaveri sano Motoparkissa että ajan aika rajoilla kun olin tiukassa vasurissa liukunu pelkän jalkatapin varassa kunnes tuurilla renkaat ottivatkin pitoa ja pyörä nousi pystyyn. Tällöin radalle kuljettiin vielä mopolla ajaen, reppu selässä ja vauhdit oli keskiryhmän nopeasta päästä (Alastaro 1:30).

2009 lippojen jälkeen piti tietysti saada uus mopo. Vaatimuksena oli 1000cc ja värinä musta. Pitkän odotuksen jälkeen saatiin alle ylivuotinen GSXR1000 K8. Sillä ratailu alkoi kiinnostaa enemmän ja radalla käytiin 6-10 kertaa vuodessa. Hillitön riskinotto oli vaihtunut määrätietoisempaan harjoitteluun, joskin läheltäpiti tilanteita tuli edelleen ja ne sytytti ihan samalla tavalla kuin harrastuksen alkuvuosinakin. Tämäkin mopo meni kadulla nurin useaan otteeseen jonka seurauksena orkkis katteiden tilalle vaihdettiin lasikuituiset joihin tehtiin valoille ja vilkuille paikat.
Yhtenä selkeänä harppauksena pidän vuotta 2010 kun ostin erehdyksessä nipun käytettyjä 190/55 koon Nteckejä joiden kuulin tarvitsevan lämppärit. Nyt tarvittiin siis kuljetuskalustoa jolla lämppärit, johdot, pukit yms. sälät saadaan radalle. Onneksi kavereiltä näitä löytyikin.

2011 alkoi heikosti. Matkalla kaverin luokse ajoin tutkaan ja kortti otettiin pois. Vitutuksen jälkeen kerättiin kamat ja ajettiin vielä samana päivänä Motoparkissa ja hauskaa oli. Silloin päätin että ajetaan mopolla tämä kesä vain rataa. Ratapäiviä kertyi noin 10 kpl ja osallistuin jopa ekoihin kerhokisoihin joissa olin 7 ja 6:s. Alastaron nopein kierros oli korkea 1:26.

Nyt 2012 meno on kadulla todella rauhallista. Näiden vuosien jälkeen täytyy todeta että ei tolla mopolla voi tehdä mitään kivaa ettei se olisi laitonta. Nykyiset työkuviotkin muuttui siten että kortti on oltava ja daami sano ettei aijo kuskata mua tai varikkosäliä enää yhtään kesää. Toisaalta 30-vuoden iässä voisi oma järkikin sanoa kovaa ajamisen kannattavan enemmän radalla kuin kadulla.
Tänä vuonna osallistuin ekaa kertaa lippuvuoroille ja kolmatta kertaa kerhokisoihin. Liputusvuoroja voin suositella kaikille ja kisatkin meni kohtalaisesti (5-sija ja 1:26:5 tuli aika-ajoissa useampi peräkkäin)

Merkittävänä osana harrastusta ovat olleet ystävät joiden avulla olen saanut varikkosälät ja mopon radalle silloinkin kun omaa kalustoa tai korttia ei ole ollut. Toisena tekijänä on ollut osittain hyvä tuuri. Sakkoja on tullut niin paljon että osa mp-poliiseista tuntuu jo tutuilta mutta kuski on aina selvinnyt pienillä ruhjeilla. En vieläkään omista pitkäaikaista korttia ja 8-vuoden ajamisen jälkeen olen ollut 4-vuotta ajokiellossa.

Tämän kauden tavoitteena on Alastarossa 1:25 alkuinen aika ja pikäaikainen ajokortti.

Kiitos ja anteeks

-Julle #811
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: pienisopoapina - 03.08.12 - klo:11:20
Toisena tekijänä on ollut osittain hyvä tuuri. Sakkoja on tullut niin paljon että osa mp-poliiseista tuntuu jo tutuilta mutta kuski on aina selvinnyt pienillä ruhjeilla.
Kiitos ja anteeks

-Julle #811

Kiitos itelle avoimesta kertomuksesta - tuli nuoruus mieleen. Aikamoinen tarina. Onneksi olet hengissä ja onnea kisoihin.  peukku_1
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: eri-ernesti - 21.08.12 - klo:18:54
Kirjotetaan nyt tännekkin sitten.
Eli viime kesänä aloitin hieman ratailua. Ratapäiviä tuli 7kpl, ahvenistolla 4 kertaa ja alastarolla 3. Tänä keväänä sitten hommasin kuitukatteet, lämppärit ja toisen takavanteen.
Vein keväällä erääseen Karkkilalaiseen alustaekspertti liikkeeseen etupamput ja takapampun huollettavaksi. Mukaani tarttui WP:n competition takapamppu mukaan, kun halvalla kerta sai, niin pakkohan tuo per**le oli ostaa.
Tänä kesänä on 4 päivää kemoraa, 4 alastaroo ja 1 ahvenisto ajettuna. Vauhti on kasvanu tasasesti. Itse olen ainakin ihan tyytyväinen.
Pyöränä toimii k7 kilo, jossa rempon pääjarrusylinteri, WP:n takapamppu ja vakiokeula. Kaippa tolle keulallekkin jotain kannattas tehdä, mut eipä tässä oo "ehtiny" (jaksanu). Hyvin näyttää näissä vauhdeissa riittävän ominaisuudet tämmöselle kasallekkin. Säätöihin ei oo koskettukkaan.

(http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/526966_10151124184112778_1964767284_n.jpg)

Siinä kuva mopottimesta.

(http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/329_24957557777_9436_n.jpg)

Ja siinä allekirjoittaneen KOMIA lärvi. Moni varmaan varikolla jutellutkin, mutta saapahan taas nimimerkille sen lärvin.

Saattaa olla, että tämän kesän ajot on ajettu. Voi olla, että ajot on ajettu jopa moneksi vuodeksi. Joudun koulunpenkille ens viikon het alusta. Katotaan nyt sitten, myyäänkö koko mopotin vai mitä tässä tapahtuu, aika näyttää.

Anteeksi esittelystä.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: pienisopoapina - 21.08.12 - klo:19:58
Saattaa olla, että tämän kesän ajot on ajettu. Voi olla, että ajot on ajettu jopa moneksi vuodeksi. Joudun koulunpenkille ens viikon het alusta. Katotaan nyt sitten, myyäänkö koko mopotin vai mitä tässä tapahtuu, aika näyttää.
Hienosti oot kerenny ku neljännellä Kemorakeikalla alle 1.15. Toivottavasti opintotuesta jää säästöön paria ratapäivää varten. Jos kuitenkin myyt mopon, niin osta halvempi tilalle. Kyllä tommosella kolmen tonnin mopollakin saa ratahurmoksen kokea. Tupakat nurkkaan ja askien hinnat ratasäästöpossuun. peukku_1
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: Nitrous - 21.08.12 - klo:22:31
Saattaa olla, että tämän kesän ajot on ajettu. Voi olla, että ajot on ajettu jopa moneksi vuodeksi. Joudun koulunpenkille ens viikon het alusta. Katotaan nyt sitten, myyäänkö koko mopotin vai mitä tässä tapahtuu, aika näyttää.
Hienosti oot kerenny ku neljännellä Kemorakeikalla alle 1.15. Toivottavasti opintotuesta jää säästöön paria ratapäivää varten. Jos kuitenkin myyt mopon, niin osta halvempi tilalle. Kyllä tommosella kolmen tonnin mopollakin saa ratahurmoksen kokea. Tupakat nurkkaan ja askien hinnat ratasäästöpossuun. peukku_1

Tää on just hyvä harrastus opiskelijalle. Oppii ajamaan sladissa kun ainoot renkaat on roskista löydetty ja neljästi käännetty. Kannattaa hakeutua vaikka ratajärkkäriks jollekin isolle järjestäjälle, jolloin ratapäivien hinta tippuu oleellisesti. Ite pääsin opiskelijabudjetilla vakiolla k7:lla Kemorassa matalaa 14:ää, joten on sulla vielä vara kiristää, varsinkin kun tietää, että toi vakiokeula riittää aika pitkälle. Jos ens kesän oikeesti ajat opiskelijabudjetilla niin tuu nykimään hihasta, puolkuntosia renkaita löytyy varmasti halvalla. Sen verran hienosti tää rataporukka on meikää jeesannu, että pakko laittaa hyvä kiertämään jos siihen on mahdollisuus.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: heippa - 26.08.12 - klo:21:15
Pienisoapinan pyynnöstä kirjoitan tämän minun surkean tarinani tänne  ::)
Mopo 15 vuotiaana ja kevari 16 vuotiaana. Siitä se jatkui. En oo kyllä pitkiä aikoja ilman pyörää ollu.
Ekaa kertaa radalla 2004, motoparkkiin ajettiin Joensuusta iskan kanssa ajamaan vapaisiin harjoituksiin. Ihan hirveetä sähellystähän se oli, vaikka iska yritti jonkunnäkösiä linjoja näyttää (on ajanut jäärataa ja enduroo/crossii tosissaan silloin nuorempana), kun on jotain kokemusta noista kaksipyöräisistä.

Orgin päiville eksyin 2005, alla silloin Ducatin 750ss ja 2006 ostin 749. Näillä tehottomilla ruoskilla tuli sitten ajeltua kunnes kesälle 2010 tuli toi k9. Kausi 2009 meni sairastellessa ja 2010 toipuessa siitä, ettei oikeen kehitystä niillä main näkynyt.

Rata-ajo on oikeastaan tullut opeteltua perse edellä puuhun menetelmällä ja pitkään meni opetellessa pois "huonoista" tavoista. Samoin kun siirtyi noista tehottomista (sössö 90 hp ja 749 120 hp) tehokkaaseen pyörään, joutui ajoa hieman säätämään.
Tein myös paljon kouluttajan hommia aikaisemmin ja se sekoitti oman ajamisen pakkaa valtavasti. Huomaa hyvin siinä, kun nyt kaksi viimeistä kesää on saanut ajaa "omaa ajoa" on kehitystäkin tapahtunut.

Nyt kun taaksepäin kattelee, olisi ollut hemmetin kiva kun ois heti alussa saanut kunnos sparrausta eteenpäin. Jotain apua saatiin kyllä muutamalta kisakuskilta muutamana päivänä, mutta sekin oli tyyliin jarruta myöhemmin, kallista enemmän ja avaa aikaisemmin. Nykyiset koulutushommelit ois ollu kyllä silloin poikaa.

Eli tälläinen hidas oppija ja ikuinen puurtaja, sekunnin kymmenyksiä tulee viilattua kerrallaan. Tulee kyllä ajettua niin isolla marginaalilla, mutta yksityisyrittäjän täytyy pysyä työkykyisenä. Kaksi kaatoa radalla (2006 Apparalla kaiteeseen ja 2011 Alastarolla sadekelillä endurancessa).

Semmosta köröttelyyhän tää vielä on, ihan asiantuntijan mielestä. Touring-laukut kiinni ja menox  bike_leaning
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: pienisopoapina - 27.08.12 - klo:07:13

Semmosta köröttelyyhän tää vielä on, ihan asiantuntijan mielestä. Touring-laukut kiinni ja menox  bike_leaning

Nää oot mun uus idoli. Sulla on Katana ja kehut K9:n moottoria ajettavammaksi kuin bemarin. Eikä nuo sun vauhit mitään köröttelyä oo. Kateeks käy. Onko sulla tuosta Katanasta kuvia netissä?
App oli ennen mun idoli. On se vieläki vähän, mutta oliko sen pakko mennä vaihtaan komia moponsa.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: heippa - 27.08.12 - klo:07:38
Harmi kun tossa ei kunnolla näy tuo hieno katteiden design, mutta siis toi App:n bemun design on niiiiin nähty  :P
Pillukatteet on olleet käytössä jo vuonna 2007 ja ne oli sentään spriitussilla piirretty oikkeesti.
ducati design (http://jarru.net/zenphoto/Tapahtumat/Moottoripyoerat/Moottoripyoera.org/Ratapaivat/Ahvenisto-19.7.2008/)

Ei anna linkittää suoraan kuvaan, mut se keltanen 25 ducati

Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: rranta - 27.08.12 - klo:08:21
Harmi kun tossa ei kunnolla näy tuo hieno katteiden design, mutta siis toi App:n bemun design on niiiiin nähty  :P
Pillukatteet on olleet käytössä jo vuonna 2007 ja ne oli sentään spriitussilla piirretty oikkeesti.
ducati design (http://jarru.net/zenphoto/Tapahtumat/Moottoripyoerat/Moottoripyoera.org/Ratapaivat/Ahvenisto-19.7.2008/)

Ei anna linkittää suoraan kuvaan, mut se keltanen 25 ducati

CCCP ja XEROX  reps_1
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: app - 27.08.12 - klo:08:39
Nää oot mun uus idoli. Sulla on Katana ja kehut K9:n moottoria ajettavammaksi kuin bemarin. Eikä nuo sun vauhit mitään köröttelyä oo. Kateeks käy. Onko sulla tuosta Katanasta kuvia netissä?
App oli ennen mun idoli. On se vieläki vähän, mutta oliko sen pakko mennä vaihtaan komia moponsa.

Witun itoli. Ootahan kun näät uuden mopon. En paljasta vielä miten muuttuu, jos mitenkään. Ei ainakaan siistimpään suuntaan olla menossa  face_drool

Jarkan Witunsensurointirobotti on kusetettavissa, kun kirjottaa witun tuplaweellä. Witun hyvä keksintö, eikö vaan!
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: heippa - 27.08.12 - klo:19:25
Tää on tätä oikeeta historiaa, koska toi ducati oikeesti jäi jo historiankirjoihin, tässä lisää kuvia designista.

duce2 (http://i166.photobucket.com/albums/u83/heippa749/IMG_6777.jpg)

duce1 (http://i166.photobucket.com/albums/u83/heippa749/IMG_6782.jpg)

duce3 (http://i166.photobucket.com/albums/u83/heippa749/IMG_6783.jpg)
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: jarska - 27.08.12 - klo:19:34
Tää on tätä oikeeta historiaa, koska toi ducati oikeesti jäi jo historiankirjoihin, tässä lisää kuvia designista.

duce2 (http://i166.photobucket.com/albums/u83/heippa749/IMG_6777.jpg)

duce1 (http://i166.photobucket.com/albums/u83/heippa749/IMG_6782.jpg)

duce3 (http://i166.photobucket.com/albums/u83/heippa749/IMG_6783.jpg)

App:n pinppikiesi on ihan nössö tähän verrattuna, katotaan mitä se uuteen keksii. :P
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: app - 27.08.12 - klo:19:49
Tää on tätä oikeeta historiaa, koska toi ducati oikeesti jäi jo historiankirjoihin, tässä lisää kuvia designista.

duce2 (http://i166.photobucket.com/albums/u83/heippa749/IMG_6777.jpg)

duce1 (http://i166.photobucket.com/albums/u83/heippa749/IMG_6782.jpg)

duce3 (http://i166.photobucket.com/albums/u83/heippa749/IMG_6783.jpg)

App:n pinppikiesi on ihan nössö tähän verrattuna, katotaan mitä se uuteen keksii. :P

En mä keksi mitään. Väri riippuu maalarin lääkityksestä, tai onko sitä.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: qazwsx - 28.08.12 - klo:18:32
Oma ratahistoria on niinkin vanha, kuin 17.07.2012 alkaen. Takana nyt 11 päivää ja toivottavasti lisää jatkossa. Pyörä ei mikään varsinainen ratapyörä, ZX12R Kawa mutta tuolla nyt harjoitellaan ainakin tämä kausi ja ehkä vielä seuraavakin.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: pienisopoapina - 28.08.12 - klo:19:16
Oma ratahistoria on niinkin vanha, kuin 17.07.2012 alkaen. Takana nyt 11 päivää ja toivottavasti lisää jatkossa. Pyörä ei mikään varsinainen ratapyörä, ZX12R Kawa mutta tuolla nyt harjoitellaan ainakin tämä kausi ja ehkä vielä seuraavakin.

Sun ratahistoriasi alkoi 40 päivää sitten ja nyt jo 11 ratapäivää eli olet radalla joka neljäs päivä. Se tekee vuodessa noin 100 päivää. Saakeli, nää saat Jukka_R:n kiinni aika äkkiä.  bowdown_1  peukku_1
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: tuomas - 13.09.12 - klo:09:56
Pieni esittely uuden käyttäjän osalta on varmaan paikallaan:

Tuomaan ratahistoria menee jokseenkin näin:

- Motocrossia pienestä pojasta lähtien, huippuvuotena ennen armeijaa jopa muutama kisa tuli ajettua.
- Opiskelukaverit saivat houkuteltua suorittamaan jokkislisenssin ja sitäkautta endurance Racing luokkaan ajamaan 6h kestävyysajoja keikkakuljettana noin viiden vuoden ajan.
- Moottoripyöräkuume valtasi miehen mielen ja tuli ostettua cbr600f. Ensimmäinen kesä katuajelua ja pari ratapäivää Ahvenistolla ja Alastarolla. Kierrosajat olivat noin 2 minuutin pintaan. Toisena kesänä noin 15 ratapäivää ahvenistolla ja ajat putosivat 1:45 nurkille vakiomopolla.
- Kuussatku alkoi käymään tehottomaksi ja tuli sopivasti eteen vähän ajettu 1000RR honda. Ensimmäinen kesä meni tehoihin totutellessa ja kierrosajat laskivat noin 1:40 kieppeille Hämeenlinnassa.
- Tänä kesänä alkoi ajaminen loksahtaa jotenkin kohdalleen ja tuloksena kauden paras kierrosaika Ahvenistolla 1:34:33.
- Ensikesänä tavoite olisi pari sekuntia pois kierrosajasta ja jos vaikka uskaltaisi johkiin kerhokisoihin tai jopa YCC karkeloihin liikkuvaksi shikaaniksi.

-tuomas-
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: Juniori - 19.09.12 - klo:19:40
Hyvää iltaa kaikille, ikää itsellä on 15 vuotta, kiinnostus lajiin kehittyi kun isäni (app) mainitsi asiasta että olisi mahdollisuus kokeilla. Asustelen keskellä metsää ja yritän kovasti päästä peruskoulun viimeisestä "vaikeasta" luokasta läpi.
Itse olen radalla vasta 4 päivää ajellut mutta aiempaa kokemusta on motocrossista, molemmat on mahtavia lajeja mutta pakko myöntää että kyllä tämä tasainen rata enemmän viehättää. Alastarossa tuli kaaduttua tuossa sunnuntaina, mutta lopulta juttu vain nauratti ja "Ei yritä, ei kehity" asenteella eteenpäin kaasutellaan. Ensi kesää en malta odottaa koska aloitin tämän lajin vähän turhan myöhään vuodesta, mutta ei se mitään, kesiä tulee ja menee, ja talvella varmaan helpompi keskittyä kouluun kun ei tarvitse joka viikonloppu radalla pyöriä.  ;D

"Ei omena kauas puusta putoa" mitenköhän kauan menee että pääsen ajelemaan faijan kanssa kilpaa?  cool_gif
Pidetään liput korkeella ja pysytellään pystyssä!
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: eri-ernesti - 19.09.12 - klo:23:29
Hyvää iltaa kaikille, ikää itsellä on 15 vuotta, kiinnostus lajiin kehittyi kun isäni (app) mainitsi asiasta että olisi mahdollisuus kokeilla. Asustelen keskellä metsää ja yritän kovasti päästä peruskoulun viimeisestä "vaikeasta" luokasta läpi.
Itse olen radalla vasta 4 päivää ajellut mutta aiempaa kokemusta on motocrossista, molemmat on mahtavia lajeja mutta pakko myöntää että kyllä tämä tasainen rata enemmän viehättää. Alastarossa tuli kaaduttua tuossa sunnuntaina, mutta lopulta juttu vain nauratti ja "Ei yritä, ei kehity" asenteella eteenpäin kaasutellaan. Ensi kesää en malta odottaa koska aloitin tämän lajin vähän turhan myöhään vuodesta, mutta ei se mitään, kesiä tulee ja menee, ja talvella varmaan helpompi keskittyä kouluun kun ei tarvitse joka viikonloppu radalla pyöriä.  ;D

"Ei omena kauas puusta putoa" mitenköhän kauan menee että pääsen ajelemaan faijan kanssa kilpaa?  cool_gif
Pidetään liput korkeella ja pysytellään pystyssä!

Jos et hoida koulujas kunnolla, niin lupaan, että kirveellä on töitä. T 200v opiskelija.
Radalla tavataan!
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: Xper77i - 20.09.12 - klo:19:39
kirjotellaanpa tänne nyt jotain omastakin historiasta :)

kaiken alku varmastikin vuonna 1998 hankittu kevarikortti ja ensimmäinen "moottoripyörä" joka oli
Hondan NSR 125, muistaakseni vm-1993. Seuraava pyörä hankittiin heti kun sitä laillisesti sai ajaa..
eli alle Kawan ZX6R -01, tällä pari vuotta ja sitten tais olla parin vuoden tauko pyörän omistamisessa..yritti autohommat sotkea :D ..tällä välin ajoin pari kesää lainavehkeillä: GSX-R 600 K4 ja toinen oli 01 vuoden R6
seuraavat omat pyörät olivat:
GSX-R 750 K5
Kawa ER6n -06 (en ymmärrä itsekään :D)
Kawa Z 750 -05, jolla ensimmäistä kertaa radalla, goretexit hulmuten. Alastaro 2010 syksyllä.
GSX-R 600 K6, hankittiin vielä 2010 syksyllä, pureman paraanteluun. tällä yht. 5 ratapäivää alastarolla ja kemorassa kesällä 2011.
GSX-R 1000 K6, tuli ns sopivasti vastaan syksyllä 2011, syksyn viimeinen rata alastarossa tällä.
talven aikana hieman paranteluja tonnigixuun (alustan huolto, jalkatapit, ohj. iskaria jne.) ja samalla hankittiin myös ekat omat uudet seoskumit ja lämppärit :)
kesän ajot jäi jo kelien ym esteiden takia 5 päivään alastarossa ja niistä 4 jarruongelman kanssa taistelua. nyt jarru kunnossa ja yhden päivän sillä onneks sain ajettua :)
ongelmalistalla kuitenkin vielä ajoasento ja rentouden kadotus aika-ajoin..sekä hitaat mutkat ja paljon muuta kuskisidonnaista :D ..näitä sitten työstämään ensikesänä
oma nopein alastarossa 1.33,0, muualta ei oo aikoja
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: Hurja - 20.09.12 - klo:23:35
Tää on kai vähän historia yleensä ottaen topic niin tarinoidaan kans jotain.

Kevareita oli ja meni(huonosti ne kaikki toimi niin enemmän ruuvattiin ku ajettiin respekt_1). A-kortin saatua tuli hankittua 535 virago...nami peli reps_1

Sittemmin virago vaihtui sportsteriin ja tuli SOTR päivillä kätyä parikertaa. Sportsteria tuli "vähän" viritettyä niin alkoi ajo-ominaisuudet loppua ja vähän teki mieli kallistaakkin, mutta hommahan levähti käsiin ja projekti venähti melkoisesti. Sen kanssa ollaan nyt tässä tilanteessa. (http://i59.photobucket.com/albums/g312/niko_machos/harrikan%20alabuumi/89d85ae0.jpg) Saa nyt nähdä eksyykö tuolla oikeasti radalle, mutta ainakin kylille on kiva mennä lähtöjä ottelemaan, kun pienen koeajon perusteella keula on kevyt kuin mikä hesse_yahoo

No HD projektin aikana tuli ostettua ajeluhimojen vallassa ensin yzf 750r, mutta vanhahan tuollainen on ja ostin sitten vähän pidempi aikaisen pelin viime kesänä. Ylivuotisen K8 600:n gixxun ja sillä tuli pari kolme ratapäivää ajeltua viime kesänä. Tälle kesää taitaa olla viisi ratapäivää...tai ratakertaa :'( Kerran on Kemoralla ollu racechrono päällä, mutta siitä ei paljon jälkipolville ole kerrottavaa...tämän vuoden vimpalla ratakerralla tuli jotain vähän hoksattua tuon ajamisen suhteen ja sain polven maahan :-X Siinäpä nuo saavutukset tuon ratailun suhteen taitaa sitten olla  :P Ens vuodeksi haaveiltu sitä kausikorttia joten ehkäpä sitten ensi kesänä enempi airrev_1

Motocrossia on ajeltu viimeisenä kolmena talvena vaihtelevasti, mutta kesällä ei sitten ennen tätä kesää(ja nyt sitten vielä useaan otteeseen). Kesällä ajo alkaa pikkuhiljaa maistua edes jollain lailla, mutta kuntoilu mielessähän tätä tehdään, eikä huono mieli ole sieltäkään lähtiessä koskaan ollut peukku_1
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: Heeppa - 12.10.12 - klo:19:26
Taitaa olla se esittäytyminen itselläkin olla ajankohtainen, pitkään sitä venytin.  ???
Eli, nyt 49v ja pyörä historia alkaa joskus -76 yhden kesän mopolla. Sen jälkeen ei mitään kiinnostusta, kunnes (v.2008) yks yövuoro, eräs työkaveri sai houkuteltua kattelee netistä pyöriä -> 600CBR  alkuun, kun en vielä tienny, onko tämä minun juttu. No, tollanen tuli ostettua ja ajelin sen 1000km ja vaihtoon, liian pieni mulle. Isompaa kehiin-> 750GXF  jopa olikin menoa, tolla meni maankuntakierroksia poikineen, jos sille päälle sattui :)
No tolla  suskalla erehdyin kerran menemään .ORG päiville, ja kyl oli erinomaista palvelua ajelun suhteen :) Ittekseen ajelin sit .ORG  päivillä hitaassa, ja välillä muillakin yksittäisillä.
Vuonna 2011 on kehittyny kalustoston suhteen (919CBR) verrattuna aikaiseen.
Tolla suskalla tuli noi kaarrenopeudet hiottua ihan huippuun, (ainakin omasta mielestä :) ) ja niitä mä tolla hondalla haen. :)
Eli Alastaron enkat 1.40
Botniaring 1:28
Kemora 1.33


Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: jarska - 19.02.13 - klo:22:52
Heiiij, meitä ratakummajaisia on täällä jo yli 400.
Olispa kiva lukea päivityksiä myös tähän topiikkin näin orastavan kevään kynnyksellä.

Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: brand x - 20.02.13 - klo:17:25
Rata-ukko Uudestakaupungista ilmoittautuu, kylläkin elämän ensimmäinen puolisko on vietetty Porissa..
 N. 20v. on moottoripyöräily kokemusta kertynyt, lajeina ollut: katumopoilu, motocross, drag-racing ja road-racing. Kaikkissa lajeissa myös kilpailtu, RR:ssä viimeksi 2002 kaudella muutamia B-600 luokan kisoja.

Viimekesänä iski taas innostus kun kävin matka Ducatilla Alastarolla ja Botniaringillä verestämässä muistoja.
"Joululahjaksi" tuli hommattua matkapyörän kaveriksi Ducati 749 jolla sitten ensi kesänä kurvaillaan suomen radoilla, ja  jos vanhat merkit paikkansa pitää niin eiköhän jossain vaiheessa numeroitakin teippailla pyörän kylkeen.. Varsinkin jonkinnäköinen Endurance kiinnostais.

Että tämmöstä.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: Nitrous - 22.02.13 - klo:07:41
2-pyöräisiä on ollut n. 10 vuotiaasta saakka ja jonkin sortin katumopo 16-vuotiaasta alkaen. Radalle eksyin ekaa kertaa  2008 loppukesästä orgin koulutusryhmään. 2009 tuli kierrettyä muutama päivä lisää ja 2010 huomasin härvääväni radalla melkeinpä enemmän EAK-kouluttajana kuin ajamassa omaa ajoa. 2008-2010 alkukesä tuli pörrättyä Super Dukella, mutta lyhyt kokeilu räärää mopolla aiheutti mopokuumeen ja k7 gixerin hankkimisen. 2011 oli ensimmäinen kesä kun pääsi keskittymään ratailuun tosissaan, mikä näkyikin vauhdissa ihan kivasti. Ensi kesänä olisi tarkoitus jatkaa tuolla lähes vakiolla tonnisella k7:lla ja tiputtaa kierrosennätykset lähelle jokkiksen kärkipään vauhteja. Jos budjetti antaa periksi, pitäisi myös kisaneitsyys käydä menettämässä.

Näin ne hommat vuodessa muuttuu. Kuten moni varmaan on huomannutkin, vaihtui tuo k7 sitten pianon valmistajan Superbike kilpuriin ja sillä tuli tahkottua kai vajaa parikymmentä päivää viime kesänä. Tavoitteista taisi jäädä saavuttamatta 0,5-1s per rata ja kisaneitsyys on vieläkin menettämättä. Iloisena yllätyksenä tuli käytyä myös ekaa kertaa ulkomailla ajamassa kun eksyin neljäksi päiväksi Gotlandringille. Lisäksi tuli vedettyä ekaa kertaa myös rata-ajoon painottuvia kursseja perus EAK-kouluttelun lisäksi. Ensi kesänä olisi tarkoitus ajaa sen mitä lompakko järkevästi antaa myöten ja parantaa tai ainakin säilyttää nykyinen taso. Siinä ohessa sitten voisi ehkä vetää muutaman ratakurssin jos intoa ja aikaa riittää.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: PP007 - 19.05.13 - klo:23:18
No mulla ensimmäinen ratapäivä 2008 Ahvenistolla vanhalla ysi-ärrällä, siitä se sitten lähti. Oli varttimailia jne. kalusto on vaihtunut kymmeniä kertoja, ja suomen radoista vaan em. ja Alastaro tuttuja (toistaiseksi). Nyt suvena olis tarkoitus korjata tilanne.
Oppiiko vanha koiruus uusia temppuja, ikää tulee 45, plääh...?
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: Kolmone - 20.05.13 - klo:22:02
Kirjoitetaanpa ensimmäinen viesti melkein vuosi rekisteröitymisen jälkeen....

Kuskina on varhaiskeski-ikäinen ukkeli. Rataneitsyys meni Banditilla jo vuonna 2005, mutta harjoittelu (jos sitä voi siksi sanoa) on ollut lähinnä rauhallista köröttelyä hitaassa ryhmässä.  Vuonna 2011 ostin k2:n kilogixxerin ja viime kesänä k6:n, jonka myötä rata-ajo on alkanut saada uusia ulottuvuuksia ja vauhti noussut keskiryhmän puolelle.

Tähtäin on lähinnä rento ajoharjoittelu ilman minkäänlaisia kilpailuuntähtääviä ajatuksia. Siinäkin on riittävästi opittavaa. Tänä kesänä rata-ajo voi jäädä hieman vähemmälle, mutta tavoitteena on saada omaan ajoon rentoutta, tasaisuutta, parempaa kehonhallintaa ja sitä kautta joitakin sekunteja lisää vauhtia.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: NPN - 19.07.13 - klo:22:28
Kaveri sai houkuteltua ostamaan vanhan rykkösen joka oli avk.lta ostettu. Sillä tuli aloiteltua ratailua 2006 ja yhden jokkiksen kävin sillä ajamassa 2007. Samana viikonloppuna pääsin kunnon rataohjuksen puikkoihin. Kemoran enduranceen osallistuttiin -04 Zx10r.llä jolla ajettiin siihen aikaan Superbike B.ssä.Pari vuotta tuli taas taukoa ajohommista kunnes 2010 talliin ilmestyi Lauslehdon vanha 04-05 CBR600RR. Sillä on rataa tullut kierrettyä 3-4 kertaa kesässä.  Toivottavasti tänä kesänä sais vähän enemmän ratapäiviä alle.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: PP007 - 03.08.13 - klo:22:26
No mulla ensimmäinen ratapäivä 2008 Ahvenistolla vanhalla ysi-ärrällä, siitä se sitten lähti. Oli varttimailia jne. kalusto on vaihtunut kymmeniä kertoja, ja suomen radoista vaan em. ja Alastaro tuttuja (toistaiseksi). Nyt suvena olis tarkoitus korjata tilanne.
Oppiiko vanha koiruus uusia temppuja, ikää tulee 45, plääh...?
No nyt on uusi Botnia testattu, samoin Motoparkissa 2 päivää.
Ja mopona taas tuttu gixxeri, rytöläjä on jo uusissa käsissä.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: TuplaRR - 06.08.13 - klo:10:35
Kai se on tänne jotain rustattava :) Eli ikää on 32v ja kakspyörä harrastuksen aloitin 10vuotiaana mopolla ja siitä sitten motocross pyöriin joita tuli ajettua enemmän tai vähemmän vuoteen 2009 asti jolloin myin pyörän loukkaantumisen jäljiltä pois.

Katupyöriin kiinnostus heräsi jo aikaisemmin ja ajatus hankkimisesta muhi mielessä tasan niin kauan kunnes lompakko antoi periksi v. 2008. Tuolloin hankin Kawan z750:sen ja sen jälkeen pyörä onkin vaihtunut tasaiseen tahtiin etsiessä sitä "oikeaa" ;) (sd 990 -08, r1 -09, speedy 1050 -12) ja tällä hetkellä alla on s1000rr -13 "se oikea".

ja asiaan..

Ratailun suhteen olen erittäin tuore tapaus eli alkukesästä eka ratapäivä tuli käytyä ja sanomattakin selvää, että paluuta vanhaan ei enään ole. Katukilometrit ovat jääneet nimellisiksi ja sen sijaan kaikki radalla tapahtuva/liittyvä kiinnostaa ihan helvetisti. Valitettavasti puutteellisen ajan vuoksi ratapäivät ovat olleet vähäisiä tänä kesänä, mutta panokset laitan ensikaudelle jotta ratapäiviä saisi mukavasti alle. Tässä olen jo miettiny, että joutuukohan sitä jossain vaiheessa vaihtaa pyörän hieman halvempaan ratapyörään kun ei lompakko/pää kestä mahdollisia kippailuja nykyisellä eikä tarvitsisi turhaan jännittää pyörän puolesta.  :o

Parasta tässä harrastuksessa on jatkuva uuden oppiminen ja loputon kehityskaari. Ja tietenkin muut ratasepot. Ja mprata.fi sivusto. Ja vielä haluaisin kiittää edesmennyttä kissaani ja..ja...

Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: jarska - 06.08.13 - klo:10:43
Tässä olen jo miettiny, että joutuukohan sitä jossain vaiheessa vaihtaa pyörän hieman halvempaan ratapyörään kun ei lompakko/pää kestä mahdollisia kippailuja nykyisellä eikä tarvitsisi turhaan jännittää pyörän puolesta.  :o

Älä suotta mene hyvää pyörää vaihtamaan mihkään ruoskaan.
Puet sille kuitukatteet, kaatumatatteja ympäriinsä, runkosuojat, ratakaadon kattava vakuutus  ja mahdolliset tuuningit päälle niin soon siinä.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: T1mppa - 06.08.13 - klo:11:23
Tässä olen jo miettiny, että joutuukohan sitä jossain vaiheessa vaihtaa pyörän hieman halvempaan ratapyörään kun ei lompakko/pää kestä mahdollisia kippailuja nykyisellä eikä tarvitsisi turhaan jännittää pyörän puolesta.  :o

Älä suotta mene hyvää pyörää vaihtamaan mihkään ruoskaan.
Puet sille kuitukatteet, kaatumatatteja ympäriinsä, runkosuojat, ratakaadon kattava vakuutus  ja mahdolliset tuuningit päälle niin soon siinä.

Voi kyllä olla hankala löytää tuota parempaa ratapyörää. JOS kuitenkin budjetti on jossain määrin mielessä, niin näppärä vaihtoehto on ostaa käytetty, valmiiksi rakennettu kilvetön ratapyörä. Yleensä mukaan tulee sellainen määrä vara- ja lippaosia, että kaadot saa korjattua tallista löytyvillä osilla. Toisin sanoen, ei tarvitse kuin liikennevakuutuksen, joka korvaa henkilövahingot ja mahdolliset kaverille ja hänen pyörälleen sattuneet vahingot. Liikennevakuutuksen kilvettömälle saa noin 350-450 EUR / vuosi.

Mutta mieti nyt ihan rauhassa :) Edullisemman pyörän kun ostaa, niin ajaminen saattaa muuttua rennommaksi ja vauhti nousta, jonka seurauksena pitää ruveta ostamaan kaiken maailman oheistarviketta. Edullista tästä harrastuksesta ei saa millään. Pääasia on, että kuskia hymyilyttää!
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: murmela - 06.08.13 - klo:12:25
tällä hetkellä alla on s1000rr -13 "se oikea".
 joutuukohan sitä jossain vaiheessa vaihtaa pyörän hieman halvempaan ratapyörään kun ei lompakko/pää kestä mahdollisia kippailuja nykyisellä eikä tarvitsisi turhaan jännittää pyörän puolesta.  :o
Myy toi kilpipeli pois niin kauan ku se on priimakunnossa.
Ja osta valmiiksi radalle rakennettu kilvetön bimmeri tilalle.
Varsinkin nyt syksyllä on tarjontaa ja ostajan markkinat.
Sit jos kippaat mopos, tai venytät miettimistä keväälle, nii on myöhästä.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: TuplaRR - 06.08.13 - klo:13:26

Tässä olen jo miettiny, että joutuukohan sitä jossain vaiheessa vaihtaa pyörän hieman halvempaan ratapyörään kun ei lompakko/pää kestä mahdollisia kippailuja nykyisellä eikä tarvitsisi turhaan jännittää pyörän puolesta.  :o

Älä suotta mene hyvää pyörää vaihtamaan mihkään ruoskaan.
Puet sille kuitukatteet, kaatumatatteja ympäriinsä, runkosuojat, ratakaadon kattava vakuutus  ja mahdolliset tuuningit päälle niin soon siinä.


Voi kyllä olla hankala löytää tuota parempaa ratapyörää. JOS kuitenkin budjetti on jossain määrin mielessä, niin näppärä vaihtoehto on ostaa käytetty, valmiiksi rakennettu kilvetön ratapyörä. Yleensä mukaan tulee sellainen määrä vara- ja lippaosia, että kaadot saa korjattua tallista löytyvillä osilla. Toisin sanoen, ei tarvitse kuin liikennevakuutuksen, joka korvaa henkilövahingot ja mahdolliset kaverille ja hänen pyörälleen sattuneet vahingot. Liikennevakuutuksen kilvettömälle saa noin 350-450 EUR / vuosi.

Mutta mieti nyt ihan rauhassa :) Edullisemman pyörän kun ostaa, niin ajaminen saattaa muuttua rennommaksi ja vauhti nousta, jonka seurauksena pitää ruveta ostamaan kaiken maailman oheistarviketta. Edullista tästä harrastuksesta ei saa millään. Pääasia on, että kuskia hymyilyttää!

Nykyisen pyörän modaus oli ykkösvaihtoehtoni, mutta aloin epäillä että pääsenköhän kohtuullisin kustannuksin tilanteeseen missä ei tarvitsisi miettiä kaatumista ja seurauksia sekä olisi mahdollisuus tarvittaessa myydä pyörä eteenpäin "ei ratapelinä"?  confused_thinking

Budjetti on juurikin suurin tekijä miksi mietin valmiin ratapyörän hankkimista tilpehööreineen. Tällöin säästöä tulisi vakuutuksista + pakollisista tilpehööreistä ja voisi löytyä ajoon juuri tuota sinun mainitsemaa rentoutta. Toki tässä tapauksessa tarvitsee kuljetuskaluston jne. joten kalliiksi harrastus tulee varmasti jokatapauksessa. :)

Tässä onkin sitten mietittävää..
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: TuplaRR - 06.08.13 - klo:13:29
tällä hetkellä alla on s1000rr -13 "se oikea".
 joutuukohan sitä jossain vaiheessa vaihtaa pyörän hieman halvempaan ratapyörään kun ei lompakko/pää kestä mahdollisia kippailuja nykyisellä eikä tarvitsisi turhaan jännittää pyörän puolesta.  :o
Myy toi kilpipeli pois niin kauan ku se on priimakunnossa.
Ja osta valmiiksi radalle rakennettu kilvetön bimmeri tilalle.
Varsinkin nyt syksyllä on tarjontaa ja ostajan markkinat.
Sit jos kippaat mopos, tai venytät miettimistä keväälle, nii on myöhästä.

Täyttä asiaa tämäkin.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: TommoKe - 06.08.13 - klo:13:54
Taikka laitat mieleisiä ja "tuiki tarpeellisiä" osia kiinni nykyiseen ja annat mennä vaan. Hiukan kaatumatappia ja lohkon suojaa ihan aluks. Kolme kesää syöttäny kilvellisellä bemmillä ite jo myös rataa. Renkaisiin kun panostaa kunnolla, niin mielenrauha parempi.
 Kilpipeli kun menee nutulleen, niin vakuutuksista saa ehkä jotain. Kilvettömästä kustannat kaiken ite. Yksi ajatusmalli tämäkin harrastamiseen.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: murmela - 06.08.13 - klo:13:55
Tässä onkin sitten mietittävää..

Jokaisella ratailua aloittelevalla on ollut täysin samat mietteet.
Tervetuloa "kerhoon".  :)
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: TuplaRR - 06.08.13 - klo:13:56
Tässä onkin sitten mietittävää..

Jokaisella ratailua aloittelevalla on ollut täysin samat mietteet.
Tervetuloa "kerhoon".  :)

kiitos,kiitos :)
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: TuplaRR - 06.08.13 - klo:14:02
Taikka laitat mieleisiä ja "tuiki tarpeellisiä" osia kiinni nykyiseen ja annat mennä vaan. Hiukan kaatumatappia ja lohkon suojaa ihan aluks. Kolme kesää syöttäny kilvellisellä bemmillä ite jo myös rataa. Renkaisiin kun panostaa kunnolla, niin mielenrauha parempi.
 Kilpipeli kun menee nutulleen, niin vakuutuksista saa ehkä jotain. Kilvettömästä kustannat kaiken ite. Yksi ajatusmalli tämäkin harrastamiseen.

Tässä juuri laskeskelin, että ennen kuin teen mitään isompia siirtoja eteenpäin niin hankin nykyiseen kaikki tarvittavat kilkeet suojaksi. Renkaat hommasin ekan ratapäivän jälkeen (supercorsa sp:t, kun ilman lämppäreitä vielä ajelen) samoin kuin kaatumatatit. Seuraavaksi ajattelin tilailla GB racingin tai r&g:n poskisuojat. Mitäs muita suojauksen kannalta tärkeitä tulisi hankkia?
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: T1mppa - 06.08.13 - klo:14:59
Mitäs muita suojauksen kannalta tärkeitä tulisi hankkia?

Kiinteät jalkatapit (eli ei taivu sisäänpäin). Jos kaatuu, niin jalkatappi toimii kaatumatattina ja pyörä liukuu sen varassa.

Itselläni on etu- ja taka-akselin läpi menevät tatit. Ne toimii joissain tilanteissa liukupaloina.

E: Tämmöiset:
http://www.satoracing.com/axleslider_bmws1000rr.htm

Kannattaa hommata PayPal-tili ja tarkistella Ebayn tarjontaa ja hintoja! peukku_1

E2: Yleensä kaatuminen johtuu ajovirheestä, hyvin harvoin radasta tai teknisestä viasta. Kunhan on ajatus mukana tekemisessä ja pieni tieto miten siellä pitää mennä, niin uskon että pysyt pystyssä vaikka kuinka kovaa pyörälläsi menet. Teknisistä asioista tulee mieleen rengaspaineet. Ne kannattaa pitää kunnossa.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: TuplaRR - 06.08.13 - klo:15:12
Mitäs muita suojauksen kannalta tärkeitä tulisi hankkia?

Kiinteät jalkatapit (eli ei taivu sisäänpäin). Jos kaatuu, niin jalkatappi toimii kaatumatattina ja pyörä liukuu sen varassa.

Itselläni on etu- ja taka-akselin läpi menevät tatit. Ne toimii joissain tilanteissa liukupaloina.

E: Tämmöiset:
http://www.satoracing.com/axleslider_bmws1000rr.htm

Kannattaa hommata PayPal-tili ja tarkistella Ebayn tarjontaa ja hintoja! peukku_1

Okei, tilasin juuri äsken jo nämä:

http://www.rg-racing.com/browseBike/BMW/S1000_RR/2012/KEC0024BK.aspx

ja nämä molemmille puolille (tiedä kuinka tärkeät nyt edes on):

http://www.rg-racing.com/browseBike/BMW/S1000_RR/2012/FI0041BK.aspx

ja jotain muuta tilpehööriä. Ilmeisesti seuraavana täytyy hankkia nuo kiinteät jalkatapit ja sitten etu ja taka akselisuojat. Onko suosituksia mitkä jalkatapit olisivat hyvät hinta-laatusuhteeltaan?
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: TuplaRR - 06.08.13 - klo:15:22


E2: Yleensä kaatuminen johtuu ajovirheestä, hyvin harvoin radasta tai teknisestä viasta. Kunhan on ajatus mukana tekemisessä ja pieni tieto miten siellä pitää mennä, niin uskon että pysyt pystyssä vaikka kuinka kovaa pyörälläsi menet. Teknisistä asioista tulee mieleen rengaspaineet. Ne kannattaa pitää kunnossa.

Juurikin näin! Rengaspaineista olen kerennyt jo hakea tietoa internetin syövereistä, joten ne varmasti radalla edes sinnepäin ;)
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: T1mppa - 06.08.13 - klo:15:43

ja nämä molemmille puolille (tiedä kuinka tärkeät nyt edes on):

http://www.rg-racing.com/browseBike/BMW/S1000_RR/2012/FI0041BK.aspx

http://www.rg-racing.com/browseBike/BMW/S1000_RR/2013/CP0307.aspx
Nämä suojaa paremmin. Nämä on ns "kaatumatatit/kaatumatapit", joista ihmiset puhuu. Kannattaa hieman selvittää mitä muut S1000RR kuskit on asennelleet.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: TuplaRR - 06.08.13 - klo:15:59

ja nämä molemmille puolille (tiedä kuinka tärkeät nyt edes on):

http://www.rg-racing.com/browseBike/BMW/S1000_RR/2012/FI0041BK.aspx

http://www.rg-racing.com/browseBike/BMW/S1000_RR/2013/CP0307.aspx
Nämä suojaa paremmin. Nämä on ns "kaatumatatit/kaatumatapit", joista ihmiset puhuu. Kannattaa hieman selvittää mitä muut S1000RR kuskit on asennelleet.

Olen jo aiemmin hankkinut kaatumatatit (puig pro -malliset). Punnitsin itse juurikin silloin puig pro:n ja r&g:n aerojen välillä, mutta tietämättömästä syystä tilasin puigit :)
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: jarska - 06.08.13 - klo:22:27
Ja tuolta (http://www.motorrad-stecki.de/index.php?main_page=index&cPath=583_335) rungon suojia.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: jiknnn - 25.09.13 - klo:18:50
mjoo, heitetäänpä tänne vähän omaa mopohistoriaa, kun sattuneista syistä säätelin tommosen plokin :
http://thenomadictour.blogspot.fi/ (http://thenomadictour.blogspot.fi/)

ratahommat  alkoi  joskus 80-luvun puolella. Siitä lähtien semmoista 5-6 kertaa kesässä yleensä Kemorassa. Pari kertaa Jurvassa ja kerta Motoparkissa.
Ulkomailla on Pau Arnos , joka on mun makuun melko unelmarata. Korkeuseroja on sopivasti painetta keventäen ja lisäten. Pari kertaa Kamelilla tuota kiertäen.
http://www.youtube.com/watch?v=sehMtBkTTRM (http://www.youtube.com/watch?v=sehMtBkTTRM)
Ringiä on takana  2.5 tai 3.5 kierrosta, en muista oliko yksi kerta vaan puolikas vai oliko se puolitoista. Kerta FZR1000 -88 ja pari kiekkaa Kamelilla keinuen.
Monacon F1 rata ilman kasinon mutkaa normi liikenteessä. Ensin en huomannut koko Monacoa vaan päästelin siitä ohi, vaikka melko keskeltä menin :)

Enivei lajina RR on yksi muiden joukossa, sitä on vähän hakalampi harrastaa kuin enska/krossihommia, joihin ratoja löytyy lähempää ja kaikinpuolin halvempaahan noita on harrastaa.

Kisoja oon käyny kattomassa SB:tä A1-ring ja Assen. A1-ringillä oli muistaakseni vain kerran juuri kun se rata oli uusi. Assenisssa näin eka kerran Supermotoja ja suu jäi auki kun Chambon tuli lämppärikierrokselta paalupaikalle heilutelle jarrulla takanakkia sivullta toiselle semistoppiella ja kun se tuli ruutuun niin veti vielä donitsin ennenkuin asettui odottamaan valoja. Tais olla heti seuraavana kesänä omassa CR250:ssa slickit alla...
Muutaman kerran Bol d'Or 24h endurance. Oli pari kertaa Toulonin lähellä Castellet radalla, joka on ihan pelipaikoilla. Sitten se siirtyi Magny Coursiin, jossa porukkaa kyllä piisaa, muttei ole ympäristöltään ihan samaa tasoa kuin Castellet. Porukkaa mahtaa olla kisan aikana 100 000 luokkaa ja joskus aidan päältä kattelin kun prätkät ajo kilpaa toisella puolella ja toisella puolella Motorhead veti settiä. Se on elämää se. Noissa kisoissa aika kuluu vaan ihan porukan toihuja seuratessa.50€ lipulla to-su camping radalla, ei paha, mutta jos su-aamuna meinaa käydä täräyttään pashat aamulla niin vaatii vähän asennetta.
Montee Impossible mäkikisoja Pyreneillä pari kertaa ja St' Wendelissä Supermoto MM, missä Hermunen esiintyi eka kertaa sarjassa -10, nythän siitä tuli mestari.

Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: Kondismiehet - 29.11.13 - klo:20:38
Morjens,

Kondismiehet-kerho Tampereen seudulta esittäytyy. Tuumailin laittaa muutaman sanan juuri saitille rekisteröityneen porukan nimissä. Kondismiehet on alkujaan kuuden kaveruksen perustama ratamopoilusta innostunut joukkio. Toiminta nykyisellä mallilla alkoi 2008 paikkeilla. Tätä nykyä aktiivijäseniä on kahdeksan ja satunnaisia suhaajia useampia. Ratailua harrastamme pilke silmäkulmassa omaksi iloksi ja kenties samalla oppii joitain taitoja myös siviiliajopuolelle. Omia ratavuoroja on ollut jokusia ja lisäksi olemme aktiivisesti osallistuneet muiden järjestämille ratapäiville.
Lisäksi osana toimintaa on eri kokoonpanoilla tehtävät kisamatkat, niin koti- kuin ulkomaillekin. Viimeisin reissu suuntautui syyskuussa Hockenheimiin IDM osakilpailua katsomaan.
Ikähaitari on reilusta parikymppisestä 60 rajapyykkiä kolkuttelevaan joten perspektiiviä löytyy. Samoin mp-harrastuksen pituuksissa on haarukkaa. Kalustona on sekä ratapyöriä sekä kilpipelejä. Talvikausi kuluu, niinkuin varmaan teistä monella muullakin, mopoja rassaten ja ensi kesän tapahtumia suunnitellen.

Tässä vähän infoa meidän porukasta. Lisää voi käydä luuppaamassa kondismiehet.fi sivuilta

Terveisin
Asko
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: jarska - 29.11.13 - klo:21:36
Tähän väliin on minun taas hyvä märistä, jotta raapustakaa muutkin uudet ja vähemmän uudet ratailijat ittestänne pari riviä, on nii kiva lukkee.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: exhaust - 09.12.13 - klo:22:34
Etteks te tiedä kuka mä oon  :P

Olen stalkannut tätä foorumia jo jonkun aikaa ja ajatellut, ettei tänne mitään uskalla kirjoittaa kun näyttää olevan vain nopeita kuskeja. Mutta tätä historiaketjua kun luki, niin uskomatonta mutta totta, on näistäkin kavereista jotkut joskus hitaassa ryhmässä pyörineet. Käsittämätöntä!

Omaa ratahistoriaa ei vielä ole paljon ehtinyt kertyä. Tämän vuoden toukokuussa ensikosketus Alastarolla .Orgin ajotaito II:ssa. Sitten olikin juuri sopivan mittainen tauko, että ehti kaikki koulutukset unohtaa ja kesäkuun lopussa Ahvenistolle, kuitenkin luullensa olleen jo täysin oppinut kun kerran on oikein koulutuksessa oltu ja Twist of The Wrist kahteen kertaan katsottu. Kuin ihmeen kaupalla selvisin sieltä törmäämättä mihinkään, mutta kuitenkin sen verran kaiteita viistellen tuli ajettua, että kädet täristen sieltä puolen päivän jälkeen lähdin kotia kohti ajelemaan. Adrenaliinia oli vielä illalla veressä sen verran, että kaikesta huolimatta laitoin videot jakoon ja sitten alkoikin tulla Orgin  foorumilla rakentavaa palautetta ajolinjoista. Ja oli syytäkin.

Tuumaustauon paikka. Heittääkö ratahanskat naulaan vai alkaa tosissaan ottamaan selvää, että mikä tämä homma oikein on?

Heinäkuu oli kesälomaa ja kävin kolme kertaa Ahvenistolla ajelemassa. Itse asiassa neljä kertaa mutta, sillä yhdellä kerralla olivat päättäneet niittää ruohikon radalle, niin ei sitten kovin montaa kierrosta tullut kierrettyä. Semmoista rauhallista vauhtia (2:00 - 1:50) ajelin ja keskityin ajolinjoihin. Foorumilla saatu rakentava palaute oli todellakin rakentavaa ja avasi silmät oman ajamisen suhteen mikä oli täysin pihalla ensimmäisten yritysten jälkeen.

Tuli myös ajatus vaihtaa pyörää. Varmaan sillä GSR:lläkin hyvä kuski olisi turvallisesti kovaa ajanut, mutta alkoi tuntua siltä, että ei se helpoin väline ole opetella radalla kovaa ajamista. Vähän niin kuin, että opettelis golfin peluuta jääkiekkomailalla. No saattoi olla enimmäkseen psykologinenkin efekti, mutta kyllä esim. siinä Ahveniston tornin mutkassa on jotain röykkyjä jotka ravisti GSR:ää ihan pirusti, mutta tällä 2013 ZX-6R:llä niitä ei edes huomaa. Ihan pikkiriikksen alustan toiminnassa eroa luulisin.

Loppujen lopuksi tuli kesän aikana yhteensä 180 ratakierrosta Ahvenistolla ja Alastarolla ajettua. Ahvenistolla paras aika oli 1.41 ja Alastarolla 1:42. Ahveniston optimien optimi, eli eri seteistä yhdistetty parhaat sektoriajat oli 1.37, Alastarolla 1:41. (Heijastuukohan tässä nyt se Ahveniston monipuolisuus/vaikeus).

Ensi kesänä jatkan varmaankin näiden lähiratojen tahkoamista (Ahvenisto ja Alastaro), koska ei ole kuljetuskalustoa/aikaa/inspiraatiota lähteä kauemmas. Ajoharjoitteluun nekin varmaan käyvät ihan hyvin. Sitten joskus jos oppii ajamaan, niin voi ehkä kauemmaskin vaihtelun vuoksi lähteä. Hitaasti kiiruhtaen tässä mennään ja ajamisesta nauttien, mitään kiirettä ei ole kovempaa ajaa.

Ideoita ajamisen parantamiseen on reilusti, joten innolla ensi kesää odottelen. Oikeastaan jännityksellä odotan sitä milloin tulee se ratapäivä kun kierrosaika ei enää paranekaan.

Älkääkä missään vaiheessa (kaukaisessa tulevaisuudessa joka ei edes häämötä) yrittäkö houkutella mua niihin jokamiesluokan touhuihin, saakeli!  hihi1

edit: Niin ja olen 41 v, perheeseen kuuluu vaimo, kolme lasta ja hamsteri.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: jarska - 09.12.13 - klo:22:46
Hitaasti kiiruhtaen tässä mennään ja ajamisesta nauttien, mitään kiirettä ei ole kovempaa ajaa.

Tämä on yksi ehdottomasti parhaimpia ja yleisimpiä valheita, joita tässä lajissa vähän jokainen yrittää itselleen tyrkyttää, minäkin.
Kohta huomaat sen olevan täyttä tuubaa, sillä kaikki tuunaus, koulutus, ratapäivien lisääntyminen, kuljetuskaluston hommaaminen, yms. tähtää vain yhteen asiaan, nopeutta pitää saada lisää ja pian! :D
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: murmela - 09.12.13 - klo:22:56
Tuli myös ajatus vaihtaa pyörää. Varmaan sillä GSR:lläkin hyvä kuski olisi turvallisesti kovaa ajanut, mutta alkoi tuntua siltä, että ei se helpoin väline ole opetella radalla kovaa ajamista. Vähän niin kuin, että opettelis golfin peluuta jääkiekkomailalla. No saattoi olla enimmäkseen psykologinenkin efekti, mutta kyllä esim. siinä Ahveniston tornin mutkassa on jotain röykkyjä jotka ravisti GSR:ää ihan pirusti, mutta tällä 2013 ZX-6R:llä niitä ei edes huomaa. Ihan pikkiriikksen alustan toiminnassa eroa luulisin.

Ei auta vaikka alla on A-luokan kilpuri; jos roikkuu sarvissa mutkassa, niin mopo alkaa ravistamaan. Kyllä tossa 6R:ssä varmaan edellistä parempi alusta on mutta veikkasin että lähinnä kuskissa vika.
Jaa mistäkö tiedän, no kun itse huomasin ihan saman taas uudelleen tänä kesänä.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: Markuss - 20.03.14 - klo:18:20
Moro vaan kaikille. ;) Täytyy aluksi sanoa, että hienon foorumin olette saaneet aikaiseksi. Ihmettelen miten vasta nyt löysin tämän vaikka olen .ORGissä ja motot.netissä pyörinyt jo vuosia.

Radalla kävin ensimmäistä kertaa pyörällä sinä kesänä kun kevarikortti päivittyi a:ksi. Ensimmäinen (oikea) ja tämän hetkinen pyörä on 600cc bandiitti. Ei siis ehkä ihanteellisin ratapyörä mutta kyllä tuollakin sen ratakuumen sai aikaiseksi. Tänä vuonna, kun ajokorttikin mahdollistaa minkä vain tehoisen pyörän ajamisen, tulee pikku bandiittikin vaihtumaan kyykkypyörään. Kilpipelillä kuitenkin rataa ruuvatessa on aina ajettava hiukan rauhallisemmin joten en ole vielä uskaltanut täysin kokeilla rajoja. Kilvettömän ratapyörän ostaminen ja ns. "kunnolla" rataharrastuksen aloittaminen jää vääjäämättä muutaman vuoden päähän, koulun ja armeijan takia.

Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: jarska - 20.03.14 - klo:21:44
Moro vaan kaikille. ;) Täytyy aluksi sanoa, että hienon foorumin olette saaneet aikaiseksi. 

Tervetuloa mukaan ja kiitokset kehuista.
Ratailijat tekee foorumista toimivan, aktiivisen ja asiapitoisen + ylläpito perseilee taustalla, hyvä tästä tuli.Ihmettelen miten vasta nyt löysin tämän vaikka olen .ORGissä ja motot.netissä pyörinyt jo vuosia.

Ei se mikään ihme ole, ollaan täällä piilossa kuin Turhapuron Uunon iskän pontikkatehdas..kuuset tipahtaa eteen heti ku joku tännepäin kurkistelee.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: Brut - 22.04.14 - klo:11:35
Moi forumin väki

Mukaan joukkoonne on liittynyt 34v pyörämies Oulun suunnalta. Rata-ajoa takana viime vuosilta muutama ratapäivä ja tälle kesälle pitäisi saada huomattavasti useampi päivä plakkariin. Katupyöräilyä harrastettu karvan alle 15 vuotta ja kurapyörillä saman verran. Tavoite tälle kesälle saada polvipala Kemorassa kulumaan ja nauttia rata-ajosta kaikin puolin. tieto/taito on ratapyöräilystä on ameeban tasolla, mutta jostain se on liikkeelle lähdettävä.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: jarska - 22.04.14 - klo:15:58
Moi forumin väki

Mukaan joukkoonne on liittynyt 34v pyörämies Oulun suunnalta. Rata-ajoa takana viime vuosilta muutama ratapäivä ja tälle kesälle pitäisi saada huomattavasti useampi päivä plakkariin. Katupyöräilyä harrastettu karvan alle 15 vuotta ja kurapyörillä saman verran. Tavoite tälle kesälle saada polvipala Kemorassa kulumaan ja nauttia rata-ajosta kaikin puolin. tieto/taito on ratapyöräilystä on ameeban tasolla, mutta jostain se on liikkeelle lähdettävä.

Tervetuloa mukaan.
Täällä kuule slicksit käryää, ripareita ruuvaillaan, datoja ihmetellään, tunloppien seoksia pyöritellään..viripalikat vaan vilahtelee, lompakko tyhjenee ja koneet kirnuaa tuskissaan.
Kapula kireelle vaan ja viha-rakkaus-suhde reisronoon on alkamassa.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: santerik - 22.04.14 - klo:18:11
Hojo!

Foorumia on tullut jo tovi sivusta seurattua ja jotain välillä asian vierestä räävittyä, mutta tämä on aina jäänyt kirjoittamatta.

Eli mukaan ilmoittautuu lievästi mikkeliläistynyt Jyppilän kasvatti. Ikää ja itseluottamusta (lue puheita) on suunnilleen Sebastian Vettelin verran, vauhtia hieman vähemmän. Radalla tuli käytyä ensimmäisen kerran pikkubanditilla kesällä 2012. Pian tuon kokeilun jälkeen pikkubandit vaihtui todelliseen ratalinkoon (isompi bandit) jolla on nyt tullut päiviä jokunen lisää.

Kovasti on tehnyt mieli hieman sporttisempaa pyörää, mutta jonkun verran tulee pualiskon kanssa tuota tourinkia hierottua niin tässä on pysytty. Tein virheen totuttamalla neidin hanurin banditin takajakkaraan, tässä vaiheessa gixeriin vaihto voisi olla hieman suolainen. Viime syksynä tosin (luultavasti pienessä keskikaljassa) tuli pyörästä luopuneen kaverin kanssa puheeksi josko hommaisi jonkun tuoreen ja halvan kusiaisen kimppavehkeeksi; minä hinkkaisin rataa ja kaiffari kiertäisi toria. Asiaa tarkemmin pohdittaessa se osoittautui jopa toteutuskelpoiseksi. Tuoreista kusiaisista valintamme kohdistui rippi-ikäiseen 929rr:ään.

Nyt siis olisi tarkoitus päästä vähän Bandittia vinhempaan kyytiin, onhan pyörän mallimerkinnässä se maaginen RR. Rahasta & ajasta johtuen pääpaino tulee olemaan Motoparkin hinkkaamisessa, mutta toivottavasti jossain kohtaa pääsisi piipahtamaan jollain toisellakin radalla. Kunhan nyt kumipuoli pysyisi alaspäin!

PS. En ole ikinä missään lajissa ollut kovin suuri välineurheilija, kunhan vehkeet toimii, tekee tehtävänsä ja niin eres päin. Tänään kuitenkin postista saapui LSL:n ohjausiskari (kiitos jäsen hupeli) ja se sai aikaan suorastaan poikamaista innostusta. Olisiko tässä hyvän varustelukierteen alku?

Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: T1mppa - 22.04.14 - klo:19:48
Tervetuloa!
Tuo viimeinen lause kuulosti pahalta. Olet liian avoimin mielin liikkellä. Kohta on 929RR:ssä kaikki hilppeet päivitetty, mitä tehdas on siihen joskus laittanut  :)
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: wbaum - 22.04.14 - klo:23:57
Pitääpä jotain raapustaa tänne.

Pian 33v poikasena itseään pitävä ukko, joka asustelee tällä hetkellä Oulussa, mutta sisällä virtaa ylpeän etelä-pohojalaasen veri.

Mopohistoria sisältää enskaa ja parit kyykyt, joilla ajettiin pitkin Suomea ristiin rastiin ja välillä vähän pitemmälläkin. Vuosina 2009-2012 tuli käytyä radalla kerran kesässä, en oikein löytänyt hommaa ja olisi pitänyt koittaa opetella ja omaksua juttua sen sijaan että aatteli että nyt sitä pääsee ajamaan lujaa ilman vallesmannin pelkoa.

2012 vaihtui kyykyt nakuun ja ajattelin että ei kyykyllä tee suomessa mitään.

2013 tuli sitten käytyä kavereiden vetämänä muutama kerta orgin päivillä hitaissa kompuroimassa ja sitten elokuussa keskiryhmään. Tässä vaiheessa oli fiilis ettei halunnut kaataa katupeliä ja muutenkin halus enemmän, joten kilvetön japsikyykky kiikariin. Semmoinen löytyikin ja ehdin ajaa muutaman ratapäivän kemorassa sillä, ja aika tasan 1,5sekuntia lähti joka ratapäivää kohti pois ajasta. Kellot pysähtyi 1.17 kohdalle ja kesä loppui kesken.

Talvi mennyt enemmän ja vähemmän pyörää mieleiseksi kynsiessä ja kynnet kuluneet muutenkin ratakautta ootellessa. Katuajelut on lähinnä hyötyajelua enää, mutta mielummin tuotakin kuin autoilua kadulla.

Lähtökohta tälle kesää on päästä riskittömään nopeen ryhmän tahtiin suosituilla radoilla, koitetaan oppia. Kyllähän tässä saa rengastouhuja ja muutakin huoltoa opetella ajamisen ohessa, mutta mukavaahan nekin on. Yleensä.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: jarska - 23.04.14 - klo:08:39
Tänään kuitenkin postista saapui LSL:n ohjausiskari (kiitos jäsen hupeli) ja se sai aikaan suorastaan poikamaista innostusta. Olisiko tässä hyvän varustelukierteen alku?

Kyllä, olet juuri antanut rata-tuunaus-viriviri-pirulle pikkusormen.
Pohjaton, syvä kierre on alkanut, eikä mopo tule koskaan valmiiksi.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: mirkku - 29.04.14 - klo:12:20
No kai se munkin täytyy tänne raapustaa...
Eli olen tälläne ratailuun hullaantunut täti-ihminen Turun liepeiltä. Joskus junnuna aloittelin Honda Monkeysta, erinäisten piikkien kautta 600 cepariin vm.90 muistaakseni, sillä tuolla kylillä pari vuotta pörrättyäni tulikin melkein 10v tauko mopoiluihin. Sitten iski mopokuume taas, ekana 2001 R6, sit Aprilia RSV mille. Millellä menin ekaa kertaa radalle Alastarolla Kallion vuorolle tietty, eihän siitä tietty mitään tullu, kytkin kusi ja Vesku sano et ihan liian iso mopo mulla! Mut siitä se ajatus sitte lähti :D
Seuraava ostos oli 750 gixeri, sillä sitten tahkottiin Alastaroa kolme kesää...ostettiin kärryä, shifteriä, lämppäreitä jne. Ja kadulla ajaminen väheni kokoajan, lopulta ei enää kadulla tullut ajettua yhtään.
Viime kesä menikin sitten ton Wperin entisen 600 kilvettömän gixun kyydissä, kivaa on ollu ja ajaa en edelleenkään osaa  :-[
Opettelu jatkuu tänä kesänä, jos sitä vaikka jonnekkin toisellekin radalle eksyis  airrev_1
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: kp - 29.04.14 - klo:12:59
Ei sun Mirkku tarvi olla noin vaatimaton ton ajamisen suhteen! Kyllä vauhtia on ihan hyvin, viime keväänä en tainnut kunnolla perässä pysyä.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: mirkku - 29.04.14 - klo:15:35
Ei sun Mirkku tarvi olla noin vaatimaton ton ajamisen suhteen! Kyllä vauhtia on ihan hyvin, viime keväänä en tainnut kunnolla perässä pysyä.
Jaa, no tänä kesänä koitan sit ajaa vielä vähän kovemmin karkuun  :D
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: i_wanna_go_fast - 30.04.14 - klo:17:59
Terve vaan ihmiset.
Tavallinen tarina eli isi ja äiti ei pienenä hankkineet minulle mopoa joten sisuunnuin ja vanhempana aloittelin.
Jäärataa muutama talvi ja viime kesänä hurahdin radan kiertoon motoparkissa. Nyt sitten tälle kesälle gikseri kalustoa alle kovalla sykkeellä opettelemaan. Alla k7 1000 gixeri joten alla varmasti enemmän suorituskykyä kuin käsittelemään pystyy!


Sent from my iPad using Tapatalk
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: Jaria - 01.05.14 - klo:22:40
Raapustetaas nyt sitten...

27 vuotta on ikää siunaantunut ja mopoilua takana noin 6 vuotta. Ennen mopoihin rakastumista tuli rakennettua autoja ja ajettua niillä radallakin suhteellisen paljon.

Pyörät on vaihtunu tiheään tahtiin Thundercatistä SV650:seen, mutta viimein tuo omaan, 194cm/90kg ruhoon käypänen pyörä löytyi, eli kilvellinen -04 R1 - siitäpä en sitten luovukkaan herkästi :) Radalla kävin pari kertaa viime kesänä muoviluodin ratapäivillä keskiryhmässä ja nyt talven aikana hankin kuljetuskalustoa ja varustetta tämän ekan kunnon ratailukauden kunniaksi. Noin 12 ratapäivää on jo varattuna ja lisää toki kaluston kestäessä ja budjetin niin salliessa.

Kadulla ajo vähenee koko ajan, eli ratailukärpänen on purrut pahasti. Kaikki rahat ja aika onkin sitten menny tähän :) Jos vaan oma kantti ja lelut kestää, niin tarkoitus olisi tänä kesänä päästä keskiryhmästä nopeaan.

huollot/modaukset/korjaukset tulen tekemään itse, joten odotettavissa paljon kysymyksiä tekniikasta ja varusteista :)

Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: pienisopoapina - 27.05.14 - klo:08:14
Minä lienen semmoinen uusiomotoristi. Parikymppisenä laitoin -87 GSX-R1100:sen jolla kävin Kemorassakin. Eräällä Anderstorpin keikalla pyörä pöllittiin ja harrastukseen tuli 20 vuotinen tauko.
2010 syksynä työttömyyskassa viivytteli korvauksen maksua ja kun sitä tuli lopulta könttänä enempi, niin laitoin FZR:n. Kemorassa kävin 2010 syksyllä avoimissa pari kertaa ja 2011 keväällä Motorgin päivillä. Toiset Motorgin päivät menikin sitten huonommin. Pikkusen kaaduin ja puoli vuotta sairaslomaa. Haittakorvauksilla ostelin vanhan tonnisen GSX-R:n ja 2012 oli tarkoitus sillä keretä Motorgin nopeeseen. Sinne kerkesin ja kisauran aloitin 2013 Kemoran YCC:ssä.

Ai niin, ikää 46v, koiria 1.

Kuvia rr-kuskit galleriassa (http://www.roadracing.biz/kuskit/thumbnails.php?album=163)
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: jarska - 27.05.14 - klo:10:44
Ai niin, ikää 46v...

Kisailun aloittaminen näköjään nuorentaa.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: ville45 - 27.07.14 - klo:19:22
Loruillaampas hieman omasta hairahtumisesta ratailun pariin. 

Eli myöhään syksyllä 2011 tuli ostettua ensimmäinen pyörä, 954rr honda, jota ropattiin talvi ja ensimmäiset varsinaiset ajot keväällä 2012. Honda vaihtui aika pian 10ärrään, jolla sinä vuonna tuli käytyä kerran radalla Ahvenistolla tuen päivillä. Ajamisesta radalla ei ollut mitään hajua ja meno oli sen mukaista, tunne oli, että mennään aivan limitillä korva maassa kunnes joku paineli touring jammulla laukut raapien ulkokautta ohi...

Seuraavana kesänä tuli kawalla käytyä muutamalla ratapäivällä ja pieni ratakärpäsen purema ilmeisesti saatua. Tälle kaudelle kawa vaihtui vakioon r6:seen josta käänsin vaihdekaavion ja tällä mennään edelleen. Pienellä (opiskelija)budjetilla tulee harrasteltua ja kesät vietettyä Sastamalassa, joten Alastaroa lähinnä on jauhettu. Botnialle ja kemoralle on tarkoitus päästä vielä tälle kaudelle kokeilemaan.

Keväällä kusianen tuntui hieman oudolta 10ärrän jälkeen eikä tuntunut sopivan käteen mitenkään, ajat taisi olla luokkaa 1.43 Alastarossa. Pikkuhiljaa mopo on tullut tutummaksi ja tänään orgin päivillä tuli ennätykseksi 1.30.61 ja optimi painui 1.28 puolelle, johon olen ihan tyytyväinen kun kauden tavoitteeksi asetin, että jos alle 35 menisi :)

Nyt suunnitelmissa on joku kilvetön mopo tai ainakin lämppärit olis saatava niin ei tarvitsisi renkaita lämmitellä aina paria kierrosta. 
Niin ja kuskilla on mittarissa 23v, saa morjestella varikolla jos tunnistaa.  ;)
 
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: exhaust - 27.07.14 - klo:23:08
Loruillaampas hieman omasta hairahtumisesta ratailun pariin.
Jumaliste muistan kuin eilisen päivän kun 24.5.2014 Alastarolla diskuteerattiin niitä 1.4x aikoja mitä näytöllä pyöri. Parissa kuukaudessa 10 sekunnin parannus, eikä siellä Alastarolla montaa kymmentä ratapäivää varmaan ole ollut. Ite lähdin palmasin kautta aikalisälle muttei voi olla kuin riemuissaan hengessä mukana teikäläisen kehityksestä airrev_1
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: Mattirk - 27.07.14 - klo:23:49
Lätistään nyt sitten tännekkin jotain. Oma 2-pyöräisten historia alkaa syyskuusta 5 vuotta sitten. Pari kaveria oli menossa ajamaan A-kortit ja ex-tempore menin mukaan kolmenkympin kriisissä. Olin mä varmaan kaks kertaa teininä ajanut mopolla ja ollut kaverin piikin kyydissä. Kirjain tuli korttiin suht helpolla ja alle ylivuotinen uusi FZ1-S abs. Tuolla kikottimella ajoin syksyyn 2012 jolloin hukkasin sen pois kun alkoi olla 3v/50 tkm taulussa. Tuntui että vois pitää taukoa ja tehdä jotain muuta kuin tuhlata penninsä mopoiluun. Ihme kyllä en onnistunut aiheuttamaan itselleni tai muillekaan mitään tuhoa tuolla vehkeellä, kai sitä oli jo vanha ja viisas. Btw, tuosta fasusta ei kyllä laadullisesti jäänyt mitään moitittavaa, pomminvarma laite.

No sen nyt tietää taas miten siinä kävi, maaliskuussa -13 selailin kesken työpäivän huvikseni nettimotoa, kun silmiin osui nykyinen ajokki, oli juuri tullut myyntiin. Valehtelin itselleni että tämä on nyt hirmu halpa ja vähän ajettu yms. Lopputulemana soitin tunnin päästä myyjälle ja laitteen speksit, historia ja hinta olivat niin kohdillaan että ruokatunnilla lainasin duunikaverilta väliaikaisesti rahat ja sovin kaupat puhelimessa. Hain sen sitten 500 kilsan päästä seuraavana viikonloppuna. Viime vuonna sitten köröttelin kadulla jonkin verran. Mopo siis katukuntoinen S1000RR.

Ratahistoria alkoi käytännössä toukokuussa Orgin ajotaidolla Alastarossa (joskus kolme vuotta sitten pikkaisen Ahvenistolla, en laske tuota oikein rata-ajoksi). Ajotaidon saldona oli oman surkeutensa tajuaminen ja kouluttajilta suositus mennä keskiryhmään kun vikalla setillä jouduin ohittamaan noin 15 kertaa. Hyi saa**na, siellähän kaikki kaatuu.

Heinäkuussa on nyt sitten keretty ajaa Alastaroa 2 * 2 päivää + eilinen, yksi Alastaron päivä on vielä odottelemassa. Toukokuussa radan kiertämiseen meni varmaan ihan alkuun se reilu kaks minuuttia, eilen paras 1.35.8. Kalusto on päivittynyt tässä samalla pikku ostoksilla: kaatumasuojaa mopoon suht reippaasti + pientä alustan säätöä, 1-osainen nahka, racechrono+mokkula, gopro + eilen ekaa kertaa K3:t alla. Ihanan halpaa, taidan elokuun lopussa viedä mopon säilöön ja säästää seuraavat 8 kk.

Ai niin, perheeseen kuulu minä ja mopo ja sohvan alla on villakoiria.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: murmela - 27.07.14 - klo:23:57
Ihanan halpaa, taidan elokuun lopussa viedä mopon säilöön ja säästää seuraavat 8 kk. Ai niin, perheeseen kuulu minä ja mopo ja sohvan alla on villakoiria.
Ei kannata säästää, kannattaa ostaa 150*300 kuomukärry, kunnon lämppärit, pukit, teltta, ja mopon alusta päivittää ratakuosiin. Simppeliä.

Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: Nitrous - 28.07.14 - klo:00:30
Ihanan halpaa, taidan elokuun lopussa viedä mopon säilöön ja säästää seuraavat 8 kk. Ai niin, perheeseen kuulu minä ja mopo ja sohvan alla on villakoiria.
Ei kannata säästää, kannattaa ostaa 150*300 kuomukärry, kunnon lämppärit, pukit, teltta, ja mopon alusta päivittää ratakuosiin. Simppeliä.
Turha noin pientä ostaa. 350 pitkään alkaa jo mahtumaan vähän tavaraakin. ;)
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: Mattirk - 28.07.14 - klo:00:47
Mä taidan sinnitellä perhepiirissä pyörivän +20 vuotta vanhan Vihen kanssa. Laakerit siinä alkaa olla taas vaihteeksi vainaat lauantain Alastaron reissun jäljiltä, taitaa mennä koko akseli jo vaihtoon. Jos ostais sen ison kuomukärryn niin siihen kylkeen pitäisi sitten hankkia toinen katospaikka tästä taloyhtiöstä. Kukaan ei varmaan myy omaansa alta neljän tonnin. Tai no voisihan tuon auton heittää kadulle, se on firman vessa niin ihan sama vaikka joku kävelisi ylitse.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: peitsamo - 29.07.14 - klo:10:52
Moikka kaikille
Tämmönen keskenkasvunen reilu 40-kymppinen ukonköriläs päätti aloitella uutta harrastusta.
Hommahan lähti siitä, että kaveri sai tässä alkukesästä houkuteltua mukaan Motoparkiin ja tie oli sitä mukaa lanattu. Nyt on takana vasta muutama ratapäivä, kävinpä ammentamassa oppia ORG.:n Ajotaito II:stakin, joka oli näin noviisin näkökulmasta erittäin hyvä. Varmaan se homma pitää vielä ensi kesänä ottaa uusiksi.
Aiempaa taustaa kaksipyöräisistä moottorilla kulkevista laitteista ei juurikaan ole. Mitä nyt 80-luvun lopulla kavereiden mopot aina rikoin. A-kortti tuli ajettua B-kortin yhteydessä vuonna 91, mutta pyörään en sen kummemmin ollut koskenut, kunnes yhtä äkkiä toissasyksynä oli pakko saada mopo alle. Alkuajatus oli ajella enempi matkahommia, jonka vuoksi tuli hankittua Bemari F800GT. Radallahan sillä ei oikein ollut kiva ajaa, joten tänä kesänä laitteet päivitty valmiiksi rata-ajoon muokattuun Bladeen. Vermeet on nyt hankittuna pukua myöden, vielä se varmaan sen peräkärryn ostattaa, niin ei oo kavereiden kyydityksistä homma kiinni.
Kokemusta on siis vähän, mutta intoa siitäkin edestä. Toivottavasti tänä kesänä kerkeis vielä muutaman ratapäivän ajamaan ja sitten ensi kesänä 10+ päivää lienee realistista. Jos näette radalla/varikolla tuollaisen kilvellisen Repsol Hondan, niin tulkaahan ihmeessä moikkaamaan!!
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: bushwack - 19.08.14 - klo:05:57
Moi

Ikää mulla 34 ja mp-hommia harrastanut vuodesta -96.
Keväällä hommasin -07 Superduken ja läksin kaverin kanssa Motoparkkiin päiväksi kurvailemaan.
Päivän aikana totesin, että SDuke on liian kallis kipattavaksi eikä ajoasentokaan tuntunut hyvältä ratailuun.
Siitä pari viikkoa eteenpäin, talliin tuli -05 ZX-6RR, jossa oli jo joitain ratakamppeita kiinni. Kawa on toistaiseksi kilvissä.

Lähiratana toimii Motopark, matkaa kotoa 135km. Edellisen lisäksi tänä kesänä käyty Ahvenistolla. Kymiringiä odotellessa, olisi alle sadan kilsan päässä...

Ratapäiviä takana 7, tavoitteena tulevaisuudessa käydä kaikki Suomen radat läpi ja opetella ajamaan ihan ajatuksen kanssa.
Kilpailullisia tavoitteita ei ole, omien taitojen lisääminen ja kehittäminen riittää toistaiseksi.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: host^ - 19.08.14 - klo:21:18
Laitetaan täältäkin pientä tarinaa!

Viime kesän ajelin ensimmäisellä omalla moottoripyörällä mallia Honda cbr 600rr. Kilometrejä kertyi oikein iloisesti noin 10tkm, lähinnä mutkateitä ja työmatkaa tuli vedettyä ja hauskaahan se oli! Loppukesästä kaveri kannusti menemään radalle, vaikei sillä itsellä enää omaa mopoa ollutkaan, mutta aikoinaan oli pyörinyt radalla paljonkin.

Sitähän tuli sitten mentyä syyskuun Tuen ratapäiville Alastarolle, pihalla, kuin lumiukko koko touhusta ja oletuksena, että tuo homma on varmaan vähän samankaltaista, kuin mutkapätkien kiertäminen. Totuus oli luonnollisesti hyvinkin toisenlainen. Ajo oli hajannaista ja meni muutenkin yliyrittämisen puolelle oikein kunnolla, varsinkin kun ei ollut mitään käsitystä rata-ajosta ennakkoon. Hitaassa ryhmässä jäi jalkoihin pahasti ja mikäli oikein muistan, kaveri taisi kellottaa reippaasti yli 1:50 aikoja, sen muutaman kierroksen mitä tuli kellotettua.

Kokemus oli kuitenkin oikeinkin positiivinen ja loppupäivästä aloin jopa nauttimaan ajosta. Sitten tuli talvi ja pitkä tauko mopoilusta. Syksyinen ratakokemus herätti paljon tunteita ja intohimoa lajia kohtaan ja odotin jo seuraavaa ratapäivää kuumeisesti, vaikka pitkä talvi oli edessä. Tämän talvitauon aikana tuli plärättyä foorumeita aiheeseen liittyen ja tutustuttua näin teoria-tasolla ratailuun, sen minkä pystyi. Samalla silloiseen mopoon pientä parannusta ja alustan huoltoa, niin, että vekotin on iskussa kevään ratapäiville.

Tulihan se kesä sieltä vihdoinkin ja eikun Alastarolle heti, kun siellä alkoin jotain tapahtua (Alastaro siksi, että satun asumaan tässä aika lähellä). Siitä sitten säännöllisesti vähintään kerran parissa viikossa ratailua tuli harrastettua pitkin kesää ja into senkun kasvoi. Jossakin vaiheessa huomasin, että per**le, en ole moneen kuukauteen ajanut mopolla mitään muuta, kuin koti-alastaro-koti väliä ja yksi Botnia-reissukin tuli tehtyä. Siitä aika nopeasti päätös; myydä kilvellinen pois ja ostaa kilvetön ratamopo. Päätös toteutui aika nopeasti ainakin kilvettömän mopon hankinnan osalta (kilvellistä en ole saanut vieläkään myytyä). Mopona nykyään siis r6r vuosimallia 2008, josta löytyy kaikki ratailuun tarvittavat palikat. Ostin sen sellaiselta kaverilta, joka lopetteli harrastusta ja täten sain mopon lisäksi kaikki tarvittavat oheis-välineet (lämppärit, ajanotto, pukit, varaosia jne)

Muutama ratapäivä takana uuden mopon kanssa ja ajat on lähtenyt tippumaan ihan kivasti. Viime Alastaro viikonlopun parhaaksi jäi 1:32,6 ja olen siihen enemmän, kuin tyytyväinen. Kesän aikana on lähtenyt sellaiset 15-20 sekuntia pois ajasta ihan vaan ajamalla. Mitään tavotteita ei ole ollut. Nykyään pyrin jo vähän keskittymään siihen,mitä tekee ja loputon suohan tämä on ;) Muutama kaverikin on tullut houkuteltua ainakin silloin tällöin mukaan.

Tämä kesä alkaa pian olla paketissa, vaikkakin tarkoitus on vielä radalla käydä, toivotaan, että kelit sen sallii. Ensi kesänä tavoitteena kiertää helvetisti enemmän muita ratoja, ympäri Suomen. Tunnetusti aika ja raha pistää jatkuvasti vastaan tässä harrastuksessa, mutta katsotaan miten tämä lähtee toteutumaan.

Hyviä ajoja kaikille! Vielä on kautta jäljellä ;)
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: AKSI - 15.09.14 - klo:20:09
Ja minäkin.

Itselläni alkoi tuntua kymmenen vuoden sekalaisen katumopoilun ja siinä sivussa kilvettömän stunttipyörän kanssa leikkimisen jälkeen, että jotain uutta ja virkistävää pitää kehitellä. Päätinkin toukokuussa lähteä ahveniston vapaille harjoituksille kokeilemaan, miltä radan kiertäminen tuntuu ja sehän veikin mukanaan sit. Pari päivää ahvenistolla kurvailua ja vinkkien kyselyä muilta mopoporukoilta ja hyvillä fiiliksillä varailemaan loppukesälle ratalippuja.  Alastarolla ensi kertaa muoviluodin hitaaseen ryhmään ja parit setit katsottuani pyysin päästä keskiryhmään, siitä alkoikin sitten ajo maistua ja alastaroa opeteltiinkin tänä kesänä yhteensä 4 päivän verran. Ajat paranivat 1:45 -> 1.29.2 ja kausi taisi päättyä eilen, kun lipsahti takarengas alta alastaron vikassa mutkassa... Vehkeet kuntoon ensi kaudeksi ja rokkenroll!

Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: DaZuissi - 11.02.15 - klo:21:50
Terve.

Olikohan vuosi 2002 kun ostin -99 mallisen GSX-R 750 kadulle. Kadulla ajettiin kunnes totesin että poliisin ratamaksu on hieman liian suuri ja palautin kilvet konttorilla. Sitä ennen radalla (lähinnä Alastaro) käyty muutama kerta kokeilemassa.
Nyt säännöllisen epäsäännöllisesti käyty radalla pörräämässä. Alastaron kierrosaika enkka on nyt 1:32.48
Tosiaan viimme vuonna kerkesin radalla käydä yhden kerran. Nyt tuli ostettua MP-messuilta 1-os nahkapuku ja uusi kypärä niin toivottavasti kerkeän useammin.
Pyöränä toimii edelleen sama mopo. Yhden koneremontin sille olen tehnyt mutta muuten ei valittamista.

Tältä pohjalta yritetään harrastaa.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: Nitrous - 13.02.15 - klo:11:45
2-pyöräisiä on ollut n. 10 vuotiaasta saakka ja jonkin sortin katumopo 16-vuotiaasta alkaen. Radalle eksyin ekaa kertaa  2008 loppukesästä orgin koulutusryhmään. 2009 tuli kierrettyä muutama päivä lisää ja 2010 huomasin härvääväni radalla melkeinpä enemmän EAK-kouluttajana kuin ajamassa omaa ajoa. 2008-2010 alkukesä tuli pörrättyä Super Dukella, mutta lyhyt kokeilu räärää mopolla aiheutti mopokuumeen ja k7 gixerin hankkimisen. 2011 oli ensimmäinen kesä kun pääsi keskittymään ratailuun tosissaan, mikä näkyikin vauhdissa ihan kivasti. Ensi kesänä olisi tarkoitus jatkaa tuolla lähes vakiolla tonnisella k7:lla ja tiputtaa kierrosennätykset lähelle jokkiksen kärkipään vauhteja. Jos budjetti antaa periksi, pitäisi myös kisaneitsyys käydä menettämässä.

Näin ne hommat vuodessa muuttuu. Kuten moni varmaan on huomannutkin, vaihtui tuo k7 sitten pianon valmistajan Superbike kilpuriin ja sillä tuli tahkottua kai vajaa parikymmentä päivää viime kesänä. Tavoitteista taisi jäädä saavuttamatta 0,5-1s per rata ja kisaneitsyys on vieläkin menettämättä. Iloisena yllätyksenä tuli käytyä myös ekaa kertaa ulkomailla ajamassa kun eksyin neljäksi päiväksi Gotlandringille. Lisäksi tuli vedettyä ekaa kertaa myös rata-ajoon painottuvia kursseja perus EAK-kouluttelun lisäksi. Ensi kesänä olisi tarkoitus ajaa sen mitä lompakko järkevästi antaa myöten ja parantaa tai ainakin säilyttää nykyinen taso. Siinä ohessa sitten voisi ehkä vetää muutaman ratakurssin jos intoa ja aikaa riittää.
Kaikkee sitä on tullu suunniteltuakin, eli laitetaas vähän päivitystä miten hommat oikeesti meni kun täällä foorumilla on muuten niin hiljasta:
Tuona kesänähän (2013) venytettiin näppärästi budjettia ajamalla kaverilta lainattu ceebra apparan kaiteisiin aika huolella heti toukukuussa. Pakkohan se oli ostaa pois ja sen rahottamiseksi joutu sitten myymään ton Rytkösen (harmittaa vähän vieläkin, mutta meni sentäs nopeelle kaverille). Siinä Hondan raadon niputtamisessakin oli jokunen vastoinkäyminen (älkää tilatko osia jenkeistä), joten siitäkään ei tullu ajopyörää loppukesälle. Tuohon päälle touko-kesäkuulla 6 viikkoa duunreissussa ulkomailla, joten kesän ajot jäi kahteen puolikkaaseen päivään Alastarossa ja yhteen tai kahteen koulutuskeikkaan.

Tammikuussa 2014 oli sitten vihdoin sekä budjetti, että Honda taas nipussa. Alunperin oli tarkotus tehä tuosta kilvellisestä Hondasta itelle ratapeli, mutta pikanen laskutoimitus osotti sen aika kalliiksi operaatioksi, joten myyntiinhän se meni. Rojektista jäi ceebran osia melkonen määrä, ja kun tutulla oli kilvetön samanlainen myynnissä kohtuu hinnalla, ei ollut vaikea päätös ostaa tuo nykynen mopo (CBR600RR).

Viime kesä (2014) tuli sitten suhattua tuolla CBR600RR:llä ja jossain sillä jo pääs vähän Rytköstä kovempaakin. Tää oli muuten eka kesä kun tuli todettua, että paskoilla renkailla treenaamisessa ei oo enää mitään mieltä, joten pääasiassa tuli ajettua melko hyväkuntosilla kumeilla. Viimestään loppu kesästä kävi myös selväksi, että mopon keula ei toimi ihan optimaalisella tavalla, joten siihen on ensi kaudelle tulossa pikku päivitystä. Samoin moottorin puolelle haetaan vähän venyvyyttä, että saisi koko kierrosalueen käyttöön tuolta yläpäästä. Kilpaa ei oo ajettu vieläkään, mutta ensi kesälle on sentäs jo numero varattu.
Otsikko: Vs: Ratahistoriaa
Kirjoitti: santerik - 25.04.15 - klo:20:04
Tänään kuitenkin postista saapui LSL:n ohjausiskari (kiitos jäsen hupeli) ja se sai aikaan suorastaan poikamaista innostusta. Olisiko tässä hyvän varustelukierteen alku?

Kyllä, olet juuri antanut rata-tuunaus-viriviri-pirulle pikkusormen.
Pohjaton, syvä kierre on alkanut, eikä mopo tule koskaan valmiiksi.


Hyvinhän se meni, hondaan en tuon enempää tainnut kilkkeitä laittaa ja puolikkaanikin siitä jo myin. Tää on kattokaas sitä itsehillintää!

Saatoin tänään tosin hakea kotiin kilvettömään gixerin öhläreineen lämppäreiden päivineen..

TinyPortal 1.6.5 © 2005-2020