Isot pojat on tehny noita palan ja männän välisiä lätkiä titaanista. Titaanista siksi koska se johtaa lämpöä paljon huonommin kuin (rosteri)teräs.
ei ole missäännimessä tarkoitus hyppiä nenille,mutta eikös toi titaanin käyttö johdu siitä juuri kun lämpee nopeesti ja jähtyy nopeesti eli vetää lämmön pois paloilta eli johtaa parhaiten lämmön pois kohteesta mistä sitä halutaan.
Titaanin ominaislämpökapasiteetti eroaa teräksestä vain vähän (~15%?) verrattuna eroon lämmönjohtavuudessa (teräksellä vajaa 4-kertainen?).
Joten mä ymmärtäisin ton kyl niin että lämpö ei siirry paloista läheskään niin hyvin titaanilevyyn kuin teräslevyyn, vaan titaanilevyjen tapauksessa se lämpö jää enemmän paloihin ja siirtyy niistä lähinnä ilmaan.
Koska jos titaani imisi sen lämmön kuumilta paloilta, niin vastaavasti se titaani myös työntäisi sen lämmön kylmiin mäntiin. Ts lämmönjohtavuus.
tota juuri kommentillani tarkoitin,eli saadaan lämpö pois paloilta.myönnettäköön että sinun kertomana muutkin ymmärtävät nyt asian,kiitos
AISI 304:
Ominaislämpökapasiteetti: 0,5*10^-3 J/(kg*K)
Lämmönjohtavuus: 16,2W/(m*K)
Ominaispaino: 8000kg/m^3
Titaani (raaka, ei seostettu, kuten kaikki oikeasti käytetyt):
Ominaislämpökapasiteetti: 0,54*10^-3J/(kg*K)
Lämmönjohtavuus: 21,9W/(m*K)
Ominaispaino: 4500kg/m^3
Eli perustellaan tuota omaa valintaa vielä lyhesti: Ominaislämpökapasitetissa ero on pieni, ja AISI 304 rosterista tehty samankokoinen läpyskä on tässä suuremman massan ansiosta jopa parempi. Sitten tuo lämmönjohtavuus... ainakaan raaka titaani ei näytä pärjäävän. Mitään hipo hipo seosta en jaksanut etsiä, kun tuon sai ilmaiseksi. Lisäksi noihin kohdistuu kuormitusta (hyvin pientä), joten enpähän halunnut väsyvää materiaalia.
Lähteet:
http://asm.matweb.com/search/SpecificMaterial.asp?bassnum=MQ304Ahttp://en.wikipedia.org/wiki/Titanium#Physical_propertieshttp://www.engineeringtoolbox.com/specific-heat-metals-d_152.html