Ratojen ulkopuolella ajelu

Aloittaja jarska, 04.03.12 - klo:16:00

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Ajan maantieajoa?

En yhtään
9 (16.7%)
1-500km
9 (16.7%)
501-1000km
2 (3.7%)
1001-5000km
17 (31.5%)
5001-10000km
12 (22.2%)
Yli 10000km
5 (9.3%)

Äänestäjiä yhteensä: 54

jarska

Ittelleni on luonnossa kurvailu melkeen yhtä tärkeetä kuin ratojen koluamiset ja viime kaudella tulikin yhteensä about 23000km.
Jos rahaa olis kovasti, niin ehdottomasti kilvetön ja kunnollinen ratapyörä erikseen ja kilvellinen sitten joku sport-tourinki vehje, mut tällä samalla hoidetaan nyt molemmat tarpeet.
Ostin toisen käytetyn takapenkin, poraan siihen reijät, aluslevy paikalleen ja sen päälle joku soppeli kova laukku. idea_1

Mites muilla, joko on mennyt maku maantiellä kurvailuun ja pelkkää rataa tulee tahkottua vai?

Jukka_R

Aiemmin oli erikseen katupyörä (Yamaha R1 vm. 2004) ja kilpuri (Yamaha R6R vm. 2006). Sittemmin tuumasin olevan järkevämpää tehdä hybridi jolla voin ajaa vähät katuajoni niin halutessani. Pyörään kilpi kiinni ja menoksi, muutostöihin menee aikaa 5 min ja baana kutsuu jos siltä tuntuu. Vuositasolla kadulla tulee 1000-2000 km, joten kalliita olisi kilometrit jos tyhjänpanttina seisottaisi.

Ja kyllähän se radalle sopivan tiheille välityksille laitettu kyykky on ihan hauska peli kadulla. Naukaisee R1:n vähän eri tavalla lyhyillä välityksillä kuin pitkillä ja saahan sitä ikäloppuakin välillä vähän lapsettaa.

Jos raha ei olisi rajoittava tekijä, niin toinen pyörä olisi ehkä joku custom jolla sitten körököröä ajamaan. Matkailusta tulee kiintiö täyteen kesällä muutoinkin, joten matkamotorismi ei ole ollut eikä tule lähitulevaisuudessakaan olemaan juttuni. Hki-Sodankylä-Hki R1:llä vuorokauden sisään on sangen puuduttavaa hommaa tihkusateessa mittarin näyttäessä alle +5c.

Sähköpostina toimii jukka.relander(ät)pp.inet.fi

nopea57

Tuossa oli selkeä aikatauluvirhe touringiksi. Viikko aikaa, niin sattuu jo poutakeliäkin matkaan.

TeroRSV

Pienyrittäjänä Moottoripyöräily on hyvää terapiaa, pitkien työpäivien päätteksi
on mukava käydä korvien väliä tuulettamassa pikku prätkälenkillä. Männäkesänä
maantieajoa tuli n.6000km ja radalla n.1500km. Samalla pyörällä kaikki ajot. ajelu_1
Pessimisti ei pety.

Raaseri

Katuajo Suomessa ei kiinnosta tippaakaan. Muutaman kerran splittailin töihin männä kesänä sekä kerran kävin mökillä (500km eestaas). On niin synkkää tuijottaa vaan nopeusmittaria, että se riitti taas vuosiksi. Ensi kesänä oli tarkoitus lähteä jälleen Alpeille, vaan S1000RR tuli myytyä joten taitaa jäädä muutamaan ratapäivään Ducatilla.

Enkä tarkoita järjetöntä katukaahausta. Olisi vaan kiva ajaa sujuvasti, ilman että annetaan nelinumeroisia sakkoja tai otetaan korttia pois ja  haukutaan yhteiskunnan suurimmaksi mätäpaiseeksi.

Fasu

Kesäiltana on nautinto häippästä paikalta nollaamaan nuppi. Helposti tulee 3-400km mittariin periaatteella "missään en ole käynyt". Joskus on tullut vilastua karttaa
lähtiessä,mistä löytyy sopivaa maaseutuGP:tä. Yritän vältellä vt. nelosta ja kasia. Asuntovaunujen seassa köröttely on puuduttavaa. Puhelin tietysti äänettömälle.
Taukopaikoilta löytyy aina juttukavereita ja monesti reissut venähtää yli puolen yön. Valtosta lainaten "parasta mitä voi tehdä housut jalassa".
VV

Streethawk

Jos vaan olisi enemmän aikaa ja rahaa, niin tekisi mieli käydä bladella Alpeilla. Ei vaan tule toteutumaan ainakaan tänä vuonna. Muuten kadulla aika vähän enää päämäärätöntä yksin ajelua. Joskus letka-ajoa, välillä ihan arkiajoa töihin, kauppaa yms. Paljon kauden kilometreistä tulee myös kun ajaa ratapäiville.

Twini

Melkein vuokraisin supermopon alpeille, niinku oonkin tehny jo 3 kertaa. Ei ne serpentiinit voi mitenkään olla yhtä hauskaa kyykyllä.

Itse ketjuun vastaten. Parina viime vuotena ei o tullu ku parina päivänä käytyä kadulla ajaan ja todettu sen järjettömyys. Vittuuntuneita kotilokuskeja, nopeusrajotuksia, hirviä ja peuroja. Tänä kesänä kiitos ei ollenkaan.

Nitrous

Tänä vuonna tullee aika vähän kilometrejä kadulla. Tosin tuttujen mopoilla on jo se reilu 500km ajeltua, joten ehkä sitä se tonni-pari kertyy kauden mittaan.
Kaikki ajotekniikkaan liittyvät kirjoitukseni ovat vain omia mielipiteitäni ja jokainen kokeilee niitä omalla vastuullaan. Se mikä toimii minulle, ei välttämättä toimi muille.
https://www.facebook.com/EsaTirkkonenNo7

Cat

17.06.12 - klo:20:55 #9 Viimeisin muokkaus: 17.06.12 - klo:20:57 käyttäjältä Cat
4300km tänä vuonna tullut jo köröteltyä. Enää ei nappaa kadulla ajaa, tahtoo kisaamaan! Vielä alkuvuodesta se oli sitä, että töiden jälkeen kamppeet niskaan ja baanalle. Nyttemmin enää jaksaa johonkin kahville raahautua. Juon tosin aina limsaa, kahvi = paskaa

Mitenkä muuten on kilpurien tarjonta vuodenaikaan nähden? Syksyllä vissiin tarjonta on kova?

Nitrous

Lainaus käyttäjältä: Cat - 17.06.12 - klo:20:55
4300km tänä vuonna tullut jo köröteltyä. Enää ei nappaa kadulla ajaa, tahtoo kisaamaan! Vielä alkuvuodesta se oli sitä, että töiden jälkeen kamppeet niskaan ja baanalle. Nyttemmin enää jaksaa johonkin kahville raahautua. Juon tosin aina limsaa, kahvi = paskaa

Mitenkä muuten on kilpurien tarjonta vuodenaikaan nähden? Syksyllä vissiin tarjonta on kova?

Kun vaan laittaa parille foorumille ostotarjouksen ratapelistä niin vuodenajasta riippumatta tulee aika paljon myyntitarjouksia vastaukseksi. Ratapelit tuppaa vaihtamaan omistajaa aika usein ilman, että myynnissä olevasta kamppeesta on ilmotusta. Esim. yks tuttu on just myymässä R6R:ää johon on just kone laitettu ja mukaan tulee varmasti riittävästi tavaraa. Laita privaa jos kiinnostaa enempi.
Kaikki ajotekniikkaan liittyvät kirjoitukseni ovat vain omia mielipiteitäni ja jokainen kokeilee niitä omalla vastuullaan. Se mikä toimii minulle, ei välttämättä toimi muille.
https://www.facebook.com/EsaTirkkonenNo7

Cat

Vielä ei uskalla tehdä mitään hankintoja. Paljon riippuu rakkaasta Espanjasta, Kreikasta ja kumppaneista että mitenkä on töitä. Riippuu myös pääsenkö intistä jo tammikuussa. Nykyään puhutaan vaan leikkauksista ja säästöistä niin kainne mielellään päästää pois. Haaveeni on siis päästä MP lähetiksi ja se nyt sattuu kestämään sen 6kk.

Mulle kilpuriksi riittää täysin vakio 600cc. Jos ensin opettelisi ajamaan ja sitten alkaisi viritellä vehkeitä. On myös käynyt mielessä hakea Virosta/Ruotsista veroton mopo ja laittaa kuitukatteet, kaatumatapit, ohjausiskari ja muuta tarpeellista.

Sitten tarvis asuntokin ostaa intin jälkeen, kuljetuskalusto hommata ja vielä talli...


Powered by EzPortal