Lainaus käyttäjältä: pienisopoapina - 01.06.14 - klo:08:44
Siirsin aiheen omaan ketjuun. Voidaan jatkaa jappasua.
Nyt kun on kaksi b lähtöä viikonlopussa, lasketaanhan tuo yhdeksi kisaksi vaikka saa kahdet pisteet ?
Tein itse aikoinaan säännöt, joita sitten joku toinen taho sorvasi liitossa. Eli vähän kuin Japanissa tehty moottoripyörä jota sitten joku varikon suurin asiantuntija modifioi mieleisekseen ja sitten ihmetellään miksei toimi.
Luokan idea siinä, ettei siitä tule muiden kilpaluokkien treeniluokkaa, kuten kävi aikoinaan Hemmo-luokalle ja FFA:lle jossa ei lopulta ajanut ketään muita kuin b-kuskeja.
Säännöt (ja niiden tulkinta rautalangasta):
1. Jos olet ajanut jossain muussa luokassa kilpaa kuin classic (tai vastaavaksi katsottu), sinulla ei ole osallistumisoikeutta viiteen vuoteen viimeisestä kilpailupäivästä laskettuna.
2. Vuodeksi lasketaan 365 päivää.
3. Kilpailupäiväksi lasketaan kilpailuluvan mukainen viimeinen päivä, ellei kilpailulähtöä voida näyttää toteen joku muu. Eli jos kilpailulupa on myönnetty 6-8.6.201X niin päivä josta lasketaan on 8.6.201X ellei lähtö ole ollut esim. 7.6.201X
4. Vuoteen ei saa olla kuin yksi cup-lähtö pohjalla.
Kertauksena. Luokka on tarkoitettu aloittelijoille ja sitä ei tulla pilaamaan sillä, että muissa luokissa kilpailleet, mutta niissä pärjäämättömät kuskit tulevat sitten pilaamaan muiden voittamisen ilon. Näitä kuskejahan on nähty ihan tarpeeksi cup-luokissa missä pari vuotta ajamatta olleet A-kuskit tulevat näytösluontoisesti voittamaan cup-luokkia.
Toisaalta ymmärrän kyllä tuollaisen voittamisen tarpeen. Kyllä mullakin käynyt mielessä jos menisi johonkin alakoulun penkkipunnerruskisoihin nyt, saattaisin pärjätä kohtuullisesti 9-vuotiaita vastaan ja saada kirjahyllyni päälle muovisen muumi-palkinnon jota voisin sitten ylpeänä vieraille esitellä.
Normitulkinnassa yritetään aina löytää ensin vastaus suoraan normista. Mikäli normi on vaikeaselkoinen, haetaan vastausta lainvalmisteluaineistosta. Mikäli siitäkään ei saada tolkkua tai sellaista löydy, kysytään sitten alan asiantuntijoiden näkemystä ja viime kädessä KKO ratkaisee asian ja ratkaisusta tulee ennakkopäätös. Tässä tapauksessa allekirjoittanut lienee tuo normin valmistelija ja tietänen mikä ollut normin tarkoitus ja idea. Sitä on sen jälkeen sitten eri instansseissa sotkettu ja ihmiset jotka eivät tiedä mitä eroa on tai ja jos -sanoilla ovat noita sitten muokkailleet mielensä mukaan. Pilkulla ja sen paikalla tuppaa olemaan säännöissäkin merkitystä.
Pidetään luokka tällaisena mikä se nyt on, tuntuu toimivan ihan hyvin kuten on toiminut 10 kautta.