Terve
Piti tulla täältä kyselemään, koska täällä kuitenkin porukkaa liikkuu aika aktiivisesti. Eli viime kesä tosiaan tuli kärsittyä moottorimurheista. Pyörän vanha kone hajosi, korjattiin ja hajosi uudestaan. Ja kiireellä käytettynä ostettu "ehjä" kone olikin sitten valmiiksi rikki..
Koska mitään ei kannata tietenkään kasata vakiona, niin nyt on tullut osteltua ympäri maailmaa kaikkea missä vaan lukee HRC, Ten Kate yms..

Hommattuna korkeapuristeisemmat männät, HRC nokat ja venttiilinjouset, nokkien säätöpyörät, HRC nokkaketjunkiristin ja HRC:n Superbike ecu olisi nyt ainakin valmiina asennettavaksi. Kantta on jo hieman työstetty ja nyt lähtee lohko koneistukseen.
Oikeastaan oleellisin kysymys olisi, että tietääkö kukaan kuka osaisi säätää tuota HRC:n ecua Suomessa? Säätöpiuha jonka ecu vaatii, on ihan hel***in kallis eikä viitsisi sitä ostaa vain sitä varten, että saa kierrostenrajoittajaa säädettyä. Se nimittäin olisi se oleellisin asia. Tuossa ecussa on vakiona rajoitin 13800, mikä on aivan turhan korkea. Ei ole aikomus rakentaa konetta muutaman tuhannen välein uudestaan, kuten HRC:n ohjekirja ohjeistaa tekemään. Eli ajatus olisi laskea rajoitin johkin tasolle 12000, ja siten saada todennäköisesti lisää elinaikaa koneelle.
Pyöräänhän jää PC3, millä saadaan seokset kohdilleen. Sille löytyy sitten helpommin säätäjä, kuin tuolle HRC:n eculle. Mutta kun commanderilla ei saa kierrostenrajoittajaa säädettyä, niin siksi tuli tuo ecu hommattua.
Mitä mieltä muuten porukka on noista koneessa käytettävistä pulteista? Honda tietysti kehoittaa uusimaan jokaisen pultin ja prikan aina kun konetta käytetään auki. Kiertokangen pultit toki ymmärrän, kun joutuvat aika lujille. Mutta miten esim. lohkojen puolikkaiden kasaukseen käytettävät pultit? Ovat toki aika erikoisen näköiset, eli onko kertakäyttökamaa? Vai onko porukka käyttänyt samoja pultteja uudestaan koneita kasatessa? Harrastajan budjetti on kovin rajallinen, eikä viitsisi ihan hölmöihin asioihin rahaa käyttää..
Ja tiedän, todennäköisesti mahdollinen tehon nousi kasvattaa kierrosaikoja. Eli turha sanoa, että kasaa vakiona ja opettele ajamaan. Tämä mekaaninen rassaus on kuitenkin itselle suuri osa tätä harrastusta, ja tuottaa suurta mielihyvää jos tälläinen itseopiskeleva tunari saa jonkun japsi-insinöörin suunnittelemaa moottoria jopa hieman parannettua

Jos joku on siis tuon esihistoriallisen koneen kanssa touhunnut, niin kaikki vinkit otetaan suurella kiitollisuudella vastaan.