Nordic Championships 27.-29.7.2018 Gelleråsen

Aloittaja Daniko, 29.06.18 - klo:12:37

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Daniko

29.06.18 - klo:12:37 Viimeisin muokkaus: 29.06.18 - klo:12:40 käyttäjältä Daniko
Laitetaas tämä aihe tännekin, jos joku vielä innostuisi lähtemään heinäkuun lopulla Ruotsiin PM-mittelöihin.
Ajankohta on siis 27.-29.7., eli viikonloppu Kemoran ja Alastaron kisojen välissä. Paikkana Gelleråsenin rata Karlskogassa, minne matkaa Tukholmasta noin 250km sisämaahan päin, eli ei mitenkään mahdottoman matkan päässä. Itse rata on kuulemma hauska ja aivan huippukunnossa; saanut uuden päällysteen 2016.

Luokkia on kolme: Superbike, Superstock ja Junior Trophy (SSP300), ja kaikissa luokissa jaetaan palkintorahaa kärkikuskeille. Lisenssin tasolla ei ole väliä (A/B), sillä kaikki ajavat "yhteiset" treenit ja aika-ajot, joiden perusteella kuskit jaetaan kolmeen starttiin: Elite, Division 1 ja Division 2. Näin ollen siis B-kuskeillakin on mahdollisuus hankkia PM-pisteitä ja päästä palkintorahoille. Mukaan mahtuu 96 kuskia per luokka = 32 kuskia per startti. Ainakin viime vuonna aikuisten luokat olivat täynnä tai lähes täynnä, ja lisäksi samaan aikaan ajetaan vielä Norjan mestaruussarjan startit, eli säpinää on ihan taatusti.

Osallistumismaksu on 4.000kr (n. 400€) Superbike ja Superstock -luokissa ja 2.000kr (n. 200€) Junior-luokassa, MUTTA! Kaikki, joilla matkaa kotoa kisapaikalle on yli 600km saavat kisamaksusta alennusta -50%! Eli käytännössä kaikille suomalaisille kuskeille osallistuminen on vain 200€ (tai 100€ junnuille). Tähän hintaan sisältyy perjantain treenit (FP1-FP3), jotka ajetaa MotoGP-tyyliin, eli treeniaikojen perusteella porukka jaetaan lauantaiaamun Q1 ja Q2 -aika-ajoihin. Lauantai-iltapäivänä on kisa ja sunnuntaina wup ja toinen kisa. Lisäksi alempien divisioonien kaksi nopeinta pääsee mukaan vielä ylemmän divisioonan starttiin.
Aiemmin samalla viikolla samalla radalla järjestetään Bike Week, joka on Ruotsin suurin mp-ratatapahtuma. Radalla ajetaan joka päivä (ma-to) useassa ryhmässä ja kaikille osallistujille treenit tarjotaan hintaan 400kr (n. 40€) per päivä. Treenisettejä on päivässä kolme tai neljä, eli rataan ehtii hyvin tutustua ennen viikonloppuakin.

Sääntöjen puitteissa suurin huomioitava asia on meluraja, joka on 95dB. Se mitataan ohiajomeluna n. 10m päästä, ja käsittääkseni melunmittaus on automaattinen ja sijoitettu jonkin suoran varrelle, missä kaasu on all wide open.

Lisätietoja löytyy täältä: http://gellerasen.se/event/nordiskt-masterskap-roadracing/
Liitteistä löytyy kisakutsu, lisämääräys ja ilmoittautumislomake (englanniksi) sekä alustava aikataulu.
Kisakutsussa on annettu viimeiseksi ilmoittautumispäiväksi 26.6., mutta tätä on siirretty 6.7. asti (tieto Bike Week facebook-sivulta).

Onko kellään muulla kiinnostusta lähteä? :D

Powered by EzPortal