Näkyvyyttä lajille

Aloittaja PrivateeR, 18.04.18 - klo:19:53

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

PrivateeR

18.04.18 - klo:19:53 Viimeisin muokkaus: 18.04.20 - klo:21:14 käyttäjältä PrivateeR
Sitä itse ja monet muut ovat hämmästelleet ikuisuuden päivät että minkä takia Suomessa kisoissa katsomot on pullollaan tyhjyyttä.

Yksi suurin tekijä on yksinkertaisesti se ettei kukaan tiedä että siellä radoilla edes on kisoja kun mainonta on about 0,1 asteikolla 0-10. Ei ole juttua radiossa, ei televisiossa, ei somessa, joku juttu parissa paikallislehdessä saattaa olla mutta that's it.

Sitte pieni vilkaisu rapakon taakse:
http://nascar.nbcsports.com/2018/04/16/bristol-offers-free-tickets-to-area-students-with-schools-closed-monday/

Tätä olen hämmästellyt iät ja ajat... eikö niihin nuoriin jotka ovat se potentiaalinen katsoja/osallistuja porukka, niin voisi vaikuttaa esimerkiksi juuri jakamalla paikallisiin kouluihin vapaalippuja lapsille? Lapset ilmaiseksi, ja vanhemmilta se 10e? Kuitenkin se skidi sitte haluaa jonku hodarin tms joka sitte tuottaa edes jotain järjestäjälle, ja mikä parasta, alkais tieto noista kisoista leviimään.

Esmes just Jurva ja Veteli jotka on suht pieniä paikkakuntia mutta joissa on pirun hyvä katsoa kisoja, niin lähialueelle ilmaislippuja skideille, ja esimerkiksi Alastarolla läheiseen varuskuntaan lippuja jakoon yms.

Vois kysyy lähinnä sillee, että ku nykyää katsomot on tyhjiä, ja nykypanostuksella katsomot ei täyty yhtään sen enempää...... niin onko se katsomoiden täyttäminen ilmaislipuilla pois järjestäjän kukkarosta? Pekingin olympialaisissa ihmisille MAKSETTIIN että ne meni täyttämään katsomoita.
www.facebook.com/jonikb
www.facebook.com/HierojaJoni

Every man dies. Not every man really lives.

JMH

^
Ihan ajatusta skideille ilmaislipun jakaminen. Iskä saattaa raahautua mukana, mutta pienemmillä paikkakunnilla muksut saattavat osata jopa itse fillaroida paikalle. Ostaa sitten hodarin tai ei, niin aina kannattaa yrittää.
Mauno ärrällä, eli Rauno.

Viper

Snowcross puolella tuo LiveSport.fi on saanut aika hyvin näkyvyyttä lajille ja kilpailuja on hieno seurata vaikka sm menikin Ruotsiin . Kisoja voi seurata Ruudun kautta tai youtubesta ja homma paranee kisa kisalta. Toivottavasti homma on saatu kannattavaksi ja jatkuu samaan malliin tulevinakin vuosina.

https://snowcross.fi/
https://livesports.fi/

PrivateeR

Yritin tuossa saada videokoosteet tehtyä tänvuotisesta sm-sarjasta SS600 ja SBK sarjoista (tai vaihtoehtoisesti koko viikonlopun tapahtumista sellaisen "ruutulippu" tyylisen) koosteen nettiin.

Mutta projekti kaatui siihen että kysyin meidän vuonna 2014 käyttämää videointikalustoa lainaan eikä niistä toistuvista kyselyistä huolimatta kuulunu loppujen lopuksi juuta eikä jaata. Meil oli tosiaan ns. talkooporukka valmiina tekemään kilometrikorvauksen hinnalla kausikoosteet osakilpailuista, mutta ku ei oo kalustoa millä kuvata :(
www.facebook.com/jonikb
www.facebook.com/HierojaJoni

Every man dies. Not every man really lives.

Nitrous

Alfa TV saattas innostua tämmösestä jos joku lähtis viemään asiaa eteenpäin SRRA:n kanssa.
Kaikki ajotekniikkaan liittyvät kirjoitukseni ovat vain omia mielipiteitäni ja jokainen kokeilee niitä omalla vastuullaan. Se mikä toimii minulle, ei välttämättä toimi muille.
https://www.facebook.com/EsaTirkkonenNo7

PrivateeR

Talkooporukka tosiaan ois kasassa, mutta jostain tartettais ne kalustot joita käyttää.
www.facebook.com/jonikb
www.facebook.com/HierojaJoni

Every man dies. Not every man really lives.

PrivateeR

Pieni bumppaus tähän liittyen:

Keskustelin tänään yhden asiakkaani kanssa pitkän keskustelun asiasta, ja ennenkuin kukaan ehtii #mielensäpahoittajat linjalle, ni kyllä, minä kysyin luvan käyttää asianomaisen nimeä, organisaation nimeä ja siteerausta tässä asiassa, joten kenenkään oikeuksia ei rikota.

Asiakas oli yksi tapahtumanjärjestysalalla toimiva henkilö, joka mm. on yhteistyökumppani Kymiringin MotoGP osakilpailussa liittyen moniin elektronisiin ratkaisuihin. Hän sitten ihmetteli muunmuassa SM RR:n "näkymättömyyttä" kun ei missään mainosteta (paitsi jo tunnetuissa alan foorumeissa yms) eikä missään edes puhuta asiasta mediassa. Sitten kun mainitsin koostevideoinnit yms. ni siinä oli itseasiassa enemmän "ongelmia" ratkottavaksi kuin livelähettämisessä nettiin esim.

Tähän sitten mainitsin ongelmaksi esim. Motoparkin radan jolla nettiyhteys on käytännössä olematon, niin hän sanoi että ei se ole ongelmaa nähnytkään. Vaihtoehtona olisi esim. Elisan FanSeat (tms) palvelun käyttäminen tuon videoimiseen livenä nettiin, jolloin heidän toimestaan sinne vedettäisi heille tarvittava nettiyhteys varsin vaivattomasti (sekä kilpailijoille käyttöön tarpeeksi kaistaa että esim RaceMonitor toimis välillä kunnolla :) ) ... Toinen vaihtoehto olisi se että joku ulkopuolinen taho kustantaisi sen väliaikaisen netin paikan päälle ja videointi hoidettaisi talkootyönä. Tällöinkään kustannukset ei kisaviikonloppua kohti olisi suuria päinkään, 100 kilpailijan osallistuessa puhuttaisi n. 3e lisäyksestä osallistumismaksuun... Toki toi on vain suuntaa-antava mutta kuitenkin kyseessä ei ole hirmuiset kustannukset.

Tämä asianomainen kaveri nyt sitten ottaa yhteyttä lajiliittoon/lajiryhmään ja rupeaa selvittämään asiaa.
Itse yritän tässä edesauttaa asioita parhaani mukaan missä vain pystyn, jotta lajille saataisi näkyvyyttä tavalla tai toisella. Jos ei tänä kesänä, ni viimeistään ens vuonna ja siitä eteenpäin.

Näissäkin asioissa asianomainen sanoi että kyse ei TODELLAKAAN ole isoista summista yms... kyse on siitä paljolti, että ihmiset pelkää ryhtyä mihin tahansa uuteen ja vieraaseen asiaan ja ensimmäisenä yritetään parhaan mukaan polkea uudet ideat maanrakoon vaikka se olisi kuinka toimiva. Ja tämä pätee siis kuulemma ihan Rallin MM-sarjaan, Rallikrossin kisoihin, kesätapahtumiin yms.... eli emme ole yksin vastavirtaan soutamassa, vaan kyllä se on suomalaisuuden valitettava ominaisuus. Mutta kun tarpeeksi yritetään, ni kyllä tässä vastavirrasta huolimatta ehkä saataisi lajia jopa muualleki näkyville kuin tyhjälle pääkatsomolle.

Päivittelen tähän ketjuun aina jos saan asiasta jotain freesiä tietoa. Toki jos joku haluaa oman kortensa kantaa kekoon jotta asiat menisi nopeammin eteenpäin, ni tänne voi vapaasti huudella jos uskaltaa.
www.facebook.com/jonikb
www.facebook.com/HierojaJoni

Every man dies. Not every man really lives.

Powered by EzPortal