Lainaus käyttäjältä: poutis - 02.04.12 - klo:23:42
Onneksi meille paskoille lähtijöille on paljon treeni mahdollisuuksia. Ainakin Org:n ja Mp-tuen päivillä
on ollut yksi per päivä niin voi kokeilla itselle sopivaa metodia. Rassaa vaan kytkintä aika mukavasti jos kaikkiin osallistuu.
Viimeisessä Motoparkin kisassa se sitten sanoi sopparin irti 
Itselläni kytkin on kestänyt aika hyvin. CBR 600F:ssä sitä ei vaihdettu kertaakaan (1989-1997), R6R:ssä (ajoin kisaa kaudet 2007-2008) ei myöskään. R1:iin on vaihdettu kahdesti, vuoden 2000 malliin ja nykyiseen jolla olen ajellut 2008 - nykyhetki. Kytkin kestää oikein tehtyjä lähtöjä satoja, väittäisin yli 1000. Jos taas ei osaa, niin 1-2 ja se on moro.
Tässä omat neuvoni joilla kytkimen saa kestämään ja ruudustakin pääsee irti kohtuullisen hyvin.
1. Harjoittele kuuntelemaan mikä on oikea kierrosluku, lähdössä tuijotetaan vain lähtövaloja, ei mittaristoa
2. Vedä rundit ylös vasta kun valot syttyvät. Kuskeista reilusti yli puolet alkavat huudattamaan pyöräänsä siinä vaiheessa kun etulippumies seisoo vielä keskellä rataa -> kytkin lämpenee, pehmenee ja sen jälkeen lähdöstä ei tule mitään
3. Älä ota lämmittelykierroksen alussa enää kovaa lähtöä, kytkin ei ehdi palautumaan ja oikea lähtö ei onnistu
4. Kun harjoittelet, aja aina vähintään 2-3 kierrosta (kadulla 5 km) ennen seuraavaa yritystä. Muutoin kytkin ottaa itseensä.
5. Pyri pitämään rundit valitulla tasolla ja nokka maassa. Itse teen sen takajarrun avulla. Kaasua en rumppaa, kytkimellä säätelen vauhtia.
6. Ykkösellä sitten sinne minne mopo menee ja sen jälkeen uutta tupaan.
Vaatii harjoittelua jotta onnistuu. Itselläni takana reilu 26 vuotta tuon treenailua kymmeniä kertoja kesässä, joten jokunen tuhat lähtöä on tullut otettua.
Tuossa yksi pätkä josta asia tulee jossain määrin havainnollistettua. Mikään optimisuoritus kyseessä ei ollut, rundit pääsivät vähän laskemaan, mutta vajaa 20 sijaa parannettiin lähdössä, muun muassa paalulla olleen ohi heittämällä.
Scandinavian openin YCC:n lähtö