Lainaus käyttäjältä: Nitrous - 30.01.13 - klo:14:52
Lainaus käyttäjältä: Vuorela - 30.01.13 - klo:14:12
Olisko jotain lääkettä noihin vääriin mielikuviin?
Toimiskohan noihin menttaaliharjottelu, että olis valmis toimintamalli päässä kun huomaa virheen tapahtuvan? Tuolla tapaa vois saada pikkuhiljaa karistettua väärät mielikuvat pois.
Mielikuvaharjoittelu on se mikä tohon aika hyvin yleensä auttaa, näin kun asiaa tarkemmin miettii. Pitää olla pää oikealla tavalla menossa mukana jo kun varikolla on ajamaan lähdössä jotta homma toimii.
Odotin täsmälääkkeeksi pidempiä sauna-/nuotioiltoja tai muuta Turkulaista kisaan valmistautumistaktiikkaa. Ne ei oikein vaan aina toimi omalla kohdalla

Lainaus käyttäjältä: murmela - 30.01.13 - klo:16:23
Sun alitajunta on oppinut mitä siitä seuraa jos ajat huonosti, ja yrittää varoittaa sinua. Eli sillon ku esim ajolinja on poskellaan niin syy-seuraus on se kippaus sinne turva-alueelle. Tai väärällä ajolinjalla osut alastarossa siihen lammikkoon.
Ei ne mielikuvat ole vääriä, vaan ne kertoo sulle että ajat sillä hetkellä väärin.
Eli seuraavalla kerralla mieti miks saat ton varotuksen, eli mitä sillä kertaa teet väärin.
Käytännössä se tod näk johtuu siitä ett yrität puskee 100% vauhtia vaikka paketissa on jotain vialla. Ja koska 100% menee siihen vauhdin ylläpitoon, niin et itse kykene tiedostamaan ett nyt on paketissa jotain vialla. Tiputa vauhtia sen verran ett saat 1-10% kapasiteettia miettiä missä se virhe on.
Sen jälkeen korjaa se virhe, ja noi "väärät" mielikuvat poistuu.
Data on tuossa myös lahjomaton apuväline, koska esim 10Hz data muistaa 0,1 sekunnin tarkkuudella joka hetken siellä radalla. Eli jos ei millään kykene siel radalla hahmottamaan mis se virhe on, niin sen voi löytää hyvinkin helpolla tuijottamalla hetken käppyröitä.
En ole 2011 toukokuun jälkeen ajanut 100% vauhtia kuin ihan hetkittäin. Viime kesänä ekassa kerhokisassa aika-ajossa ja muutalla ekalla kierroksella hienosta lähdöstä johtuen + joissain ohitustilanteissa. Muuten on menty varovasti ja yritetty kehittyä niin että ajamisen riskit olisi pienemmät. Toi kaiketi johtuu siitä että yritän "kasata pakettia" oman fysiikan, mopon toimimisen ja henkisen puolen juttujen osalta. En ole koskaan sen takia kaatunut että ajan huonosti ja tiedostan ongelmia ajamisessa. Kyllä ennen kaatumista on mennyt kaikki hyvin ja täysiä, vähän yli 100% vauhtia. Ainakin omissa ajatuksissa. Silloin kun tiedostan ongelmia ei vauhtia koskaan olekaan ja tulee noita vääriä mielikuvia.
Toi on varmaan totta että alitajunta on oppinut miltä tuntuu kun jotain menee pieleen. Se sitten ohjaa toimintaa semmoiseksi ettei pysty ajamaan niin kuin pitäisi, koska pää ei vaan anna periksi. Ei paljon datan tutkiminen auta, kun ei vaan pysty tekemään sitä mitä pitäisi tai on aiemmin tehnyt. Yleensä siinä sitten putoaa mutkavauhti, jarrumerkit aikaistuu ja avauksista häviää tehot. Mutkissa joutuu menemään kaasulle liian aikaisin ettei vauhti ihan kokonaan lopu ja siinä menee sitten ajolinjakin yleensä päin honkia. Ja siitä onkin sitten kierre valmis eikä ajamisesta tule mitään.
Vastaavasti silloin kun ajo sujuu on data hyvä väline, kun pystyy tekemään niitä muutoksia ja kokeilemaan eri juttuja. Esim. vääntämään kaasun pohjaan asti tai käyttämään jarrua järkevästi.