Rataturvallisuus

Aloittaja pienisopoapina, 04.09.12 - klo:00:16

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

pienisopoapina

Viikonlopun onnettomuus sai minut jälleen pohtimaan ratojen turvallisuuden kehittämistä. Alunperin sain ajatuksen viime kesänä, kun ajoin ulos Kemorassa. Ajoin lähes samaan paikkaan kuin muutamaa päivää aikaisemmin menehtynyt ratailija.
Meillä aktiiviratailijoilla ja erityisesti ratapäivien järjestelijöillä olisi runsaasti kokemusta käytettäväksi ratojen turvallisuutta kehitettäessä. Turvallisuusparannusten ei tarvitsisi välttämättä olla isoja: lisää hiekkaesteitä ja pehmustepaaleja, törmäysesteiden poistamista tai siirtämistä, kanttareiden maalausta jne.

Olisiko ratapäivien järjestäjillä mahdollisuus tilastoida ja luokitella onnettomuuspaikat? Mikäli jossakin paikassa esiintyisi onnettomuusmääräpiikki tai vakava onnettomuus, voisimme pohtia eri keinoja asian korjaamiseksi ja tehdä parannusesityksiä ratayhtiöille.

Esimerkki: viime kesän kokemuksestani ehdottaisin hiekkaesteen rakentamista Kemoran paluusuoran oikealle puolelle estämään ulosajaneen törmäämisen oikotiehen.


Te, jotka ehdotatte minun radalta poispysymistä turvallisuuden parantamiseksi tai jotain vastaava, laittakaa ehdotukset mieluummin yv:nä.
www.pienisopoapina.com
ycc 530 scc 530

Powered by EzPortal