Ajoryhmien vauhdit ennen ja nyt

Aloittaja Hese, 19.03.12 - klo:20:50

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Hese

Kysymys lähinnä niille, jotka ovat käyneet ratapäivillä vähän pidempään;

Paljonko ovat eri ajoryhmien nopeudet kehittyneet kymmenessä vuodessa?

Itse olen ajanut radalla viimeksi vuonna 2003. Ajattelin, että josko ensi kesänä pääsisi käymään ainakin Alastarolla ja ehkä Ahvenistolla verestämässä muistoja. Mutta mihin ryhmää pitäisi ilmoittautua nykyisin, jos joskus muinoin ajanut keskiryhmän kärjessä ja nopean häntäpäässä? Nopeaan ei tietysti ole asiaa, sen verran osaan arvata. Mutta olisiko viisainta aloittaa hitaasta vai mennä rohkeasti keskiryhmään? Vai olisko vaan parasta pysyä kotona?

Moni ei varmaan osaa kuvitellakaan, mutta tuolloin alkuaikoina jengi (tai ainakin valtaosa) tuli radalle prätkällä ajamalla. Lämppäreistä oli hädin tuskin kuultukaan, ja Rennsportit olivat kuuminta hottia. Ajattelin jatkaa tällä kivikautisella, mutta hyväksi havaitulla linjalla myös vuonna 2012. Jotenkin mulla on sellainen käsitys, että nykyisin vedetään ainakin 10s kovempaa per kierros...

Nitrous

Jostain muistelen jotain vanhaa keskustelua (Vuosi 2004?) lukeneeni, jossa hämmästeltiin Kemoran aikoja. Siellä joku totesi, että nopeassa taisi joku yksittäinen kaveri ajella 1:15-alkuisia ja sitä pidettiin tolkuttoman kovana. Viime kesänä sitten oli orginkin päivillä nopeassa ryhmässä varmaan 15-kuskia, jotka ajoivat alle 1:15 ja nopeimmat 11-puolelle.

Jos luulet, että vauhdista on edes rippeet vielä jäljellä niin ilmoittaudu vaan tuonne keskiryhmään. Ainakin jos heti alkukaudesta olet radalle tulossa, koska alkukaudesta ryhmien vauhdit ovat muutenkin pikkasen hitaampia. Jos näyttää, että ihan jalkoihin jää tai on selkeästi liian nopea ko. ryhmään, on ryhmän vaihtokin yleensä päivän aikana onnistunut.
Kaikki ajotekniikkaan liittyvät kirjoitukseni ovat vain omia mielipiteitäni ja jokainen kokeilee niitä omalla vastuullaan. Se mikä toimii minulle, ei välttämättä toimi muille.
https://www.facebook.com/EsaTirkkonenNo7

Jukka_R

Lainaus käyttäjältä: Hese - 19.03.12 - klo:20:50
Moni ei varmaan osaa kuvitellakaan, mutta tuolloin alkuaikoina jengi (tai ainakin valtaosa) tuli radalle prätkällä ajamalla. Lämppäreistä oli hädin tuskin kuultukaan, ja Rennsportit olivat kuuminta hottia.

Osaa kuvitella kun kameraa käyttää:

http://mp-foorumi.com/kuvat/julkinen/ahvenisto/20010922/dv-stillit/002.jpg

Kuljetuskalustokin oli joskus aika kuumaa hottia: http://mp-foorumi.com/kuvat/julkinen/ahvenisto/20040803/imagepages/image245.html

RunkkaR1:lla liikkunee hieman paremmin jatkossa.
Sähköpostina toimii jukka.relander(ät)pp.inet.fi

slowrider

itse viimeksi radalla ajanut 2004 ja sillon nopeassa. Nyt sitten päätin aloittaa keskiryhmästä vauhdin hakemisen :) Eli aikalailla samat suunnitelmat kun ketjun aloittajalla

Powered by EzPortal