Radio/kypäräpuhelimet ratakäytössä

Aloittaja pienisopoapina, 10.02.13 - klo:13:22

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

pienisopoapina

Usein ajelemme radalla kimpassa nopeamman kirittäessä. Joskus toinen on nopeampi toisessa osassa rataa kuin toinen. Edellä ajava saattaa kuitenkin karata ja hyöty vetoavusta menetetään. Olenkin pohdiskellut olisiko kypäräpuhelimesta apua näissä tilanteissa. Esimerkiksi tämmöisellä setillä voisi olla käyttöä:
http://www.nettivaraosa.com/moottoripyoran-varaosat-ja-tarvikkeet/1496287

Minkälaisia kokemuksia muilla on kypäräpuhelimista kuskien väliseen viestintään ?
www.pienisopoapina.com
ycc 530 scc 530

jarska

Itekkin jopa vedin hitaampiani Botnialla ja tosi hankala seurata taakse millon mennään liian lujaa, millon taas pitäs vähän kiriä.
Pään pyörittäminen taakse häiritti myös omaa ajamista, tosin en olekkaan mikään kouluttaja, mut voisin kuvitella et auttais kun kuulis vähän toiveita pottaan.

timppa

Työkäytössä useita eri valmistajia ja versioita on tullut kokeiltua, kaikista kalleimmista halvimpaan ja jotain siltä väliltäkin.

Nyt on käytössä tämä kypäräsetti: http://www.rxtx-tuote.fi/index.php?valikko=kypsetit_sena_senasmh10&sivu=kypsetit.smh10&tuote=Y

Ja siihen linkitettynä bluetoothin avulla tämä pmr puhelin: http://www.rxtx-tuote.fi/index.php?valikko=pmr&sivu=pmr.g8ebt&tuote=Y

Todella toimiva paketti. Oppilaalla on perus pmr taskussa ja siitä nappikuuloke tms korvalle. Etuna tässä opettajan paketissa on, että kypärään ei tarvi kiinnitellä mitään johtoja, ainoastaan tangentti tankoon. Ilman tangenttiakin toki pärjäisi joten kuten voxin avulla, mutta tykkään itse päättää milloin radiolähetys alkaa.

N. 8-10h / päivä käytössä tuo setti kesällä. Joka päivä.

Ongelmat, joihin yleisimmillään näissä pmr-seteissä törmää ei niinkään liity radiopuhelimen kantavuuteen, tai kuuluvuuteen. Isoimmat ongelmat ovat olleet äänen selkeys ja voimakkuus. Eli mikrofonin kohinasuoja ja kuulokkeiden laatu. Esim halvimmilla seteillä ei tarvi yrittääkään maantienopeuksissa. Yllättävän paljon on myös nimekkäillä valmistajilla toimimatonta kamaa myynnissä, joten kannattaa tutkia mitä on ostamassa ennen kuin rahoja lyö tiskiin...

Powered by EzPortal