Taitaapi ero olla enempi pyöräkohtaista (tai ainakin mallikohtaista) kuin suoraan kuutiotilavuudesta riippuvaa.
Putkessa polttamiseen vaaditaa käytännössä a) polttoainetta ja b) happea, c) lämpöä (lämmön puuten ei yleensä ongelma)
Polttoainetta sinne putkeen päätyy vain jos ruisku syöttää myös moottorijarrussa. Käytännössä siis kuskilla käsi kantaa kaasulla pikkasen, jolloin soppaa menee koneeseen. Moottorijarrussa seossuhde sitten onkin sen verran perseellään, ettei soppa pala koneessa vaan päätyy putkeen. Koska palamista ei tapahdu, on putkessa myös luonnollisesti jonkin verran myös happea. Se missä kohtaa bensa sitten syttyy ja palaa onkin melkoinen soppa ja jos kovasti paukuttaa niin palaa putkessa ja hienoimmillaanhan tuo on silloin kun soppa syttyy kunnolla vasta putken suulla, jolloin seurauksena on kiva ketunhäntä.
Soppaa voi joutua putkeen myös silloin kun palamista tapahtuu ja tämä johtuu venttiilien overlapista. Eli soppa siis virtaa suoraan sylinterin läpi pakoputkeen silloin kun molemmat venttiilit on auki. Käytännössä mitä korkeammalle kiertävä kone, sen isompi overlap, että koneeseen saadaan myös isoilla kierroksilla ilmaa.
Tuo pairin poistaminen taas liittyy tuohon kohtaan b). On suhteellisen luonnollista, että jos putkessa on soppaa ja sinne johdetaan puhdasta ilmaa, syttyy polttoaine aika mielellään. Kun pair poistetaan, ei tule ilmaakaan ja taas on saatu hyvässä lykyssä ketunhäntää aikaiseksi.
Ralliautojen putkessa polttaminen johtuu siitä, että turbon kierrokset pyritään pitämään korkealla syöttämällä koneeseen (tai jopa putkistoon) polttoainetta myös moottorijarrulla. Lopputuloksena jatkuvasti riittävän suuri kaasuvirtaus pyörittämään hyrrää, helvetillinen rätinä pakoputkessa ja melko epätaloudellinen bensankulutus.

Mutta lyhyesti: Ilmaa ja soppaa pitää olla, etta paukkuu (tai on ketunhäntää). Olipas tämäkin diipadaapaa, mutta kai tämä johonkin vastasi...ainakin siihen, että pitäs lähtee töistä himaan.