tankkipatteja ja kynsimistä

Aloittaja wbaum, 07.11.15 - klo:21:33

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

wbaum

07.11.15 - klo:21:33 Viimeisin muokkaus: 07.11.15 - klo:21:53 käyttäjältä wbaum
Kun tässä nyt on kolmatta päivää vuodepotilaana, laitellaan vähän projektia dokumenttiin mpradan kaistaa viemään.
Pitäis saada louhittua kikserin ohjaamoa paremmin ahterille passaavaksi. Takakate ja takahäkki on kauden jäljiltä niin murisina, joten uusintaan ne menisi joka tapauksessa. Ilman takahäkkiä olisi tarkoitus pärjätä.

Alkuun tankkikatteen teippailua, vähän fylliä paremman muodon hakuun ja lisää teippiä, ettei kuitu tartu muottiin. Tämän päälle sitten lätkin kuidut ja hartsit ja lopulta kädessä oli erillinen kuitukappale minkä pystyi kuiduttamaan katteeseen kiinni.

wbaum

Jätetään tankkipatti nyt hetkeksi sivuun ja katsotaan sitä myöhemmin lisää. Seuraavaksi tutkitaan miten takarunkoon saisi istutettua paremmin jakkaran, tehdas ratakatteet eivät oikein vakuuta. Tehdään vähän jyrsimellä palikkaa tuohon tukipisteen kohtaan, kun japanin insinööri on jostain syystä laittanut vinoon noi tukipisteet.

wbaum

07.11.15 - klo:21:45 #2 Viimeisin muokkaus: 07.11.15 - klo:22:01 käyttäjältä wbaum
Miksi noi kuvat tulee vinoon foorumille?

Vähän mittailua ja suunnittelua jakkaran rungoksi. Tarkoituksena on tehdä kiinteä, kevyt ja jäykkä runko ja takakate penkkeineen olisi vain lärpäke, mikä kiinnittyy tähän alaosaan. Näin saadaan tilaa sähköille kun perää on tarkoitus lyhentää reippaasti, joten tilaa tulee hiukan häviämään. Rungon muotti siis vanerista, kiinnityksien testailua ja korkeuden funtsimista.

Katsotaan nyt tekeekö tuosta vanerihäkkystä vain muotin vai jääkö se sisälle könöttämään kuidutettuna, tokko sitä paljon kevyemmäksi pelkästään kuidustakaan tekee.

wbaum

Muotojen hahmottelua. Seuraavaksi liimailla noita ja nauhahiomakone tekemään lopullisempaa muotoa. Venyttänen kankaan sitten tuon yli, jota laminoidaan sen verran että pysyy kasassa.

wbaum

Kiinnityspaikkoja istuinosaan, persauksen muotoilua ja muutama erillinen kiinnityspaikka millä kate tulee takaosaan kiinni. Eli pitää hiukan käyttää "harsitettujen sukkahousujen"-mastertekniikkaa noissa vaikeimmissa paikoissa. Muualla mennään tuolla styrofoam-muotilla.

wbaum

Työmaalle tuli 3d-tulostin, tää projekti lähti nyt ihan hanskasta. Teen muotit siis sillä.

Istuinosan runko olis desing about valmis, pitää laittaa tulostumaan kunhan aikaa vapautuu. Sitten pitääkin alkaa tota pyrstöä mallintamaan....

wbaum

Pikkusen päästy eteenpäin tässä. Alusta ja istuinosa lienee aika lähellä paikkaansa. http://imgur.com/a/ll7wn

Tässä koittanut takapattia piirrellä ja kyllä fiilis on se että vaikeeta on lähteä nollasta hahmottelemaan. Tarkoitus olisi siis tehdä kaksi puoliskaa muottia, mihin kuitu sitten "valetaan" kuitu.

Tyhjästä kun lähtee niin ei tuossa nyt ihan helposti mitää kovin hääviä tunnu syntyvän ja ducati ei varmaan pistele ilmoa että olis suunnittelijan paikka vapaana... En tiä jaksaako tuota ees koittaa tulostaa.


murmela

Lainaus käyttäjältä: wbaum - 13.02.16 - klo:17:36
Pikkusen päästy eteenpäin tässä. Alusta ja istuinosa lienee aika lähellä paikkaansa. http://imgur.com/a/ll7wn
Mikä    v***u    toi    johto    hässäkkä    on    ...    ?   :o
Jarrut paskana, paha hidastaa.

wbaum

Lainaus käyttäjältä: murmela - 13.02.16 - klo:19:30
Mikä    v***u    toi    johto    hässäkkä    on    ...    ?   :o
No siinä nyt on kaikenlaista, yksittäiset johdot lienee jotain mun usb-liittimien johdotuksia etu- ja takakameralle.

Mut muutenhan oon vaan tosta normitakapatin kohdalta nostanu ne tohon akun paikalle roikkumaan asennuksien ajaksi. Onhan tos ny piuhaa ku bazzazilta lähtee piuhat eculle, afm:lle sifterille, kahdeksalle suuttimelle, sytkälle ja kartanvalinta namiskoille yms.

timomarko

04.03.16 - klo:20:14 #9 Viimeisin muokkaus: 04.03.16 - klo:20:52 käyttäjältä timomarko
Kokeilin syksyllä istua kaverin ratamopon päälle. Noinhan sen pitää olla. Mopot oli muuten samanlaisia, mutta siinä kunnon ratapenkki. Ja ei kun kuituisen ratapenkin ostoon...vaan ostin ebaystä halvimman. Kiero prkl! Ja lisäksi osa oli edestä kuin olis sahalla katkaistu. Tankin ja etureunan välissä oli sentin - kahden rako. Olishan tuo pitänyt lähettää takaisin, mutta kun oli into päällä ja lastu jo irti ennen kuin kierous osu silmään.

Ajoin istuinosan sivut irti. Levitin samalla penkkiä edestä kolme senttiä ja jatkoin etureunaa tankin suuntaan. Samalla oikeni suurin kierous. Nyt se kaipaa enää värin pintaan. Ja lakkaa ;)

Istuin nousi 2,5 senttiä kauttaaltaan jos siihen pistää 15 mm:n pehmusteen. Aika sopivalta tuntuu.

wbaum

Tuon näköistä about tällä hetkellä. Kylläpä siitä tuli lyhyt...  :D

Istuinkorkeutta on 20mm lisää "vakio kuitukatteeseen" ilman pehmustetta ja "istuimen runko" viettää eteenpäin jonki verran tän lisäksi. Jos se nyt on liian korkee tai muuten huono toi istuin, niin se osa on helppo päivittää.

Powered by EzPortal