Mikä kypärä

Aloittaja pienisopoapina, 16.06.12 - klo:17:46

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

pienisopoapina

Aikoinaan kun pyöräiltiiin, niin ei tunnettu kuin muutama laatukypärä:  Shoei, Arai ja AGV. Nolanit oli köyhille.
Kun uudelleen aloitin harrastelut, niin tuntui että kypärävalmistajia on nykyään pilvin pimein. Vanha tuttu merkki vei kuitenkin voiton ja hommasin pari Shoeita. Nyt ne on tuhottu ja käytetyn Shoein vaihtoehdoksi on suositeltu Marushinia, jota saisi edullisesti.

Miten te muut olette valinneet kypärämerkin ja oletteko olleet tyytyväisiä ?
Sattuisko jollakulla olemaan kokemusta sekä Shoeista että Marushinista, onko ne suurinpiirtein samankokoisia/muotoisia ?
www.pienisopoapina.com
ycc 530 scc 530

Mikko_U

19.06.12 - klo:14:58 #1 Viimeisin muokkaus: 19.06.12 - klo:15:02 käyttäjältä Mikko_U
Ykköskriteerinä pidän sitä, että kuinka kypärä sopii päähän. Toisena turvallisuus (kypärän rakenne / materiaalit). Eli jos vain mahdollista niin sovittaa, sovittaa ja sovittaa.

Aloitin itse yhdellä Shoeilla mutta jossain vaiheessa merkki vaihtui Araihin joita on käytössä jo neljäs. Araissa hyvä istuvuus vaikka pitää pidempääkin päässä. Sisämateriaalit mukavan tuntuisia ja tarpeeksi pitkäikäisiä. Ja tällaisena nelisilmäisenä rillipiruna pitää myös lasien sangat mahtua "korville".E: Typot häiritsi.
Ei kovaa mutta täysillä!

Fasu

Shoeita kokeilin ja aerodynamiikka oli hyvä,eli ei päätä ravista kovempikaan kyyti.Miinuksena oli kylmällä tuuli,joka pääsi kaulaan. Hintakin oli aika kova.
Suupertti on nyt ja hiljanen se ei ollut mutta ei kaulaan puhalla. Tosin melu on vähentynyt käytön myötä tai kuulo on heikkenemässä.reps_1
Uutta näissä potissa on yleensä nyt visiiriaukon laajennus,että näkee enemmän sivulle ja muuallekkin.
VV

BANDIT-R

Itsellä menossa jo kolmas SHARK kypärä.
Brittien testeissä saanut aina täydet 5 tähteä ja istuvuus mulle todella hyvä.
MotoGP:ssä näkee tätä merkkiä todella paljon kuskeilla joten ei se ihan huono voi ollla.
Mallina itsella RSR2 kypärä hienosti edustettuna tossa Nick kuvassa
Kohti ääretöntä ja sen yli
Valomainoksia ja tarroja työkseen tekevä/myyvä

PetsuZX

Minulla tuollainen AGV GP PRO, ostin sen vuonna 2008.
Mutta varmaan joutuu uutta jossakin välissä ostamaan.
Koska tuon mallin kanssa on ainakin minulla vaikea nähdä Kemoran hevosenkengästä sinne aukeavalle suoralle. Eli kypärän yläreuna peittää näkyvyyttä kun yrittää katsoa vähän kauemmaksi kyseisesä kohdassa rataa.

JTK

Shoei XR-1000 ja Suupertin S1 Pro, marjapääläri on hyvä maantiellä mutta satunnaisilla ratakeikoilla Shoei tuntuu paremmalle. Muutoin nuo ovat ne, jotka tuntuvat kaikkein sopivimmille omaan kuuppaan. (esim. Arait / AGV:t / Lazerit ei mun jalomuotoiseen ugrilaiseen nuppiin sovi). Nyt katellu uutta Shoein tilalle, XR-1100 tuntunut toistaiseksi parhaimmalle. Täällä päin härmää on vertailu vaikeaa kun liikkeiden valikoimat kovin rajatut. Sovittele siinä, kun ei oo kaikkia malleja tai edes kokoja hyllyssä.

OT:
Motonetilla on XR-1100:n hinta 299€ (muilla taitaa olla +500€ :o) ainut ongelma on ettei tavaraa ei ole ja värivalikoima on paitsi rajoitettu myös "erikoinen"
Quot homines, tot sententiae.

APRR

Lainaus käyttäjältä: PetsuZX - 20.06.12 - klo:08:28
Minulla tuollainen AGV GP PRO, ostin sen vuonna 2008.
Mutta varmaan joutuu uutta jossakin välissä ostamaan.
Koska tuon mallin kanssa on ainakin minulla vaikea nähdä Kemoran hevosenkengästä sinne aukeavalle suoralle. Eli kypärän yläreuna peittää näkyvyyttä kun yrittää katsoa vähän kauemmaksi kyseisesä kohdassa rataa.

Mulla on sama ongelma Marushin 999RS kypärän kanssa. "Aukon" yläreuna tulee helposti näkökentän eteen. Ennen oli Shoei XR1000 josta näki hyvin pihalle mutta alkoi olemaan jo vanhuuttaan hieman löysähkö päässä. Shoei otti sen verran osumaa Alastarossa jokin aika sitten että vaihdoin Marushiniin. Tuota näkyvyysjuttua lukuunottamatta olen tykännyt ko. kypärästä; on kevyt ja napakan oloinen päässä, eikä ole hinnallakaan pilattu.
Kaikki mikä pärisee ja kulkee eteenpäin on kivaa.

Vuorela

Eilen tuli haettua kolmas Marushini 999RS vuoden sisään. Istuu hyvin päähän ja suojavuuskin on tullut testattua. RS1 taas puolestaan ei istunut päähän.

Schuberth R1 oli aiemmin ja istui myös hyvin päähän. Suojaavuus toimi tässäkin.

Muitakin merkeiltä on tullut joitain malleja sovitettua, mutteivät ole käyttöön asti päätyneet.

poutis

Ennen ajelin Shoeilla mutta nyt X-lite:n 802 rr. Sopii hyvin kuupan muotoon ja parempi ilmastointi
kun X-spiritissä. Hintakin oli kohdallaan kun tilattin briteistä niin kotiin tuotuna 300 euroa.
Ei taidolla vaan tuurilla
YCC#14
SBB#70

Juha_K

Saattaa olla, että Arai RX7 lähtee vakuutusyhtiölle ja uutta tarvisi etsiä. Isona plussana olisi mahdollisimman hyvä ilmanvaihto. Ilmeisesti X-Lite voisi olla aika hyvä vaihtoehto, koska käsitykseni mukaan Shoei tuulettuu paremmin kuin Arai. Lisäksi noita näyttäisi saavan hyvään hintaan Euroopan alueelta.

Onko kellään kokemuksia Bell Star potasta http://stores.sportbiketrackgear.com/Detail.bok?no=7302 ?
Tuolta saisi kohtuulliseen hintaan.
K5 1000

Perus ECU flashaus onnistuu GSX-R K5-L1 1000 ja K6-L5 600/750

aapolas

Itselle tuli juuri tänään Englannista Shoei X-Spirit 2 Kiyonari värityksellä. Sitä ennen ollut Arai. Messuilla kokeilin kaikki merkit mitä vastaan tuli mm Marushi, Schubert, AGV, HJC, X-Lite ja joku Shark, ja mikään niistä ei istunu mun vammaseen päähän. Ainoat mitkä isuivat kunnolla myös aurinkolasien kanssa olivat Arai ja Shoei. Arai RX-7 tuntui painavan todella paljon verrattuna Shoeihin, en tiedä huomaako sitä ajossa. Pehmusteet ehkä hieman kovemmat mutta toki kypärä on nyt aivan uusi.

eri-ernesti

Lainaus käyttäjältä: aapolas - 28.06.12 - klo:20:58
Itselle tuli juuri tänään Englannista Shoei X-Spirit 2 Kiyonari värityksellä. Sitä ennen ollut Arai. Messuilla kokeilin kaikki merkit mitä vastaan tuli mm Marushi, Schubert, AGV, HJC, X-Lite ja joku Shark, ja mikään niistä ei istunu mun vammaseen päähän. Ainoat mitkä isuivat kunnolla myös aurinkolasien kanssa olivat Arai ja Shoei. Arai RX-7 tuntui painavan todella paljon verrattuna Shoeihin, en tiedä huomaako sitä ajossa. Pehmusteet ehkä hieman kovemmat mutta toki kypärä on nyt aivan uusi.

Sama homma, tämmöseen matalaan rumaan päähän ei taho muut käydä ku sohei ja arai. Itsellä xr1000 sohei siis.

Juha_K

Pistin X-liten tulemaan, kun sai 300e posteineen. Jospa sen kanssa tulisi hikoiltua vähemmän. ;D
K5 1000

Perus ECU flashaus onnistuu GSX-R K5-L1 1000 ja K6-L5 600/750

MikkoS

Jos nyt unohdetaan nää henkilökohtaiset istuvuusominaisuudet niin itellä tämmösiä kokemuksia:

HJC rpha10 oli ihan hyvä kypärä. Hinta siinä on vähän noussut joten varmaan jäisi nykyisellä hinnalla ostamatta. Tuuletusaikot puskivat ilmaa sisään ihan hyvällä voluumilla, mutta pehmusteet alkoivat lähes uutuuttaatn irtoilemaan kypärää päästä otettessa ja niitä sai sitten olla asettelemassa takas paikalleen joka oli aika rassaavaa. Pinlock-kalvo ei istunut tasan mitenkään visiiriin, aina irvisti ylhäälta tai alhaalta ja raapi visiiriaukon tiivisteen yleireunaa, oli sitten kummassa asennuskolosessa tahansa.
Joudun hommaamaan oikeestaan kaikkiin kypäriin paksummat poskipalat, on senverran kapea leuka mutta iso kuula, tähän ne maksoi jotain 35e eli ei kovin paha. Visiirikin ymmärtääkseni aika edullinen, paketissa tuli kyllä valmiiksi kaksi.
Aika tällin se kyllä kesti ja pää sen sisällä, siitä plussat!

Hommasin HJC:n tuhouduttua vähän kokeilumielessä Schuberthin SR-1:n ja olen siihen ollut aika tyytyväinen.
Ihan eri maata laadultaan kun HJC, onhan tää listahinnaltaankin jotain 150-parisataa kalliimpi? Hullua sinällään, sain kypärästä paremman tarjouksen tosta 100m päässä olevasta kivijalasta, kun mitä esim saksan kaupat tarjosi. Tässä on sentään tulpa D-remmikin, noissa shuberthin (enempivähempi) tourinkimalleissa taitaa kaikissa se klipsilukko joka omien kokemuksien mukaan aika ankee.
Tää vaihtaa ilmaa aika hiton hyvin, korvien takaa kun vielä vetää venttiilit auki niin ei nuppi isommin hikoa. Visiirit, pinlockin, pehmusteiden materiaalit ym aika viimesen päälle.
Jos jotain nuristavaa niin leukaverho (chin curtain) on ihan paska, sillä ei tee tasan mitään. Paikalleen jos sattuu saamaan niin kyllä se heti päähän laittaessa irtoaa.
Poskipalat tähän ovat listahinnaltaan luokkaa 75e, eli aiha schubert-hinnoissa. Visiiri tais olla 80e, joka vissiin aika normaali?

Tsiigailin itsekin tuolta sportbiketrackgearista noita alehintaisia Bellin star-kypäröitä. Ynnäilin vaan sen verran, että huonolla euron kurssilla ja sbtg:n 50usd kypärän postikuluilla käy jo sen hintaseksi että voi katella suomesta vaikka shoein xr1100:aa jonka raakkaan aikalailla saman tasoiseksi kuulaksi kun bell. Tämä siis kun tosta bellistä saa melkosella todennäköisyydellä maksaa tullit ja verot kun jenkeistä ottaa...
Jos siis ihan justiin sen bellin starin haluaa niin silloin toki edullinen listahintaseen nähden. On se ainakin älyttömän hieno.

M1uQ

Pari kautta ajelin Arain Quantum 2lla. Hyvä potta. Erinomainen istuvuus ja näkyvyys. Nyt hankein Shoein x-Spirit 2. Vertailun vuoksi; Shoeissa hieman kovempi pehmustus, istuu kuitenkin hyvin eikä purista. Shoeissa parempi aerodynamiikka ja kevyempi. Mahtavatkohan olla edes vertailukelpoisia kun tuo Quantum on ns. pula-ajan malli. Sama runko kuitenkin on kun Rx-7 malleissa. Molempia voisin suositella. Hiljaisiahan nuo eivät ole, niinkuin ei mikään rata-ajoon tarkoitettu.

Powered by EzPortal